Математически турнири - 17

• 83 842
  • 751
  •   1
Отговори
# 330
Имам въпрос към явявалите се миналата година в СМГ. До кое място е награждаването?
В НПМГ миналата година беше до шесто.
По спомени само до 3-то място награждаваха
Жалко, че е различно в СМГ и НПМГ.
Конкретно за трети клас - в НПМГ са са явили 100 деца и ваграждават до шесто място, а в СМГ - от почти 300 - до трето?...

Е, ние сме на пето, ще пропуснем грамотата. Но няма значение, все тая. Много съм доволна, че сме в десетката, все пак си е трудно състезание. Иначе си права, абсолютно и децата се радват на наградки. Защо в този вид излизат резултатите, а не като истинско класиране?

Повече ме е яд, че няма за третокласници математически лагер с Кортезов, ами за над 4 клас. Поне за това щяхме да се класираме.

# 331
Тазгодишната класация за софийските математици ще е на този адрес:
http://alekdimitrov.com/20122013/default.asp

Код, моля те вкарай в софийската таблица децата които се явиха в Благоевград, а са от София. Бяха на лагер в Банско и ги записаха там за ЧХ. Мерси

# 332
  • Sofia
Може ли да споделите впечатления от миналата година как е протекъл есенния турнир за първокласници !? Имам предвид предстоящия на 17 ноември .....

# 333
  • В офиса
Хора, истината е, че състезанията за 4-и клас не влияят чак толкова много върху общата оценка за влизане в СМГ. Техният си изпит е х3 все пак. Така че - да се забавляват децата и да внимават да не правят чак фрапантно слаби резултати.

# 334
ПС - Едно уточнение искам да направя за да разберете правилно бъдещите резултати в таблицата.

Класирането ще е по рейтинг:

К = (Т + 1)*100 / (Тmax + 1)
където K -> рейтинг, T - резултат на детето, Tmax - максимален резултат, постигнат на съответното състезание.

Тъй като тази година в таблицата ще са включени 3 класа - 4, 5 и 6-и имайте предвид следното:
Например:
Черноризец Храбър:
 - 6-ти клас - макс. точки 140
 - 5-ти клас - макс. точки 130
 - 4-ти клас - макс. точки 120
Това означава, че 4-токласник изкарал 120 точки ще има съответно рейтинг 100, колкото е рейтинга и на 6-токласника, изкарал 140 точки.
И оттам нататък - реално всеки клас ще има свой собствен рейтинг, различен от този на другите класове, но това според мен е единствения относително правилен начин за междукласна класация.

Не знам дали обясних какво искам да кажа Simple Smile

Код, моля те вкарай в софийската таблица децата които се явиха в Благоевград, а са от София. Бяха на лагер в Банско и ги записаха там за ЧХ. Мерси

Ок, стига да бъдат въведени коректно от организаторите.
Иначе няма как да знам кое дете от явилите се в Благоевград е от София и кое не е...

# 335

Повече ме е яд, че няма за третокласници математически лагер с Кортезов, ами за над 4 клас. Поне за това щяхме да се класираме.

Мисля, че летният лагер от "Академия 21 век" е и за по-малки ученици и пак поканените са сред първенците от ЧХ. Там също лектор е Ивайло Кортезов.

# 336

Мисля, че летният лагер от "Академия 21 век" е и за по-малки ученици и пак поканените са сред първенците от ЧХ. Там също лектор е Ивайло Кортезов.

Така е, Дани, права си. Миналата година имаше 3-класници. Мисля, че бяха поканени тези с над 100 т. За жалост ние с малко се разминаваме... Пак може да отдем, но трябва повечко пари да платим.

# 337
О, ако е така, с най-голямо удоволствие бихме отишли. Но може би ще се запълнят местата с пловдивските дечица, и там има достатъчно математици.

# 338
  • ride my bike...
Stella Maria,
Това лято имаше лагер школа ЧХ трети за четвърти клас. Дъщеря ми ходи.
Преполагам, че и тази учебна година ще участват третокласници newsm78

# 339
  • София

Миналата година синът ми беше на този лагер. /след втори клас/ въз основа на класирането от ЧХ.
Дацата определено не бяха само от Пловдив, а от цялата страна.
http://www.academy21century.com/school-nature/blue-school/ambeli … 012/klasirane.php

# 340
Хора, истината е, че състезанията за 4-и клас не влияят чак толкова много върху общата оценка за влизане в СМГ. Техният си изпит е х3 все пак. Така че - да се забавляват децата и да внимават да не правят чак фрапантно слаби резултати.
Помага, помага... Нашият случай беше показателен. С рейтинг 28-мо място и слаб резултат на ОМТ (24,5 т.) стигнахме до 3-та резерва.

# 341
Меги,Благодаря от името на Сами!
Поздрави Крис от нас! Аз си мисля, че Сами догодина няма да иска да се явява на състезания, затова се възхищавам на Крис!

Специални поздравления за Мишето Гледачева! 1-ва сред явилите се в СМГ.

Моя син май няма да иска да ходи на лагер с Академия 21 век- не съм го питала, но съм с такива впечатления от разговорите ни. По-точно ако трябва да избира  не би избрал този вариант. Ако няма нищо друго като почивка за дадения период вероятно би отишъл в крайна сметка, защото много обича да митка.

# 342
  • София
Помага, помага... Нашият случай беше показателен. С рейтинг 28-мо място и слаб резултат на ОМТ (24,5 т.) стигнахме до 3-та резерва.
А какво стана накрая с Крис?

Благодаря ви! И аз се изненадах, че няма по-висок резултат в СМГ от нейния, очаквах ,че там ще са най-високите предвид, че ще се явяват почти всички деца, котио ходят на курсовете.

# 343
Крайни резултати [...] и наградени [...] от ЧХ в НПМГ

# 344
А какво стана накрая с Крис?

Благодаря ви! И аз се изненадах, че няма по-висок резултат в СМГ от нейния, очаквах ,че там ще са най-високите предвид, че ще се явяват почти всички деца, котио ходят на курсовете.
Крис е в "г" клас Simple Smile. Беше приет поради отказването на няколко деца.

Поздравления и от мен за Михаела. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт