Отговори
# 630
  • England
Izvinqvam se za latinicata,no laptopa mi hvana virus i sega pisha ot tableta na sina mi.Imam dobra novina-v ponedelnik zapochvam rabota v edno malko zavedenie za barzo hranene.Mnogo sam shtastliva,veche bqh izgubila nadejda i se zamislih dali ne napravihme greshka kato doidohme tuk i izvednaj mi se obadiha za interviu.Odobriha me i shte rabotq full time.
V ponedelnik i sinat mi zapochva uchilishte-1 godina v Marino college,a za malkata oshte chakam da mi se obadqt.

# 631
Тъпото е, че всички  дето знам от България и от Разлог  са минали през там и всичките казват, че е много добре от там да почнеш.

Аз, може ли, един нетактичен въпрос, Чоси? От Разлог с една професия ли сте всички...?
С годините, с опита си и професията си не може ли да потърсиш нещо друго?
Не сме минавали по този път, затова ми е чудно.

Не казвам, че това е страндартна практика. Колкото хора толкова и съдби - ясно е.

Simple Smile
Още  преди да тръгна ме питаха дали ако ми уредят работа ще стоя на нея поне половин година. Смисъл тогава уж и трябваха хора  сериозни, а не само почасово да работят. Аз казах, че нямам проблеми все пак да дойдеш тук и да почнеш работа почти веднага  е чудесно.  Като кацнах малко се промениха нещата ама пък жената 2 пъти беше питала за мен (демек не ме е забравила).   Та  за това и изчаквам малко де.  Смисъл обещах на хората, че ако почна веднага работа съм сериозен,  а като се разбера къде съм и изкарам малко пари вече ще мисля за друго ако там не ми харесва.  Иначе  аз си пускам  СВ  по обяви дето искам  но там шанса е само на луд късмет   да ме вземат. Simple Smile

# 632
Imam dobra novina-v ponedelnik zapochvam rabota v edno malko zavedenie za barzo hranene.Mnogo sam shtastliva,veche bqh izgubila nadejda i se zamislih dali ne napravihme greshka kato doidohme tuk i izvednaj mi se obadiha za interviu.Odobriha me i shte rabotq full time.

bouquet Браво, чудесна новина.

Взех да се замислям аз какво бих работила в Ирландия като начало. С моя английски едва ли ще мога да упражнявам професията си докато се адаптирам.

Знаете ли как се придобиват сертификати за ноктопластика, маникюр, поставяне на мигли и други услуги? Къде мога да прочета повече?

# 633
Ени няма нужда да преравняваш сертификатите. Просто ги преведи. Полякините си работят така, не виждам защо ти да не можеш.
Но тук никой не е само маникюрист или козметик. Един човек в студиото работи като маникюрист, козметик и масажист. За това тук се учи 2 години и владеят всичко. Колко са добри е друг въпрос. Особенно в масажа много издишат. До колкото разбрах и в Полша така се учи.
Потърси си работа към студио на хотел. Сигурно ще те накарат да работиш един ден пробно за да видят как се справяш.

# 634
Ето ме и мен!  Hug
prid, чудесни новини!  Hug Радвам се за теб! Ето, че полека-лека нещата се подреждат.  Hug
Чоси, дано и ти да се похвалиш скоро със същото!  Peace Щом се завърти колелото веднъж вече ще по-лесно.  Peace
Гилти, гледай изпитите да вървят, а пък за коледната трапеза и украса, каквото-такова.  Hug
Джу, на мен ми е още рано за украса. Може би към 15-ти декември. Ние имаме изкуствена елха от 3 части, която се сглобява и не купуваме истинска.
Обаче ще се радвам да видя снимки на елхичките, на всички, които са ги украсили. Hug

# 635
Guilty , благодаря за информацията и насоките.
 Аз нямам такива сертификати. Преди години съм работила като маникюристка и мога да поставям мигли (от естествена коприна - една по една), но това не ми е основна професия.

Blush Размечтах се за коледна украса.

# 636
ени, българка, която живее тук отдавна се прибира в БГ да изкара курсовете и да си вземе сертификатите. По-евтино е.
Декорирахме вчера. Остана само да напишат писмата до Дядо Коледа, че да има време да направят джуджетата така желаните играчки.  santa2

# 637
Роси защо Jobseeker's Allowance? Не трябва ли само да ти доплащат затова, че си парт тайм. Ако си на 3 работни дни, можеш да клеймваш да ти доплащат за пълна работна седмица. Само ако работодателя ти е съгласен да ти подпечатва сертификатите всяка седмица.
Именно чрез JA ще ми доплащат работната седмица. Може би едно време да са били разделени двете неща, но сега дори да си парт тайм, пак кандидатстваш за безработен. Simple Smile

И ние сме с изкуствена елха, но още не сме декорирали.

Нем, някъде бях попаднала на статия, където пишеше, че пощите тук отговарят на децата когато пуснат писмо до Дядо Коледа. Може да пробвате. Simple Smile

prid ЧЕСТИТООООО!!! Дано повече такива хубави новини да има в темата!

# 638
http://www.anpost.ie/AnPost/MainContent/ChristmasChannel/Letters+to+Santa.htm

Да, Роси, вече втора година ще пращаме писма.
Само да се наканят да ги напишат/нарисуват....

# 639
  • Cavan, Ireland
Привет от мен, нямам хич време тия дни, вчера ходих до Бланч-таун...големи украси голямо чудо, а колко народ имаше...хората са полудели с тая Коледа, нищо не си купих с изключение на едни обувки.

Аз като не толкова голям фен на Коледата, нямам търпение да минава и да заминава.

В събота ходих на един Зумба клас за благотворителност и понеже ми дадоха едно картонче за още два безплатни часа, сега пак ще ходя, не ми е моя спорт тая зумба, но определено се чувствам много добре след нея....пък и нали не пуша от две седмици...похвал похвал Simple Smile

Хубава вечер и да стоите на топло, че отвън се гонят белите мечкиииии  #Crazy

# 640
# 641
Ееее Дзак, как няма да харесваш Коледа!?! Аз съм много впечатлена вече за втора година от коледния дух тук! Направо не мога да си представя как може някой да не бъде завладян от тази магия. Навсякъде е великолепно украсено (витрината на Браун Томас отново е нещо невероятно пищно), по Графтън на всяка крачка има хор от ученици, които придават такова настроение, а онзи ден според мен беше търговски трик, но пред Дъндрум шопинг центъра валеше сняг! Аз като излизах от мола и толкова ми стана яко като видях сняг, че на глас възкликнах чак!  Grinning Аз съм пленена от тази приказка и се наслаждавам на всичко коледно!
Ех, нем толкова е романтично! Писмо до Дядо Коледа на 100 години, намерено в комин!

Знаете ли дали е задължително да подам заявление за да участвам в референдума? Имам смътен спомен, че ако подадеш заявление и закачат един списък с имената и адреса ти на стената в посолството. Не че е кой знае какво, но не се чувствам сигурна когато личните ми данни са толкова достъпни.

# 642
Току-що научих, че една приятелка остават тук за дълго и ми едно такова - коледно. Като подарък е от Санта.

Аз няма да гласувам. Не искам да имам нищо общо с тази тема. Едни похарчени пари на вятъра, вместо да се дадат за болните деца.  Cry

На която и радиостанция да превключиш, все за бюджета слушаш... Whistling

# 643
На която и радиостанция да превключиш, все за бюджета слушаш... Whistling
Да мине и утре, а после още 3-4 дена и ще затихне.  Simple Smile
Дзак, голямо БРАВО за цигарките!  Peace Дано да устискаш и да ги откажеш завинаги.   Hug
Зумбата даже не знам как точно се танцува, но съм чела, че много се отслабва от нея. Ама не знам колко е вярно.  Grinning
Роси нашият град е малък и целият свети от коледни светлини и украса, а представям си какво е в Дъблин.  Party На мен също ми действа празнично украсата, песните и пазаруващите хора.  Grinning
Джу-у-у, къде си? Украсихте ли вече?  Hug
Чоси, и ти къде остана? Да не започна работа и да нямаш време за форума?  Sunglasses

Ние вчера бяхме на среща организирана за родителите на бъдещите кандидат-студенти. Освен нас имаше само едно семейство филипинци, едно полско, и едно семейство тъмнокожи. Не знам какъв извод да си направя, но срещата се оказа доста полезна и много се радвам, че не я пропуснахме, както на половинът му се искаше.  Twisted Evil
Дзак, благодаря ти отново, че сподели информация за здравните.  Hug
Днес пуснах декларацията и ще проверявам отвреме-навреме дали има промяна в статуса.
Днес пуснахме писмото и за дядо Коледа, а също така и картичките за децата от дома в Асеновград. Останаха роднините и приятелите, но картичките за тях ще почакат до другата седмица, че има много писане, а нямам никакво време.  Crazy

# 644
  • Cavan, Ireland
Джу не ми отговаря втори ден и във фейса Sad чакам до довечера след работа и звъня да видя какво става  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт