Отговори
# 345
Момичета, нашата бебка е в болница Cry
Сега е на системи за оводняване и чакаме последни изследвания, че може да има проблем със стомахчето.Много съм притеснена, не ми дадоха да остана с нея Cry
Моля ви, молете се за Сияна скоро да си я вземем  Praynig

# 346
siana999, стискам палци и се моля по-бързо да сте пак заедно с бебка  Praynig 
А от какво се е обезводнила? От това, че е хапвала по-малко или това е следствие на проблема със стомахчето? Какви изследвания пуснахте?
Мислим ви, да знаеш, при първи вести пиши  Hug

# 347
siana999 , много неприятно ще се моля всичко да е наред.   Praynig Hug
Мислих да пиша още нещо ама много  кофти ми стана за малката  но съм сигурна, че всичко ще е наред и това ще остане един лош спомен.  

# 348
siana999 напълно те разбирам как се чувстваш...аз след раждането само за 10 минути прегърнах бебка, уж щяха да ми я дадат като си почина, а се наложи да я приемат в болница и то на 60 км от нас... Все още сме разделени... Пожелавам бързо да се възстановява и да е било нещо дребно ...да минава.  Hug

# 349
Забравих да честитя за новите   бебета

Нека бъде жив и здрав вашият мъник!

Да расте умен и красив, добър и търпелив.

Да е вашата гордост на земята и да ви радва сърцата.

Момичета изпращайте предложения за име на новата ни тема вече в родени 2012. Предложенията не ги изпращайте на моят профил а на октомври 2012.  Ще помоля и на него профил да си изпращате данните за първа  страница. Да си призная скоро не съм влизала в общият профил но по принцип за него ми трябва доста по свободно време. Така, че вписването сега става доста по бавно.  

# 350
timide не трябваше ли днес да си вземете бебето от болницата?

# 351
Мерси, ами обезводнила се е, защото едно на ръка, че не яде много, друго че повръща. Кошмарен ден беше днес.Първо ни пратиха на гастроентеролог. Там доцентката ме сравни със земята, че едва ли не детето е едва живо и че трябвало килограм да е качило.Изобщо много ме притесни, изпрати ни за хоспитализация в Специализирана болница за активно лечение по детски болести.За щастие, вчера се бях свързала с доктора, който ме изражда и той ме свърза с доктор Шумков, който се оказа завеждещ в неонатологията там.Човекът ни прие и доста ме успокои, че нещата не са чак толкова лоши, колкото ги изкара гастроентероложката.Единствено го притеснява, че напипва нещо по коремната стена и сега ще я гледат на ехограф, за да установят до колко е сериозно. Има 2 варианта, този проблем да отшуми с времето, или да се премахне оперативно, но ни дава големи шансове да го израсте без намеса.Сега в 18ч. ще звъня за сведение, а утре в 8 вечерта ще ходим да си я видим шушката.

# 352
Сиана, стискам палци и се моля за малката Сияна! Ще се оправи, сигурна съм. Вие само бъдете търпеливи.
Timide, и с твоето бебче всичко ще е наред. Вярвам в това.
Ива, благодаря за отговора. Вътрешно в себе си знам, че всичко е наред при нас, ама акитата на баткото бяха по-гъстички и затова не знаех дали е нормално положението при бебето. Но, както писах, той пийваше и АМ.

# 353
Ами така казаха първите дни на таткото, като ходи да я види, а като звъняхме по телефона, ни казаха, че трябвало все пак да си завършат курса антибиотик, т.е. 7 дни от приемането... Вече не смея да казам кога...ще чакам да ми кажат:"утре я изписваме" и тогава ще се хваля...
 Сиана стискам палци всичко да е ок  Praynig

# 354
Ами така казаха първите дни на таткото, като ходи да я види, а като звъняхме по телефона, ни казаха, че трябвало все пак да си завършат курса антибиотик, т.е. 7 дни от приемането... Вече не смея да казам кога...ще чакам да ми кажат:"утре я изписваме" и тогава ще се хваля...
 Сиана стискам палци всичко да е ок  Praynig

Ох и на теб не ти е лесно. И аз стискам палци скоро и двете да си гушкаме душичките Hug

# 355
Timide,  Siana999, кураж, мили момичета Hug
Моля се за вас и вашите бебчета!!!  Hug Praynig

# 356
Да попитам и аз консултантите по кърмене. Моята дъщеричка е на 10 дни и е само и единствено на кърма. Храним се по 7-10 пъти дневно на интервали между два и три и половина часа. Имаме си по няколко мокри памперса, а 3-5 от тях са и наакани. Акото е със златист цвят, няма неприятна миризма, но е доста течно. При акане издава силен звук, като пръцкане. Иначе видимо не е отслабнала. Даже според нас вкъщи е и наддала. Спи спокойно между храненията. Обикновено привечер има газове, но не е нещо страшно. Въпросът ми е дали има нещо притеснително в тези редки изпражнения. Май педиатърката ни беше споменала, че през първия месец изпражненията могат да имат различен цвят и консистенция, защото храносмилеталнета асистема се нагажда, но дали правилно помня? Баткото ми беше на смесено хранене от самото начало и нямам база за сравнение. [/color

Poli BK, благодаря ти, че споделяш информация как са нещата при вас, тя позволява по-добро ориентиране в обстановката и по-адекватен отговор. Peace
Разбирам те, че въпреки вътрешното си усещане, че всичко е наред, понякога може да изпитваш известни колебания и да търсиш още информация. От написано от теб оставам с впечатление, че нещата изглеждат обичайно за бебе на няколко дни. 

Действително, храносмилателната система (както и други системи и органи) се развиват и доузряват след раждането и това може да отнеме известно време.

Нормално е акото на изключително кърмено бебе да е по-рядко, а на изкуствено хранено – по-гъсто. Консистенцията на изпражненията на кърмачето е кремообразна, някои ги оприличават на горчица с извара вътре. Ако няма остра, специфична, неприятна миризма, ако изходжанията не са повече от 12-14 на ден; бебето е в добро общо състояние – с влажни лигавици, добър тургор на кожата и общ тонус, наддава адекватно и т.н., то по-скоро няма място за притеснение.

Ако имаш и други въпроси – на разположение сме. Hug

# 357
  • София
Сиана, имаш стиснати палци и от мен! Praynig Hug Praynig Hug Всичко ще е наред, само бъди силна и спокойна!

Ох, аз вече ставам нахална, но пак имам въпрос към консултантите по кърмене:
Сменявам папмерс  преди всяко ядене, а понякога и след ядене и всичките са наакани.  Общо около 6-7 бр на ден. Много рядко се случва да е само напишкан. Акото е златисто, тъмно жълто, не е течно, леко гъстичко , общо взето отговаря на описанията за нормално ако. Това значи ли, че се храни добре? Освен това възможно ли е заради по-големите ми зърна, малката да не успява да захапе много от ареолата? Опитвам се, ама все си захапва само зърното и много малко от ареолата, но все пак суче и преглъща. Проблемът е, че суче 1-2 мин активно и после започва да задремва и само суче без да преглъща. Преглъща рядко или поне рядко чувам "кех", иначе мускулчеата мърдат, но звука го няма и си мисля, че не преглъща newsm78 Четох и пробвах разни техники за разбуждане, но ефекта е почти нулев. Като задреме и минат 10-тина минути в опити да я събудя, се отказвам и я слагам да спи, но в леглото се разбужда и започва зверски да търси гърдата ми, да си лапа ръчичките и пак я слагам на яде, но пак се повтаря същото и така днес цял ден се храним през два/два и половина часа, с продължителност около час, заедно със заспиване, разбуждане и т.н. Мислех си, че може да нямам мляко и за това да е гладна, но като изстискам малко и тръгва веднага, значи имам, а защо заспива не знам. Колко време е нормално да суче активно, за да се нахрани? Извинявам се, че ви затрупвам с въпроси, но просто не знам дали всичко е наред и дали имам поводи за притеснение.  bouquet

# 358
siana999 кураж мила  Hug Наистина няма как да си представим какво ти е, но съм ситурна, че мъничето ще се оправи, а ти за да му помогнеш, мисли позитивно! Всички сме с теб и стискаме палци  Hug Hug Hug

И аз от днес вече съм със слинг, но нещо хич не мога да го оправя. Слагам я вътре, но нестои много прилепнала към тялото ми и имам чувството, че е някак си сгъната. Дали е добре да стои в такова положение. Ще се радвам, ако мамите със слинг споделят. Ето това е нашият: http://www.ibebe.bg/sling/thebabasling/thebabasling-print-rococo.html

# 359
  • USA
Здравейте! Simple Smile Може ли да ни добавите и нас. Бебе Ема се роди на 17 октомври в Калифорния Simple Smile.

Досега нямах много време за писане, но сега определено имам нужда от сродни души. Simple Smile Ема беше супер благо бебе допреди няколко дена. Сега се скъсва да реве - мисля, че започна с коликите. Батко и също беше доста ревлив първите 3 месеца. Има ли други ревльовци в темата? Simple Smile

Честито на всички нови майки и бебенца - октомврийчета! Много да са здрави!

Общи условия

Активация на акаунт