Отговори
# 360
Winx Добре дошла и честито за бебчето!  Ние  от два-три дни сме в групата на ревлите. Коликите зачестиха и вече са по няколко пъти на ден.
     Днес беше първата ни разходка и .... О, чудо !... спим почти цял ден.   newsm44   Дори успях да сготвя.
  Лошото е само, че пропусна хранене, толкова дълбоко беше заспала на разходката, че не успях да я събудя за да я кърмя. Просто нацупи устнички  и не позволи и една капка да влезе. Дори изписка възмутена 1-2 пъти. А аз съм се заела с мисията да я накарам да хапва повече....

# 361
siana999, Timide, стискам ви палци и дано скоро гушнете рожбите си.  Hug
Winx, честито и добре дошла.   Hug

Аз прочетох само последната страница, връщам се да чета назад.

# 362
siana999, Timide Praynig Hug

# 363
Мами, да ви питам... малко е глупаво, но все пак... вие как процедирате със смяната на памперсите, аз го сменям преди бебо да яде. В началото го сменях преди това и като усетя, че ака по време на кърменето го сменям и след това. Обаче си мисля, че не е редно с пълно стомахче да го подмятам мъничето, защото дори веднъж повърна като мувдигнах кратата, ама пък така като го оставя да не вземе да се подсече... не знам, ще се радвам да споделите. И кога да сменим номера на памперса също?

# 364
  • София
siana999, Timide, дано бързо да се оправят нещата и скоро да гушнете бебчетата си  Praynig Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

Winx, честито   bouquet Да ви е жива и здрава!

И ние ревем като за световно, тази нощ подобрихме рекорда - от 12 до 5, през деня пак по малко на няколко пъти и хич не спи спокойно, постоянно мрънка, сумти, извива си главата назад, върти се, слагам я подпряна и настрани, намирам я по гръб, определено я мъчи нещо, надявам се да са само колики, много й къркори коремчето, усещам го издуто. Също така почти никога не се оригва след хранене, за сметка на това почти след всяко ядене хълца, но чак вчера повърна за пръв път и то аз съм виновна - 3 пъти се преобличахме след като яде, а и много упорито се опитвах да я оригна, което на пълно коремче доведе до фонтан. Във вторник сме при педиатърката и ще се консултирам все пак, много ми е тъжно като гледам как се мъчи  Sad Иначе си пълни памперсите и си наддава, понякога малко ми зеленее акото и ми се струва, че има малко слуз, но май от коликите е нормално да е така.

Щастлива жена, ние също напоследък така се кърмим, но мисля, че и това е заради коликите, на гърдата просто се успокоява и се унася, особено като преди това е била много неспокойна, изморена е и яде с почивки. А и започнах пак да й давам и от двете гърди, мисля че само от едната й е малко недостатъчно в момента, но ще се регулира и това.

И да попитам, вие вече пускате ли печки или други уреди за отопление в стаята на бебетата? Ние започнахме да пускаме конвектор, без него е около 21 градуса, с него поддържам 23, знам че и на 21 им е много добре, ама на толкова аз мръзна  Mr. Green и ако трябва ще я обличам по-леко, ама ще се гледаме на около 23.

Памперсите ги сменям преди да яде, специално и педиатърката ми каза като се изака след това и си заспи да не я дразня да я вдигам за да сменяме памперса. Ако спи си я оствям да си спинка и всеки път мием дупето на чешмата при смяната. Много пищи на всяка смяна, много кьопаво го правя и много често ни изтича пиш или ако отстрани или отзад, ама ще се науча, надявам се  Mr. Green За размера и аз не знам  newsm78, още сме на единичка на pampers premium care, може и затова да изтича, вече я тегля над 4кг.

# 365
Аз минах на двойка при памперсите, по добре се чувства детенцето.Не му стягат по крачетата  Peace Иначе и аз го сменям преди храна и докато суче като се изака, което е в 80% от случаите и направо много ме хваща яд.
Иначе и при мен така - не се оригва, но хълца като за световно.Още в коремчето ми много хълцаше  Joy
Сиана кураж мила  Hug
Winx честито ти бебе Ема  Peace

# 366
Само преди няколко странички обсъдихме кой кога сменя памперса  Peace

Winx, добре дошла при нас! Хубаво е да има с кой да споделиш и кой да попиташ, когато нещо те вълнува.

Относно отоплението - от около две седмици сме с климатик в стаята на бебо. Без топло е около 20 градуса. Но ние сме в къща и по принцип е по-хладно в нас. Иначе в другите стаи все още не пускаме нищо, дори и при баткото.

Светле, за памперса - вероятно ви е малък вече, затова пропуска. Аз също минах на двойка, премиум кеър, добре ни е с него. Много по-хубаво го обгръща.

На разходките и ние спим непробудно. Само малко да му се разклати главата и отнася плувката  Mr. Green  Но виж за хапването винаги се събужда, не пропуска. Те тези бузи не стават от въздуха  Mr. Green

mvsh, за съжаление не съм запозната с този вид слинг и не мога да дам съвет. Няма ли от някъде възможност да се коригира дължината и да стои по-прилепнала към теб малката? Другият вариант е да видиш в нета някъде за указания за този вид слинг.

# 367
Явно на много от нас не им е леко. Надявам се нещата по-скоро да се наредят и бебоците ни да са добре.
Аз се включвам, за да изкажа своите възмущения.
От следобеда бебка след ядене повръща, като фонтан и съм притеснена. Звънях на педиатърката, но не ми вдигна. Звъннах на дежурен кабинет, та оттам ни пратиха в Окръжна болница в спешният им кабинет. Тръгнахме с таткото да я водим, но като пристигнахме видяхме, колко много родители с дечица и бебоци чакат. Никой не ги приема и хората седят и си киснат там от около 2 часа. Естествено си тръгнахме, защото с дете на 17 дена нямаше как да седим дълго. В крайна сметка този хаос се е получил, защото от другият спешен център ( Болница Св.Марина) не приемали дечица и пренасочват пациентите тук. Доста се изнервих, че няма друго място, където да заведа детенцето си. Язък за големият град!
Сега сме у дома и се наблюдаваме. Чудя се, на някоя от вас да се е случвало това с обилното повръщане? Доста ми е притеснено  Tired

# 368
  • София
Ordinary_World, само на кърма ли сте? Ако се кърмите опитай да е в някоя повдигната поза (главата да е по-високо и въобще тялото да е по-изправено), както и да повдигнете матрачето на легълцето от едната страна. Това се препоръчва при рефлукс, който в повечето случаи няма нужда от лечение и се оправя с времето. Дано да не е нищо сериозно  Praynig

# 369
Ох, аз вече ставам нахална, но пак имам въпрос към консултантите по кърмене:
Сменявам папмерс  преди всяко ядене, а понякога и след ядене и всичките са наакани.  Общо около 6-7 бр на ден. Много рядко се случва да е само напишкан. Акото е златисто, тъмно жълто, не е течно, леко гъстичко , общо взето отговаря на описанията за нормално ако. Това значи ли, че се храни добре? Освен това възможно ли е заради по-големите ми зърна, малката да не успява да захапе много от ареолата? Опитвам се, ама все си захапва само зърното и много малко от ареолата, но все пак суче и преглъща. Проблемът е, че суче 1-2 мин активно и после започва да задремва и само суче без да преглъща. Преглъща рядко или поне рядко чувам "кех", иначе мускулчеата мърдат, но звука го няма и си мисля, че не преглъща newsm78 Четох и пробвах разни техники за разбуждане, но ефекта е почти нулев. Като задреме и минат 10-тина минути в опити да я събудя, се отказвам и я слагам да спи, но в леглото се разбужда и започва зверски да търси гърдата ми, да си лапа ръчичките и пак я слагам на яде, но пак се повтаря същото и така днес цял ден се храним през два/два и половина часа, с продължителност около час, заедно със заспиване, разбуждане и т.н. Мислех си, че може да нямам мляко и за това да е гладна, но като изстискам малко и тръгва веднага, значи имам, а защо заспива не знам. Колко време е нормално да суче активно, за да се нахрани? Извинявам се, че ви затрупвам с въпроси, но просто не знам дали всичко е наред и дали имам поводи за притеснение.  bouquet

Здравей Щастлива жена
От написаното от теб разбирам, че Ади пълни редовно памперсите, което е добър показател. Ако я намираш жизнена, енергична, с влажни лигавици (оченца и вътрешността на устичката) хубав вид и цвят на кожата (еластична, розова) най-вероятно всичко е наред. Ако се притесняваш за това дали Ади се храни достатъчно би могла също да направиш едно контролно претегляне при педиатъра.
Формата на гърдите и зърната може да е много различна при различните жени и за това при засукване някои бебета да са обхванали част от ареолата или цялата. Ако детето е обхванало гърдата с широко отворена уста и краищата на устинчките леко извити навън, като на тази снимка, то би следвало да е поело добре гърдата. Би могла да погледнеш и това клипче, показващо добро и недобро засукване и да прецениш дали при вас има нужда нещо да се коригира. При едно добро засукване не би следвало да усещаш болка или дискомфорт.
 За да стимулираш бебето да отвори широко уста би могла например да погалиш със зърно горната му устна.
 Млякото в гърдите слиза не с постоянен приток, а на порции, в интервалите между тези порции притокът му може леко да се забави. Някои бебета реагират на това като заспиват или се сърдят. В такива случаи техниката на компресия на гърдата, описана тук и видеоклипче е споделена от много майки като работеща. Посредством нея би могла да подпомогнеш по-бързото слизане на млякото и по-доброто изпразване на гърдата.
 Относно това колко време е нужно на бебето да се нахрани, при всяко бебе е различно. Ако се усетиш, че твърде скоро престава да суче активно би могла да приложиш компресия на гърдата или както сама си се досетила да се опиташ да я разбудиш и поставиш отново.
 Някои бебета се сърдят ако след кърмене биват преместени на друго място, и могат да се събудят
и протестират. Може да опиташ да кърмиш легнала на голямо легло и след това внимателно да се отделиш или пък да поставиш под бебето одеалце, с което след това да го преместиш.
  Надявам се да съм успяла да отговоря на въпросите ти. Ако имаш нужда от още информация, ние сме тук и ще се радваме да сме от полза!  Hug

# 370
  • USA
Много благодаря за топлия прием!  Hug

Светла81, и при нас е подобно с рева вечер. Sad Според мен, е важно да я изчакаш да се оригне добре. Може просто да я държиш на рамо по-дълго време. Аз установих, че като я тупам по дупето вместо по гърба по-бързо се оригва. И ние поддържаме 23 градуса през нощта.

Mvsh, аз имам по-различен слинг и гледам инструкции по интернет. Ето за твоя: http://www.thebabasling.com/how_to/

Ординари уърлд, голям ужас сте изживяли. Как е сега бебето? И аз мисля като Светла. Повдигнато матраче/количка. И по-дълго време в изправена поза на рамо след ядене. Ако е на адаптирано мляко, говорете с педиатъра да го сменят. Стискам палци да не е нещо сериозно. Има ли температура?

# 371

Timide,  Siana999, стискам палци и се моля всичко да е наред с мъничетата ви Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig

# 372
Timide, siana999, стискаме палци, момичета. Страшни моменти се започват. Дано имаме всички тук по-малко такива и се радваме на повече усмивки  Hug Hug Hug. Чакаме добрите новини по-скоро.

За повръщането-малчо един следобед така връща на фонтан, но нещо я болеше коремчето и хапваше повечко. Така се успокояваше и после повръща. Питах док и ни препоръча да давам по половин доза антирефлуксно мляко на два часа. Един ден така и се пооправи.

Winx, добре дошла. Hug

Ние след първата консултация днес сме 1050 гр. отгоре теглото, на което ни изписаха. И цели 6 см. Нищо чудно, че гащеризончетата, които бяха големички в началото, сега са къси  Mr. Green. Всичко расте, даже и косата вече и е много голяма  Simple Smile.

# 373
О здравейте мами един бърз запис и от мен ще пиша по късно

# 374
Kikcis е родила ДАЛИЯ СЛЕД 6 ДНЕ ПРЕНОСВАНЕ С ИНДУЦИРАНО НОРМАЛНО РАЖДАНЕ....3170, 51СМ...

Общи условия

Активация на акаунт