Отговори
# 120
nade_91 Ако не е тая седмица,другата ще е Grinning
Момичета, да ти попитам, че изобщо не съм наясно-какво представлява индуцирано раждане?В смисъл само система ли ти пускат или...? Thinking

# 121
Здравейте,

Снощният един час повече ми "дойде в повече". Някой доброжелател реши да звъни в 4 и 30 на звънеца долу на вратата и като ококорих очи няма сън. А както и по документи вчера си ми беше термина съвсем мисловна утрин ми настана днес.

След прегледа в петък се установи, че имам 1 см разкритие и 20% скъсяване на шийката, но...сме си 2 в 1. Ако бебчето реши да си постои ще го "изкарват" в петък и ще станем ноемврийчета Simple Smile) Търпението на всички около нас е на ръба вече. Таткото миличкият и той нормален сън не може да спи от очакване. Телефона постоянно звъни да питат "Как си?" На всичкото отгоре и моят тел се посчупи и сега не чувам насрещно говорещият.

До сега чистих, готвих - изморявах се, но никакви индикации, като гледам ще си откараме така до петък. И да се видим най-накрая и ние.

На всички вече бебегледащи прекрасна и пълна с бебешки усмивки неделя, на чакащите като мен - още малко търпение момичета.

# 122
Здравейте момичета, аз отново се включвам с въпрос към ЛЛЛ. Вече Доника си се храни изцяло от гърдите и успява горе долу да засуче както трябва, но понякога не успява и за това в момента едната гърда ми е леко разранена. Нямам видими рани или кръв, но много ме боли като и я дам и за това реших на няколко поредни хранения да й давам само другата, а тази която ме боли лека до изцеждам. От вчера обаче забелязах, че Доника суче около 10-15 мин. активно, после пуска зъртоно и започва да се сърди, да си отваря устата все едно, че иска още, да си блъска главата в гърдата ми, но не иска да захапе зърното. Като й го подам и само стои с отворена уста, но не захапва и се сърди. Така няколко минути и после захапва, но пак пуска след малко и същото нещо се повтаря. Аз стискам да видя дали има мляко и си тече доста. Пробвах да я сложа за малко на другата гърда (нищо, че ме боли) и там си засуква, суче 5 мин. и заспива. Днес сутринта пак правеше същото, но мен вече другата гърда много ме боли и не и я дадох. В следствие на това започна да плаче и да крещи много силно. Тогава и дадох кърма от шише и започна да си цока. На няколко пъти обаче го пускаше и пак започваше да плаче много силно. В крайна сметка обаче изпи още 60 мл. от шишето и заспа. Не знам на какво може да се дължи това, дали е гладна или я мъчат коликите.

Също така вчера през деня и снощи искаше да хапва много на често и се засищаше от малко. Примерно суче 10-15 мин. и след всички сърдения, като заспи се събужда след 1 час и пак иска да суче. През нощта пък се събуди 1-2 пъти през 30 мин. и пак цока малко и така. Дали да не я оставям повече време 2 - 3 часа гладна, за да може после да си хапва повече и съответно да не свиква на толкова често да се храни, защото само се залъгва така, а преди не беше така  newsm78

Също така в едната гърда (тази която в момента ме боли) получавам понякога бодежи вътре в самата гърда и е много неприятно. Не е от слизане на млякото, защото тогава усещането ми е друго. Снощи пък пак на същата гърда усетих едно много неприятно усещане, все едно ме бодат с игли, но този път от външната страна, не от вътре. От какво може да е това?

Предварително благодаря за отговора, който със сигурност много ще ми помогне, както всеки останал до сега  Hug

# 123
nade_91 Ако не е тая седмица,другата ще е Grinning
Момичета, да ти попитам, че изобщо не съм наясно-какво представлява индуцирано раждане?В смисъл само система ли ти пускат или...? Thinking

Предизвикване на раждане мисля, че значеше. Става с помощта на система окситоцин или хапче. Но аз имам опит само със системата. 

# 124
Ordinary_World по-болезнено ли е?

# 125
тази нощ със спешно секцио роди roxy_ бебе здравко 3,950 гр/53см

# 126
Честито roxy_ Hug newsm32

# 127
# 128
Честито бебче на roxy! Да им е жив и здрав юнака и да им носи много радост и щастие!

На очакващите - леко, бързо и най-вече скорошно раждане! Чакаме ви да се похвалите с прекрасните новини!

Деси, при нас е по абсол'тно същия начин - съвсем тънка кожичка се бели в гънките на крачетата, както и на вратлето. И аз мажа с кремче, понякога и хума слагам, но все още си стои проблема. Дано по-скоро минава. Явно е от тази кожичка това по пишлето. Аз го махам като го видя, много лесно се маха, не е засъхнало или нещо подобно. Така че, пробвай и ти. Не го боли или нещо да му пречи като пишка.

За протокола: Вече прибрах първата омаляла дрешка и минахме и на втори номер памперс. Досега бяхме с единичка. Тази седмица ще ходим и при педиатърката, да видим колко сме пораснали. Аз си го тегля и в къщи де, днес става на 3седмици и пак ще има мерки и теглилки (на 2 седмици беше наддал с 400-500гр от теглото, с което го изписаха).

# 129
Честито на мама roxy_ - да и` е жив и здрав юнака! А на мама - бързо възстановяване!  Hug

# 130
  bouquet  bouquet  bouquetчестито на roxy_   ,само радост да носи на мама и тате

# 131
  • Пловдив
Честито бебче на мама roxy  bouquet!Да и е живо и здраво детенцето и много щастие и радост да носи в семейството!

nade_91...и аз така преди 2-3 седмици си мислех, че е дошъл моментът...е не беше....и от тогава нищо...ама не се притеснявай Hug - тези дни ще бъде...няма да преносваме цял месец я Naughty!

Тони Радева...тъкмо сега си говорех с мъжа ми, че ще чакам до последно бебка да си тръгне сама...знам, че при предизвикано раждане се получават повече разкъсвания и като цяло самото раждане протича по-трудно...
Само да кажа, че това съм чела и чула от познати...не го знам от опит Peace
Аз утре ще отида на преглед..ако всичко е наред и може да се изчака...ще чакаме Flutter.

# 132
  • София
Честито на мама roxy_   bouquet С това хубаво име да е много здрав и много да ви радва!

Тони Радева, при мен също беше индуцирано раждане, само със система с окситоцин, но да не казвам колко дози ми изляха. Гадничко беше, но не мисля, че зарди това, че е индуцирано, имах слаба родова дейност и ригидна шийка, но разкъсвания нямам, имам един шев на перинеотомията, който отдавна заздравя и не го усещам и това е. Принципно дори и предизвикано, може и много леко да мине, а може и обратното - да не е предизвикано и пак да е гадно, божа работа. Пожелавам ти всичко да мине леко и почти безболезнено  Hug

Мен сега ме човърка дали при второ раждане пак ще е така, но първо да се справим с отглеждането на малката шушка, пък за второ ще му мислим доста по-натам, вече не искам деца с малка разлика  Mr. Green, мисля че 3-4 години ще е идеална разлика.

# 133
Честит син на мама roxy, много радост и усмивки да ви носи!
За пъпчето аз не съм го хвърлила, даже и на каката стои. Чувала съм, че ако не го хвърлиш някъде до първата годинка, детето като стане на 18 г. само си избира къде да си го хвърли. И май ще ги пазя и двете... newsm78.
mvsh  и при мен е така, като суче активно 10 мин. и после пуска гърдата и започва да се " бие" в нея и да си играе със зърното. Слагам го на другата и там така около 10 мин. хапва и после същата работа. Незнам на какво се дължи, но от една седмица така се храним. Дори и вече храненето трае около 20 мин., а преди по 40- 50 мин. Предполагам, че успява да се засити, щом изкарва така спокоен до следващото хранене.

# 134
Честито бебче на мама roxy  bouquet!Да и е живо и здраво детенцето и много щастие и радост да носи в семейството!

nade_91...и аз така преди 2-3 седмици си мислех, че е дошъл моментът...е не беше....и от тогава нищо...ама не се притеснявай Hug - тези дни ще бъде...няма да преносваме цял месец я Naughty!

Тони Радева...тъкмо сега си говорех с мъжа ми, че ще чакам до последно бебка да си тръгне сама...знам, че при предизвикано раждане се получават повече разкъсвания и като цяло самото раждане протича по-трудно...
Само да кажа, че това съм чела и чула от познати...не го знам от опит Peace
Аз утре ще отида на преглед..ако всичко е наред и може да се изчака...ще чакаме Flutter.

Hug Hug Hug
 дано все пак е тези дни,че мен много ме е страх от предизвикано на системи...направо умирам от страх ,за това дано не пренося  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт