Парфюмни размисли и страсти - 164

• 40 773
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
Вие може и да не ме помните, но аз послушно си ви чета и следя всички теми дотук.  Embarassed
Малини в парфюм не съм носила, но щом проносих композиции с тубероза (мда  Crazy  ooooh!) не се заричам, че е задълго.
Скрит текст:
Виждам, че и среща се планира нова  Hug

Последна редакция: чт, 25 окт 2012, 14:05 от Обич Синеока

# 121
  • София
Обич  Hug за срещата ти е ясно, няма да повтарям  Peace веднага отчети туберозата - аз тук завеждащ туберози ли съм или да?

# 122
  • Германия

Атти, ако заръчвате общо Explosive Etienne Aigner, бройте ме и мен. Но ми стана интересно във Фрагрантика чета, че има прилика с Soir de Lune Sisley и La Perla. Първият въобще не ми харесва, а вторият ми е любимец?!? newsm78

Ако приемем, че има прилики, за мен са по-скоро с Лунната нощ на Сисли, отколкото с Перлата. Експлозивният обаче, не е толкова меден и рискът от писоарна реакция е по-малък. За сметка на това е тлъста, охранена червена роза /обезитет III степен, капе мас от нея/ и е опушена със свещи от торта за рожден ден. Перлата е по-носибилна /евала на Атти за новото попълнение в жаргона на бандата, много ме кефи/, по-ефирна и летлива, докато Експлозивът тежи надолу и е основно вечерен парфюм за матрони и/или канибали-шипромани Whistling

ПП Още една Матара номинация за жаргон ще има! Евала на Лю, която въведе новият глагол "блотннах", в инфинитив "блотвам". Направо се търкалям по земята като се присетя за поста ѝ отпреди доста време. Лю,  Hug

# 123
Ковачева, що така с Еликсира!? newsm78

Бела, приказно и качествено яке Heart Eyes, писах ти на лични, за да не спамим тук. Wink

# 124

днес пробвах At Night и ми хареса; не го пръснах на блотер, само на кожа и върху мен се разви много познато - цял следобяд ми дразнеше носа /в положителен смисъл/ в опит да се сетя на какво ми прилича и преди малко се сетих - Черната Пантера е откраднала от Хипнотичната отрова! не е имитация като At Night на Кристина Агилера, което го прави доста приятен

Бубс, ако си пробвала преди време Мистерията на НК, този е точно копие - сравнявах ги миналата седмица  bowuu

Снощи четох мнението на Бубс и дълго се чудих - откога Картие имат и Черна Пантера и защо аз някакси съм пропуснала този факт   341uu  baby_neutral

Картие ли?  Thinking
заради Пантерата  Joy

Ели, не съм пробвала или пък съм пробвала и съм забравила Мистерията, но има подобни отзиви и във фрагрантика; но копие или не, отдавна не ми беше харесвал нов парфюм;п въпреки, че харесал ... колко да е харесал ... не ми е харесал чак за покупка; особено щом му намерих приликата с ХО  Joy

пп в Лили има промоция на парфюми, Хипнотчината отрова е 30 мл. 80 лв., класическата Омния /мислех, че е отдавна спряна/ беше 40 мл. за 55 или 60 лв. и други, но не помня цени и парфюми /Ябълката на Дона Карън, Черути 1881 .../

# 125
Много благодаря за информацията, спаси ме от ненужна покупка Hug
Аз нещо се повредих и не си усещам Еликсира Cry
Същото се случи преди време и с Ангела на ТМ, и до ден днешен не го усещам след петата минута. Дано е временно Praynig, че иначе трябва да се замисля за нова любов Thinking

В Еликсира се влюбих на срещата от раз, но се оказа, спрях да го усещам след 30 мин. И това от първо помирисване  Cry Вината е в моите кожа и нос, но ми отпадна от желаните за притежание този разкошен парфюм...

Обаче с друг един красавец - Абсолю на Роша - този проблем, с привикването си го реших доста нестандартно, и за мен, ефикасно  Twisted Evil От него усещам цветните моливи в първите 30 мин., после ми се губи почти съвсем. И като го загубих така един ден, взех че си пръснах в добавка малко Truth. Резултатът беше неочакван - Абсолю се появи отново от небитието, и часове наред ги усещах и двата, като редуващи се полъхчета по много приятен начин.  Heart Eyes
Другото успешно, при мен, другарче на Абсолю е Розата на Молинард. Те пък ту се сливат, ту играят на гоненица  Crazy

Та, щом ти привиква носа, може би, ако експериментираш в тази насока да се получи? Макар че Еликсира е по-комплексен аромат и не ми идва наум с какво би се спогодил в дует  newsm78

# 126
  • София
cayenne, още довечера ще пробвам точно тази комбинация - и без това и двата съм ги метнала в дъното на шкафа Simple Smile
Дано се получи интересно Wink

# 127
  • Germany
cayenne, аз често смесвам аромати, докарвам ги до мой вкус Wink
Обаче Еликсира за мен е съвършен! Няма нищо излишно или липсващо за моя вкус. Запечатан е в ума ми точно такъв, какъвто е и не бих могла да го развалям. Ще го оставя малко и ще го извадя в по-хладното време Wink.
А с тези пантери нищо не разбрах Crazy
На Картие ли са, черни ли са, що ли newsm78
Ако е Пантерата на Картие - евалла на bubanka, че може да носи туй чудо Twisted Evil
Аз sl затова съм я признала като отделно явление в парфюмерията, щом с лекота носи Пантерата newsm20  Crazy

# 128
Кво и е на Пантерата? Mr. Green Whistling

# 129
Ковачева, имах предвид, че Наоми Кембъл я наричат Черната пантера /или газела ... старост-нерадост, не помня вече  Blush/
иначе Пантерата на Картие не е за мен - при Картие по-едрите животни са ми по-дружелюбни  Mr. Green

смесвам парфюми, но най-бързо ми се 'връща' обонянието за нещо, с което съм свикнала, когато не го пръскам по-дълго време - седмица или две например

# 130
  • София
Да се поясня - Бубс нарича Черна Пантера Наоми Кембъл, обаче моят туберозък (=туберозен мозък, който и без друго дава накъсо от едно известно време насам и това няма нищо общо с русото му покритие, то си е отделно) направи бърза асоциация с Пантерата на Картие и реши, че има ново издание - Черна Пантера, вероятно по аналогия с всички черни версии на други парфюми, излезли тази година.
Сега вече можете да ми се смеете, ама не много, моля  Crazy

# 131
  • Германия

Сега вече можете да ми се смеете, ама не много, моля  Crazy

rotfImao rotfImao rotfImao rotfImao rotfImao rotfImao rotfImao rotfImao

Повече съм се смяла само на Дискавъри Шанела. За който е пропуснал този ексклузивен парфюмен момент, разказвам отново случката. Седи Атти пред пуснат телевизор и вижда логото на Discovery Channel: "Боже, откога пък Шанел се пише с двойно "н"!

Какви е бисери раждал и още ражда туберозъкът на Атти! Изумително!

Горко се кая за импулса си отпреди час да се опръскам хубаво с Jasmin de Nuit (The Different Company). Исках да проверя дали в това навъсено немско време няма пък да се поизбистри от гробищния тамян. Тц. Не се избистря. Малко жасмин, много nuit. Този трябваше да се хареса на Денси напр., но е твърде мъртвешки. Мирише ми на опело, да пази бог. Заминава по допирателната. ooooh!

# 132
  • Germany
Пантерата има толкова издания, та е нормално да се чудиш newsm78
Ето тук има черни пантери Twisted Evil http://lesparfumsdesyssy.over-blog.com/5-categorie-11302221.html
Направо прехапват гърлото тези най-черните Mr. Green
Чудя се sl коя ли носеше лекичко, като мъркащ котарак Mr. Green

# 133
... но е твърде мъртвешки. Мирише ми на опело, да пази бог. Заминава по допирателната. ooooh!

значи е като за мен  Joy

аз съм наизвадила кожите и Жоли Мадам ми гали душата Simple Smile
Ковачева, ти си виновна! Утре ще извадя и Мъст от кутията Simple Smile

# 134
  • Германия
... но е твърде мъртвешки. Мирише ми на опело, да пази бог. Заминава по допирателната. ooooh!

значи е като за мен  Joy

Бубс, в това не бих се заклела, обаче го метнах и него в куфара. Дано успееш за срещата на 5-ти, ще го тестваш лично Hug

Общи условия

Активация на акаунт