Вижте колко е щастлива мама,че си има породени двама ! ** 31 **

• 61 701
  • 956
  •   1
Отговори
# 705
Привет Tired
аз пък искам да попитам кога отминава драмата с взимането на играчките?Много ще ми е интересно да прочета мнения на майки с разлика на децата една година Praynig
Как се справяте с ревността? Говоря,говоря,обяснявам,но нищо не се чува.До кога е това?

Драмата започва, когато бебето стане на 8-9 месеца, като почне да се оглежда за играчки и да си харесва определени неща. И в този момент се появява бати/кака, която с бясна скорост отнема всичко от ръцете на бебето и настава дивашки рев. Моите вече са на 1 г. и 4 месеца и 3 години и 3 месеца почти и все още няма мир. Всичко се взема от ръцете на малката и се карат за всичко. Обикновено мира настъпва на възраст 2/4 години

# 706
И моите са на 1.6 и 2.8г. и сме в много скандален период.Трудно са в една стая,ако има играчки,всъщност невъзможно.

# 707
  • Варна
Привет Tired
аз пък искам да попитам кога отминава драмата с взимането на играчките?Много ще ми е интересно да прочета мнения на майки с разлика на децата една година Praynig
Как се справяте с ревността? Говоря,говоря,обяснявам,но нищо не се чува.До кога е това?
Хохохо. Драмата с играчките ще приключи най-вероятно когато са на възраст да нямат играчки.  Wink Моите момчета са на 5 и 3,5 и все още някои неща трудно ги поделят. Макар че имат различни интереси. Но пък  и кака им, която е на 10 също се държи така от време на време.  Crazy
Ревноста и съперничеството за вниманието на мама, предполагам че с порастването ще намалява, но не и да изчезне съвсем. Grinning

# 708
Точно това е болната тема и при нас. Тя на 3, той на 1 год. От около месец някъде е страшна борба, крясъци, бой, ХАПАНЕ... В чудо се виждам! Когато са в една стая все намират за нещо да се скарат, ако не са играчки, то е за внимание. Бутат се, бият се, абе, чудо е ! Мир настава едиснвено като го разделя в отделни стаи, а пък аз на прибежки от едната стая в другата. Изключение са сутрините, когато са се наспали, изпили са си млякото и са много усмихнати. Тогава даже са мили един към друг. Час след ставането настава бой и вой!

# 709
  • В сърцата на моите трима мъже!!!
Христос Возкресе! Светъл празник ви пожелавам, изпълнен с много топлина, доброта и красота!

# 710
Христос Возкресе!
От кога се каня да ви благодаря за съветите относно количките, но все нещо при нас става и
не ми остава време да пиша, но вие най-добре ще ме разберете Grinning
Сега, като по чудо и двете госпожици спят, та бързам да драсна някой ред.
Ох, с последните си коментари  ме отчайвате. Малката е на два месеца, а каката почти на   1г.4м., направо изпадам в ужас като чета колко продължава тежкия период.
Препоръчайте някаква специализирана литература по въпроса.При нас от седмица се забелязва нарастваща ревност от страна на каката, почва да реве и да се тръшка в мига в който тръгна да вземам малката, направо в чудо се виждам  Rolling Eyes
Все ми се струва, че не правя нещата както трябва и, че ощетявам децата си откъм внимание, но не мога да ги гушкам и двете едновременно или да сменям памперси и на двете, примерно  Mr. Green
Като ви чета, виждам, че се оцелява, но се питам сцената на какво.

# 711

че се оцелява, но се питам сцената на какво.

За съжаление, със здравето на майката /разбира се, ако сама си ги гледа/
И пак не при всички е така, но някой по-назад в темата писа, че се е съсипал след втората толкова скорошна бременност, нещо такова се получава и при мен  Tired дано всичко да е наред и дори и да има проблем, да е възможно най-лек и отстраним  Praynig

# 712

че се оцелява, но се питам сцената на какво.

За съжаление, със здравето на майката /разбира се, ако сама си ги гледа/
И пак не при всички е така, но някой по-назад в темата писа, че се е съсипал след втората толкова скорошна бременност, нещо такова се получава и при мен  Tired дано всичко да е наред и дори и да има проблем, да е възможно най-лек и отстраним  Praynig

Peace аз съм тази , на която след втората бременност падна имунитета рязко.
Усмивчица-28 година и два месеца ли е разликата? Съжалявам,че няма да мога да те успокоя,но да са живи и здрави и да има кой да помага,защото колкото и да ти се иска сама няма да се справиш.

# 713
Ох,съжалявам не можах да изляза от цитата.
Само да допълня,че с такава малка разлика всеки месец и за двете деца е от огромно значение и това прави нещата още по-сложни.И да не излезе ,че само се жалвам да ви кажа,че към ден днешен все още се държа и понякога се чувствам и нормално. Mr. Green

# 714
Нормално??? Не знам от кога не съм се чувствала така. Сина е в някакъв отвратителен период. Никъде не мога да отида с него. Като влезем в магазин започва да бяга и да пипа всичко. Ако го заговори някой почва да се търкаля по земята и да се държи като ... маймуна. Само пищи и мънка, а вечерта е кошмар. Не иска да се съблича за да му облека нощницата. Реве като магаре. И преди е бил мънкащо и ревлило дете, но сега е извън пътя. Много ме изнервя и не знам кога ще прелее чашата на търпението ми.
Как се справяте с ревящите и тръшкащите се за почти всичко деца?

# 715
Леле MuJIuHka това все едно за по-голямата ми си го писала. Whistling
Ами как трудно-излагаме се ,ревем,тръшкаме се...Аз говоря,обяснявам съответно никой не чува,тогава започвам да обещавам нещо любимо(храна или любимо място или любимо занимание,което към момента й е актуално.И това ако не помогне просто си продължава да реве,докато някой близък не ми се притече на помощ,ако има кой...
До скоро ми беше малко по-спокойно с малката,но тя започна да я имитира и също по-яростно да ме ревнува.Като види,че правя нещо с "каката" на секундата решава,че има "пиш",за да я сложа веднага.Разбрала е ,че тогава номера винаги минава а е едва на година и половина+.
Борят се за всичко с повод и без повод.Вчера голямата я беше тръшнала от гърнето на пода,разсипали ,пак се борили така ги намерих,а ги оставих за по-малко от 5мин.
Трудно заспива голямата, без приспиване не може,трудно слага пижама и до последно твърди,че няма да спи.И всичко това няма начало и няма край. Crazy
И аз се изнервям,но както и да го мисля,освен за нещо успокоително(за мен) на билкова основа за друго не се сещам.За няма и 3 години се състарих двойно,отслабнах повече отколкото съм била и преди бременностите.
Вероятно има по-добри майки и по-добро стечение на обстоятелствата при други породени,но въпреки,че понякога съм безсилна,отчаяна и много уморена все пак давам всичко от себе си.Свикнах и се примирих с това да не мисля за себе си и да нямам нормален живот.Просто приех за "нормален"този който водя.
Нали периода от 2 до 3г.се води "период на отрицание" та чакам с нетърпение да отмине.Едната започва да влиза в него без дори да е навършила 2,а другата още не е излезнала от него и не знам дали и след 3 ще излезе,само мога да се надявам.

Последна редакция: ср, 23 апр 2014, 21:46 от Aidis

# 716
А това за успокоение какво е? Аз нищо не смея да пия, че още кърмя.
Много виновна се чувствам когато нервите не ми издържат и викна на сина и той започне да плаче и да сочи, че иска при баба си.  Sad
Обяснявам, обяснявам, насочвам го да играем с любими играчки, държа го, гушкам го, милвам го ... е не и не ... той си знае неговото и реве и се дере, че и с крака тропа. Изпада в някаква истерия и лудвам. Сестра му по това време заспива и той с виковете и ревовете си я събужда и се започва рев на два гласа. Поне тя за сега бързо се успокоява, но него не знам какво да го правя. Мисля си дали да не посетя психолог  newsm78

# 717
Това за психолога и на мен ми е минавало през ум,но знам,че няма да има никаква полза,даже не ми се коментира защо.За чувството за вина-винаги ще го има и при мен е така,но това не значи,че сме лоши майки.Просто се надявам,че нещата ще се хармонизират с времето и ще настъпи момента на успокоение и при тях.
За успокоителните-нищо не взимам все още,но имам нужда.Не съм се консултирала с лекар.Хрумва ми за мента,глог и валериана,но не знам дали става за кърмачки или за някакви хомеопатични гранулки,консултирай се с лекар.

# 718
Аз отскоро започнах да взимам Седатиф - това е хомеопатично и става за кърмачки. Даже го бяха изписали на каката като бебе, защото беше много ревлива.  Crazy
Но все пак се консултирайте с лекар.  Peace
Около 8 лв. са 2 блистера x 10 таблетки - взимам най-високата доза 3 пъти по 2 таблетки  Mr. Green, но напоследък нещо ги забравям...

# 719
  • София
Другите са го казали - оцеляма се за сметка на здравето на майката, при мен освен физическото и психическото. Освен, че имунитетът ми падна и съм нонстоп болна, се чувствм и като развалина, всичко ме боли. Сводът на стъпалата ми е паднал вследствие на двете бременности и много килограми, изписаха ми ортопедични стелки - дано помогнат, че не мога и 500 метра да измина без зверски болки.
 При нас е същата лудница като при всички. Каката е много ревнива и страшно много се тръшка. За абсолютно всичко, само една секунда да се забавя нещо да и дам и изпада в истерия. Млкият откакто е пролазил само ходи след нея и и пипа нещата и тя пощурява. Пак започна да го бие, а беше спряла. Непрекъснато се дърпат за играки и тя вече не може да му надвива и само реве или го бута назад, за да падне.  Tired

Общи условия

Активация на акаунт