Вижте колко е щастлива мама,че си има породени двама ! ** 31 **

• 60 831
  • 956
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Момичета, играли сме вече по вашите съвети.
Проблемът при нас е, че и двамата са много привързани един към друг и просто отказват да заспиват отделно.
Пробвали сме да приспиваме първо  Ида(каката), която вече рядко спи по обяд и по-рано се поддава на приспиване, но едно - тя не иска да си ляга, след като Йоси още играе, и второ, Йоси не иска да играе, след като Ида я няма! И няма сила, и няма думи, които да ги убедят, че това е правилният ред на нещата!  ooooh!
А вариантът първо да приспивам малкият също е невъзможен, защото той едно ,че спи на обяд и има енергия за 10 деца, и второ, не може той току така да се мине - той да спи, а кака му да играе!  Crossing Arms
Така че остава само дружното приспиване.  Tired
Обяснявам му на дребния, че ми тежи и така. Дано устискаме до март, пък като дойде бебко нещата ще си се пренаредят от самосебе си.  Crazy

Всъщност, аз не мисля, че бебето ще е проблем в цялата картинка. То така или иначе ще заспива в някакъв по-ранен час (до колкото си спомням). А после "големите" ще бъдат приспивани между две хранения/будения. Освен това ще използваме повода да се опитаме да накараме "големите" да започнат да си спят в детската стая.  Thinking

Пеиота, ти беше писала, че се чудиш как ще стане с приспиване на по-голямото и кърмене - много лесно се нареждат нещата. Ние къпехме децата почти заедно, едно след друго по-скоро. Първо бебето, после по-голямото. Докато единият родител оправя бебето, другия къпе второто. След това аз просто се изнасях към спалнята с готовото за сън бебе и се кърмехме (това беше най-приятния момент от деня, защото просто успявах да си поема въздуха и често се бавех повече от необходимото), а таткото обличаше каката за сън, играеха "тихи" игри, даже и разни приказки й разказваше. Имало е случаи, в които тя е била наистина уморена и е заспивала с него, но по-често ме чакаше да дойда и да я гушна.
В някакъв момент обаче започнах да ги приспивам двамата заедно - бебето на гърдата, каката под мишница чинно чака да заспи бебето и да й прочета приказка. Явно още от тогава си свикнаха с присъствието един на друг  Thinking
Никога не са си пречили по време на нощния сън, независимо кой колко се е будел.  Peace

Спирам, че стана дълго, кафето ми свърши, и да ходя да видя какви са ги надробили.  Crazy

Ида, всъщност по твоя въпрос за пълноценната игра - беше тя едно време  Crazy
Сега в повечето случаи съм ги оставила да се забавляват кой с каквото намери. (в момента Йос исе е качил на бар-плота в кухнята и нещо ми нарежда, като се опитвам да отговарям адекватно, а Ида си "чете" книжка, до преди малко рисува).
Но често ако с Ида ще правим нещо по-смислено (рисуване, творене, четене или други задачки) и сме сами тримцата, на малкия му пускам някакво детско, да не ни се пречка. Иначе е просто мисия невъзможна! Особено реденето на пъзели или други смислени игри.  ooooh!

Изчезвам  ooooh!

# 286
  • София
След това аз просто се изнасях към спалнята с готовото за сън бебе и се кърмехме (това беше най-приятния момент от деня, защото просто успявах да си поема въздуха и често се бавех повече от необходимото)
Laughing И аз  бях така, хем си почивах, хем и се наслаждавах и на тишината, и на кърменето.

Също ги къпехме един след друг, а по-натам заедно ги слагах в коритото и падаше едно плацикане. От известно време вече се къпят сами; е, целият блок чува, то са викове и кискане, скъсаха завесата в банята, веднъж бяха изразходили почти цял нов детски шампоан за косата на единия - взаимно си мият косите, но важното е, че са самостоятелни, а и се забавляват (и измарят Wink).

# 287
Здравейте, момичета.
Приемате ли нови попълнения?  Grinning
Аз много-много не мога да пиша, че не остава време... но ще гледам да ви следя доколкото е възможно  Flutter
Нашите кукли са с разлика 2 год. и половина.
Голямата сега иска "само мама" да прави всичко - да я къпя, да й сипя вода, да я обуя и т.н.  Crazy
Отделно бебка я хванаха яки колики и само мама я успокоява... и ми е малко кофти, че пренебрегвам каката, но няма как... не че не храня и двете едновременно или докато кърмя бебка, обувам каката с една ръка...  Laughing
Ставам, че ме викат

# 288
Хихи, и при нас на къпане отива по 1 шампоан, но аз се изхитрих и купувам пяна, която колкото и да натискат не могат да изхарчат.

# 289
запис   bouquet

# 290
..... Ида е послушна и като й се скарам и си отива в безмълвно в кошарата. Йоси обаче просто няма начин да го вкарам вътре! Той си излиза сам. Започва да реве. На финала винаги се озовава обратно на спалнята.  Tired
Ида това го усеща, ако не е заспала до този момент, и започва да подсмърча в кошарата.
На мен ми става супер жал за нея. Чувствам, че я лишавам от нещо, което й се полага, а именно ласката преди заспиване. ...

Илка,, извини, че цитирам, но ви мисля: според мен Ида (;-D) разбира, че е време за сън и съдейства. Криво ѝ е, затова подсмърча (щом не е плач...), но го приема. Да не ти е гузно, давай много ласка през деня и преди лягането. А Йоси - на него му обяснявайте и давай Ида за пример. Права си, ще се наредят нещата!

# 291
Някой подава ли си бъгиборда?

# 292
  • София
Спешно ли ти е? На мен от есента 100% няма да ми трябва, за по-рано не знам.... все още го ползваме.

# 293
  • София
Аз пък се чудих много за бъгипод. Тамън убедих мъжа ми и сега нещо аз взех да се разколебавам, дали наистина ще ми трябва, а и в продавалника няма никакви.

# 294
Ще ми трябва по-скоро защото ще пускам малката на градина и ще трябва един човек да ги взима двамата /ще са в една група/.

Дидка,според мен по-добре си вземи двойна лятна количка.

# 295
  • София
Съжалявам, че не мога сега да помогна. А пък аз от есента ще ги пускам и  двамата и тогава няма да ми трябва вече, защото ще сме с кола. А сега големия ще го водя и  взимам пеша и предполагам, че няма да иска да върви...
Диде и аз съм за двойната количка - казвам ти го от опит - Анди на 1г категорично не я искаше, но сега гледа, че возя малкото и естествено иска и той. Сиси ще е още малка и може да й се доспива по време  на разходките, а в бъгипода няма как - той си е по-скоро за превоз през опасни места, както и за по-далечни разходки.

# 296
  • София
Явно ще трябва, ама с този малък асансьор, май ще я държа в колата. Уф, голяма хамалогия. Вчера като излизахме и като вкарам единичната количка в асансьора и аз едвам влизам заради корема. Още малко като ми порасне и край.  Confused

# 297
  • Варна
Някой подава ли си бъгиборда?
az  Peace

# 298
Дидка, моите кукли са с разлика 1г10м и не ми се наложи да купувам двойна количка...каката започнах да я водя пеш поне 4-5 месеца преди да се роди бебето и тя беше свикнала...след това когато бебето започна да сяда ги тъпчех и двете в количката - пълно легнало на облегалката и те двете една зад друга и до сега де...ама за по малко ей така за кеф на каката или ако вали да са под дъждобрана  Crazy

# 299
  Аз все пак се спрях на количка за близнаци с две седалки една до друга. Поръчах си от продавалник, сега я чакам. Ще споделя скоро прясно мнение Simple Smile Принципно, ако сме в квартала няма проблем баткото си ходи до нас , а и не е толкова оживено от към коли, но реших да я взема, че като съм с двамата и се наложи да отида на далече, нямаме кола и не виждам друг вариант. Иначе си имам и една комбинирана от баткото. Добре, че имаме гараж да ги складирам, че както сме на 3-ти без асансьор..не си представям как щях да ги мъкна.

Общи условия

Активация на акаунт