Отговори
# 375
Честити рожби на новите мами, да са ви живички и здравички  newsm51!
Timide,  Siana999  Hug,бързо да се оправят бебчетата и да си ги гушкате в къщи!
Reneta_87 и ние сме така, за един месец 1 кг. и 6 см. Аз вече прибрах две- три гащеризончета, които не му стават.
И днес няма да излизаме, тук вали и е доста влажно... Sad.

# 376
Здравейте!
Сиана, Темиде, дано бързо се оправят бебчетата  Hug
А някой знае ли как са Gaja и малката София?
mvsh, аз имам този слинг http://www.youtube.com/watch?v=26cDhdCxY3Q но и аз не се справям особено добре със слагането, и позата на Мишо вътре ми се струва неестествена и смачкана.
Хубав ден на всички!

# 377
Ordinary_World и нашата кукла точно преди малко така повърна. Но аз си мисля, че е защото тя страшно много се напъва, предполагам, за да се изака, но от това напъване май повръща. И аз малко се шашнах, но преди това я бях теглила на кантара и след цялото това повръщане я притеглих пак и беше с 80 гр. по-тежка... значи все пак е останало нещо, може и да е хапнала повечко, щом след толкова повръщане е останало толкова много. Мисля днес да я наблюдавам дали и ако е пак така в понеделник при педито. Но пак казвам, аз мисля, че е от напъване. Ти забелязала ли си, като повръща дали се напъва?

Благодаря ви съветите за слинга  Hug Той си пристигна с книжка с подробни инструкции, как се слага бебето в 5 различни пози и клипчета за него гледах, но явно аз нещо не мога да го направя. Ще видим ще се мъча, пък дано да стане  Simple Smile

# 378
Честито на новородилите майки   bouquet
И ние имаме моменти с много рев, въпреки че давам еспумизан на почти всяко хранене и Биогайа веднъж дневно.

# 379
Ordinary_World, само на кърма ли сте? Ако се кърмите опитай да е в някоя повдигната поза (главата да е по-високо и въобще тялото да е по-изправено), както и да повдигнете матрачето на легълцето от едната страна. Това се препоръчва при рефлукс, който в повечето случаи няма нужда от лечение и се оправя с времето. Дано да не е нищо сериозно  Praynig

Да, само на кърма сме.
Пробваме нещата, които си предложила и засега помагат.
Благодаря за съветите  Hug

# 380
Ordinary_World и нашата кукла точно преди малко така повърна. Но аз си мисля, че е защото тя страшно много се напъва, предполагам, за да се изака, но от това напъване май повръща. И аз малко се шашнах, но преди това я бях теглила на кантара и след цялото това повръщане я притеглих пак и беше с 80 гр. по-тежка... значи все пак е останало нещо, може и да е хапнала повечко, щом след толкова повръщане е останало толкова много. Мисля днес да я наблюдавам дали и ако е пак така в понеделник при педито. Но пак казвам, аз мисля, че е от напъване. Ти забелязала ли си, като повръща дали се напъва?

Слев всяко хранене започва да се напъва. Цялата почервенява. Но преди да повърне няма никакви индикации, че това ще се случи. Просто си я държа в мен и изведнъж фонтан. Беше ужас... И тъй, като нямаше лекар към който да се обърнем, поисках съвет от мамите тук  Hug
Жалко, че този проблем явно е често срещан.

# 381
  • София
И Танчето вече 2 пъти ми повръща на фонтан за последните 3 дни, но и двата пъти е когато се е гърчила от колики и аз постоянно й давам гърда, а после се опитвам да я оригна. Явно преяжда и после като я поразмятам и я сложа по корем и я потупвам й идва нанагорно, но пък след като повърне заспива много сладко и спи съвсем спокойно, без да пръхти и грухти  Mr. Green, както е като има колики, та затова засега не съм се притеснила много. Във вторник сме при педиатърката и все пак ще се консултирам и за това. Май ще трябва да се успокояваме с бибата, а не на гърда, лакомия си е и като захапе си суче, а не просто да смуче зърното за успокоение.

И още нещо за повръщането на фонтан, гледайте какво повръщат бебчетата, ако е като пресечено и леко жълтеникаво, значи е било в стомахчето и това повръщане не е чак толкова притеснително. Ако си е млякото в чист вид, значи не е достигнало до стомахчето и това е по-лошият вариант. Като тук става въпрос само за повръщането на голямо количество на фонтан, а не за връщането на храна. Разбира се, ако е се случва често и в двата случая си е наложителна консултация с педиатър  Peace

# 382
  bouquet  bouquet  bouquetЧестито на обебилите се ,да са им живи  и здрави бебчетата  newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 .А аз какво да кажа ,знаех си че ще съм последната родила  Joy Joy Joy ,ако до утре не родя,в понеделник ще ми предизвикват раждането ,амам то не остана така че няма да се оплаквам че не съм родила  Mr. Green Hug

# 383

И още нещо за повръщането на фонтан, гледайте какво повръщат бебчетата, ако е като пресечено и леко жълтеникаво, значи е било в стомахчето и това повръщане не е чак толкова притеснително. Ако си е млякото в чист вид, значи не е достигнало до стомахчето и това е по-лошият вариант. Като тук става въпрос само за повръщането на голямо количество на фонтан, а не за връщането на храна. Разбира се, ако е се случва често и в двата случая си е наложителна консултация с педиатър  Peace
Светле, много добър съвет си дала, моята бубка повръщаше чисто мляко, ако го знаех това по-рано, до сега да сме взели мерки........

# 384
Здравейте и от нас.
Благодаря на Amorelove за отговора на моя въпрос.   bouquet
Ние снощи не спахме добре - мишката се будеше на всеки час, а и днес е неспокойна. Май коремчето почва да се обажда. Със сигурност я мъчат газове, за колики не знам. И, разбира се, всичко й минава, когато някой я разнася.
Родителите ми днес тръгнаха за България. Взеха с тях и баткото, който е направо невъзможен напоследък и преценихме, че няма да мога да се оправям с него и бебето едновременно. Малко ми е терсене без него, но все пак трябва и да се възстановявам, а преумората и стресът не помагат особено за това. Планираме прибиране към България в средата декември, дотогава трябва да издържа без порасналото ми момченце. И сега вкъщи е едно тихо, необичайно.
Беба иска да яде едва ли не постоянно и макар че имаме достатъчно наакани и напишкани пелени, вече се чудя стига ли й манджата. Баткото горе-долу по това време не се задоволяваше с количествата кърма, които му предлагах. Засега се въздържам от АМ, ама ако се наложи, няма да оставям детето гладно.

# 385
Абе и моята бебка повръщаше чисто мляко, но от вчера не е повръщала, пълни памперсите и мисля, че нещата се оправиха. Вече на 8-ми при педито ще споделя за случая...
Хубаво е да има кой да ти даде съвет. Сега наистина сме много по-добре Simple Smile

nade_91 Успех с раждането! Simple Smile

# 386
  • София
Привет и от мен!
Наде, няма да си ти последна, споко.  Laughing
Днес бях на преглед, в сряда влизам в болница за предизвикване на раждането. В срядата щели да ми дадат някаква таблетка, ако от нея нищо не стане, на следващия ден - още една. Тук окситоцинът се смята за най-тежката артилерия и явно се прилага след всички други възможни варианти. И ще чакам, но ще съм в болницата под наблюдение.
Timide,  Siana999, много бързо излекуване и изписване на бебчетата пожелавам!   bouquet
Честито дъщеричка на Kikcis, много здрава и красива да расте! Simple Smile

# 387
Привет и от мен!
Наде, няма да си ти последна, споко.  Laughing
Днес бях на преглед, в сряда влизам в болница за предизвикване на раждането. В срядата щели да ми дадат някаква таблетка, ако от нея нищо не стане, на следващия ден - още една. Тук окситоцинът се смята за най-тежката артилерия и явно се прилага след всички други възможни варианти. И ще чакам, но ще съм в болницата под наблюдение.
Timide,  Siana999, много бързо излекуване и изписване на бебчетата пожелавам!   bouquet
Честито дъщеричка на Kikcis, много здрава и красива да расте! Simple Smile

Hug дано с теб имаме най-леките раждания...заради чакането Mr. Green Mr. Green Mr. Green аз преди малко се върнах от преглед ,седи си ми само 1 см разкритие и нищо друго....Иначе тапата ми падна към 16.30 и дано тази вечер тръгне че неискам по изкуствен път да ми предизвикват раждането.Мерси на тези които ми пожелаха късмет  Hug  bouquet

# 388
Привет на всички!

Поздравления за многото бебета, а на тези, на които раждането все още предстои, желая успех и леко newsm03 newsm03

До сега четох постовете за кърмене със задна дата, за да се ориентирам, тъй като от 28ми октомври съм горда майка на Иван. Той се роди 4800 гр. и 54 см. Сега има фигура за поддържане и правя всичко възможно да е изцяло на база кърмене Simple Smile

Поздрави на всички и спокойна вечер!

# 389
Ficho_linka поздравления за голямото момче, да расте здрав и щастлив!
Милинка, nade и вашия ред наближава, ще стискаме палци бебоците да излязат сами.

Общи условия

Активация на акаунт