ВТОРИ клас - първи срок - 1

• 49 368
  • 759
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Оффф, извинявай, разбира се, че знам името на детето Blush
Пожелавам ви успех Hug

# 286
Здравейте изпуснах ви малко,но не ми остава време.Сега го пратих сам на плуване,че малката спи.Пооправихме и дисциплината и оценките.Вчера по БЕЛ ми донесе шестица в бележника,днес класната каза,че има отличен на устен преразказ,в Петък ще имат контролно по математика и трябва да се подготвим,силно се надявам,да продължим така.

# 287
Здравейте,
вече има резултати от ЧХ в СМГ http://www.math.bas.bg/ch/index.php и НПМГ.
Поздравления за всички малки математици.

# 288
  • София
И при нас в занималнята нещата се проточват заради разсеяност. Днес имахме да дописваме. Но в къщи не се учи по-концентрирано, напротив. Всеки мой опит да го накарам да прави нещо в къщи след занималня се посреща силно емоционално и отрицателно. Колебая дали да го натискам. Носи само отлични оценки от училище, но преди няколко дни направихме един препис/диктовка, който нямаше ред без изпусната буква. Често изписва думите като стенограма, само със съгласните- жрф е жираф, мчо - мечо.

# 289
  • Пловдив
Дребното е на Зелено училище и му харесва. Нямат телевизор в стаята и все още не се е оплакал. В къщи си ляга късно, все не му се спи, а там диването в 21,00 в леглото. Simple Smile
Миналия месец не ходи на занималня, заради тренировките и в началото мрънкаше, че на занималнята не се упражняват, само домашна пишат и т.н. ама не му мина номера. Упражнение и домашни всяка вечер до късно и резултата е на лице учителката не може да спре да го хвали. Нашата занималня е от 33-35 деца и госпожата ни каза, че не може да изискваме голям контрол и проверка на домашните, уроците за разказване се учат в къщи, наизуст също. И сега съм в чуденка да го пускам ли от понеделник на занималня или да  си караме по старо му. Мисля да разговарям с него и да реша. 
Надявам се дечицата, които бяха в Банско да са добре.

# 290
  • София
В нашата занималня всичко се пише. И добре, че е така, защото моят праг на търпимост е под 0. Вчера малкият се прибра със стихче за учене и аз на третата минута повиших тон. Но каката се оказа настроена добре и му помогна.  Laughing

НСЧ, до гаджета ли опряхме вече?  Laughing

# 291
Някакви новини за състоянието на пострадалите деца от темата ни?

...Но в къщи не се учи по-концентрирано, напротив. Всеки мой опит да го накарам да прави нещо в къщи след занималня се посреща силно емоционално и отрицателно...

И при нас беше така, когато опитвах след занималня, нормално е, уморени са, цял ден са били там. Но когато се прибира на обяд е съвсем различно, реално само 3-4 часа са учили и умората е много по-малка.
Не го натискай щом ходи на следобедни занимания, още повече, че носи такива оценки  Simple Smile

rosikosefi, браво! Надявам се и аз след някоя и друга седмица да имам повод да напиша същото  Blush

vanichka75, при нас са 18-19 децата на занималня, при 35 даже не мога да си представя какво чудо е  Laughing но си зависи и от децата, ако са се паднали по-кротки, може и да има нормален учебен процес. Наблюдавай резултатите, старанието при изписване и умората, ако всичко е в нормални граници, значи работи при вас. При нас и трите бяха показателя бяха много зле - лоши оценки, грозно писане в 90% от случаите и много изнервена от шума и дългия престой. Иначе домашните ѝ винаги бяха написани, но с драскане, мазане.
За мнението на детето, малко съм резервирана. Повечето искат там, защото има игри, пакости, по-интересно е сред децата  Wink дъщеря ми в началото не искаше, но още след първия ден е на друго мнение...

...
НСЧ, до гаджета ли опряхме вече?  Laughing

Mr. Green

Видях контролното ѝ по математика - трудните задачи решени, лесните объркани, заради недочетено условие, това ѝ е и забележката под петицата. При текстовата задача, условието на едната страница, мястото за решение на другата, докато обръщала листа, забравила какво е било и карала по памет, ама да обърне пак да ги види, да си направи проверка после - няма такива работи  Rolling Eyes но все пак има светлина в тунела Laughing

# 292
  • София
При нас в занималнята са клас и половина, т.е. около 35 деца, вероятно.  Rolling Eyes Нямам идея как ги озаптяват да пишат.
Бележника е от горе до долу само с 6. А като гледам какви елементарни грешки прави ми се реве с глас. За мен НЕ оценяват обективно.

# 293
  • София
Нашата госпожа по мое мнение оценява съвсем обективно. Мислех, че всички деца ще имат само петици и шестици. Обаче има и тройки, и четворки....поне по думите на моето дете. Мими също има само шестици, но с чиста съвест си казвам, че ги е заслужила-  поне досега  грешки на контролните не е допускала. Занапред ще видим как ще е.

И аз да попитам за дечицата от Банско как са?

Последна редакция: ср, 07 ное 2012, 12:16 от Валенцето

# 294
Аз също се бях притеснила за оценките. Имаме 16-6ци  и три -5ци . Но се прибра с едно контролно на което има 5,50 за две грешки. Мисля ,че е правилно. В нашата занималня са 31 деца / от време на време липсват по 2-3, кой на плуване ,кой на нещо друго/. Толкова са и в клас. Госпожата от занималнята успява да се справи. Как го прави не ми е ясно.  newsm78  Но тя каза че се кефи ,че е голям класа.

Моля, някой да напише как се децата!

# 295
  • София
Аз пък не разбирам каква обективност се търси в оценяването на толкова малки деца! Аз до 4-ти клас получавах само Браво! и пчелички, ракетки и пр. символи на успеха Laughing На тази възраст трябва да се оценява старанието, а не резултата. И да се пише винаги повечко, за да се поощряват да се стремят да научат повече, а не да им се подрязват крилцата в стил "аз толкова се мъчих, пък ето - имам три, значи толкова си мога". Ако бях учителка, щях да пиша само петици и шестици и родителите щяха да ме мразят Mr. Green

# 296
belinda специално моя син доста се потруди за тези оценки. И продължава да се труди.

# 297
  • София
На моя син вчера госпожата му написала 6 в тетрадката, а той насред часа я попитал, дали може да излезе за малко, за да се похвали на мама  Joy

иначе вчера им написали в бележника бележките от входящите тестове - до сега не са им писали бележки - има три 6-ци, похвалих го, но и аз не смятам, че в тази възраст оценките трябва да се поставят за знание, а трябва да се оценява старанието  Peace

Беше много сладък като почнах да подписвам бележките - "Мамо, защо се подписваш, нали нямам забележка"  Mr. Green

# 298
  • София
На моя син вчера госпожата му написала 6 в тетрадката, а той насред часа я попитал, дали може да излезе за малко, за да се похвали на мама  Joy
Уф, че сладко ми стана! Hug
Душичка!

Наблюдавам следният феномен при моята щерка по отношение на БЕЛ.
Пише много неграмотно и започнах да откривам една връзка, странна, с немският език. newsm78
В немският език при изговарянето се изпуска накрая някоя буква и гледам, че дъщеря ми много усилено започва да го прилага в бГ правописа.
Непрекъснато последната буква и изчезва, незнайно къде! ooooh!

Платихме си участието на 17.11. в Софийското математическо състезание. Прояви интерес. Аз пък-подкрепям! Hug

# 299
Ох, и Косьо иска да ходи на състезанието. Добре ,че ще се провежда в нашето училище и няма да се разкарваме на тоя стуууууд.

Общи условия

Активация на акаунт