Имало едно време на Запад 143 кротко спящи, неревящи Американски бебчета

• 36 645
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
Тенксгивинг вегански отново, с още 13 веган-кюриъз приятели и познати. Стъфинг + ястия със зеленчуци + вегански десерти. У нас ще готвим стъфинга, сладки картофи с френско грозде, печени кореноплодни и печена тиква с карамелизиран лук. Сложила съм се на диета до четвъртък, превантивно.

# 571
Китайско... има, що да няма? Преди три седмици в Питсбърг ядох в чудесно такова, между университетите, чисто и спретнато, на нищо не миришеше. В ДиСи има поне дузина такива малки и симпатични. "Панда Експрес" как можете да го броите за китайско не разбирам, извинете, то това не е храна.

На Тенксгивинг ще готви свекърва ми. Аз само ще кърмя и ще ям.

Хиър, ти като диетуваш точно какво остава от теб?

# 572
  • У дома
Ето нещо без месо - http://www.nytimes.com/2012/11/14/dining/an-impressive-thanksgiv … f=dining&_r=0   Аз определено ще го включа в менюто

# 573
Оставам с впечатление, че за ТГ готвите поне колкото за Коледа? Кому е нужна цялата тази истерия... Една манджа + евентуално салата/предястие като в друг обикновен ден не стигат ли? Простете, ако засягам някого, не е умишлено.

# 574
  • Под сянката на разлистените кактуси
Agent Provocateur, не само оцеля злоядата твар, ами и мутира нещо... На 13 год е по-висока от мен, а аз съм 1,75. Така че хич не се притеснявай!

Solley, ами аз винаги така си готвя, като за Коледа всеки ден  Mr. Green

# 575
А моля, моля, аз съм бременна, искам от всичко по много  Mr. Green Хората са повечко Солей, всеки е с различни предпочитания.
Яна, Панда Експрес си е много вкусно, в сравнение с това, което съм яла в малки китайски ресторантчета.

# 576
  • USA
Много обичам големи събирания за Тенксгивинг. Харесва ми празника и го празнувам от сърце. За мен той не е ядене и пазаруване, а възможност да се събера с много любими хора. Също е супер за всякакви активитис - плаж етц. на публични места, защото е празно. Пуйката не ми е особено любима, но салатите и гарнитурите ги обичам много.

# 577
Аз на Коледа готвя като за последно  Laughing Много светъл празник ни е (на Коледа се събрахме и на следващата Коледа заминахме за USA !)  Mr. Green Туко що се върнахме от Денвър 2,3 дни почивка стигат за работещите! Много ме е яд че не взехме децата,но са на училище няма как ! баба им много ги е глезила!Сина ми е качил веднага 2,3 килограма  Laughing

# 578
Ние си Благодарихме вече, че мъжа ми работи в четвъртък. Пуйката ми стана мммм. За първи път правя стъфинг и стана невероятно вкусен. Предните години я пълнех с ориз. Аз правя пуйката в плик за печене 4- 5 часа, става много крехка и не изсъхва Simple Smile. Аз и децата сме поканени да празнуваме ТГ със семейството и ще се опитам да ям само салата  Laughing

# 579
  • Чикаго / София
Много обичам големи събирания за Тенксгивинг. Харесва ми празника и го празнувам от сърце. За мен той не е ядене и пазаруване, а възможност да се събера с много любими хора.

Същата работа сме и ние. Повод ни е да се съберем с приятели и да се видим през почивния ден. Не е само храната. А и ще сме над 10 човека, така че два вида салата, пуйка  /при това възможно най-малката 10 паунда/,дип,  десерт и питка не ми се виждат чак толкова много. Всеки прави по едно нещо, така че не е и много работа.

Същото нещо го правим за още два-три празника през годината Нова Година, Великден, Коледа.

# 580
Agent Provocateur, не само оцеля злоядата твар, ами и мутира нещо... На 13 год е по-висока от мен, а аз съм 1,75. Така че хич не се притеснявай!

Да ви е жива и здрава  Grinning 13 год, каква възраст, а!?

... За мен той не е ядене и пазаруване, а възможност да се събера с много любими хора. Пуйката не ми е особено любима, но салатите и гарнитурите ги обичам много.

Много точно казано! И аз тъй!

Агент, беше ме впечатлила преди време с някакви салати, но не помня подробности. Хвърли още някой линк, ако е пробвано и харесано.

А, сега ме излови - аз не готвя по рецепти! Т.е. гледам рецепти за идеи и после импровизирам покрай основните продукти. 2 пъти една и съща манджа за мъка на ММ не мога да повторя. Иначе най-популярни и бързоизядени по купони са снежанката (със сметана и бадеми); кьополуто на ММ (негова тайна, не знам какво му бае); моята псевдомексиканска (3-4 вида боб - черен, червен, гарбанзо, дори соя, царевица, печени червени чушки, маслинки, зелен лук, много копър + балсамико или лайм, зехтин, черен пипер, чили... понякога и мятам и авокадо, понякога ананас)... правя и една на основата на оризово фиде, азиатски дресинг, сусам, зелен лук, краставица, морков, пилешко, лют сос Sriracha....

Изобщо Гугъл ми е пръв приятел, а единственият кеф във готвенето за мен е възможността да импровизирам. 10-12 год съм оцелявала вегетарианско/виганско на салати, от всичко става салата, не само плод/зелечук...то си е направо ядене- нямаш спагети - взимаш кук-кус; нямаш ориз - заменяш с киноа или гречка. Последното изобретение на моя мързел е печени картофи (с кората, естествено), нарязани на кръгчета, щедро омазани с песто и изпечени на фурна - време за приготвяне под 3 мин, печене под 30. Чимичурести смески много уважавам!
(от време на време правя някоя супер издънка като руска с много горчица и гостите се втрещяват)  Mr. Green

Упс, ще ми изгори цвеклото и редъкшъна от нар покрай вас  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

PS Миналата година ето тази изчезна преди да я опитам, но миришеше хубаво и гъбите ми бяха портабела:
http://gibberlicious.wordpress.com/2010/10/29/asparagus-oyster-m … esame-seed-salad/

Последна редакция: чт, 22 ное 2012, 02:58 от Agent Provocateur

# 581
  • Boston, MA
Аз харесвам идеята да благодариш, без пазаруването.

Но то си е до майндсет - някои хора не купуват никакви подаръци на децата си, само на Коледа и рождените им дни (Дани ми съобщи, ти, вика, знаеш ли, че еди-кой си му купуват играчки само за Коледа). Ние сме ги разглезили, по цяла година разни нещица получават, та Коледа не изсипва чувал в нас. Не знам кое е правилно, ма не ми и пука. Нерви ме истерията около какво ще напазаруваш.

# 582
  • Под сянката на разлистените кактуси
Напоследък намирам много интересни рецепти в Pin it, както  и всякакви блогове за неща, които ме интересуват. Много полезно сайтче! А иначе ако ще  е "Една манджа + евентуално салата/предястие като в друг обикновен ден" как ще се разбере, че е празник? Ядем всеки ден и се събираме с приятели много често, така че за мен фъна е в подготовката на менюто, украсата, традициите. Има неща, които готвя само за съответните празници и домочадието ги очаква с нетърпение. Ето ви една идея: купих 2  специални готварски скрапбука и тази година мисля да снимам стъпка по стъпка, както и семейството готвещо и да ги напълня с рецепти на традиционни семейни манджи за празниците за дъщеря ми и бъдещата снаха. Злоядата твар е изключително въодушевена от този проджект, а всеки който е виждал нормален тийнейджър знае колко е трудно да се постигне такова чудо  Grinning

# 583
  • USA
Ох, Агент, може ли да ти дойда на гости?   newsm22

# 584
  • У дома
Аз съм лесна тази год, на баткото вземахме една игра, на малката ай под нано. По едно нещо дето наистина ще ги зарадва стига.

Агент, ние сме си лика-прилика, вкъщи единственото, което правя по рецепта и всички харесват е черен боб по египетска рецепта иначе са ескперименти до безкрай. Гостите ми знаят, че ще кусат поредния ми експеримент и не се оплакват.
Моят гостенин от Бостън пристигна и още от вратата преди да седне врътна една манджа докато диктуваше задачи по мат на децата. Страхотен младеж! Още не съм му казала, но мисля или да го осиновя, или да го взема за зет. Давам го за пример и на сина си, и на мъжа си, но без резултат  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт