Отговори
# 570
  • София
Милинка е тук и все така 2 в 1. Хапчетата не подействаха, не знам какво следва, ще го мислят. Явно ще си отвися и в болницата, от вчера съм тук. Thinking
Ева, честито бебче! И честит имен ден на дребния Simple Smile

# 571
  • Варна
Привет и от нас  Hug
Ева на сцена честито момченце, да жив и здрав и гордо да си носи името, а на теб бързо възстановяване.
За извеждането аз извеждам Маги от 10 ден, и от тогава почти  всеки ден сме навън.
За чистата молитва  аз нищо не носих,нашта беше вчера, заведох малката в църквата даже без предварително записване, отецът ни прочете молитвата,  запалихме свещички за здраве, взехме си светена вода и това беше, като последните две бяха по мое желание, но доколкото разбрах в някои църкви искат предварително записван, не знам по какви причини, след като самата молитва не трае повече от десетина минути.
И ние сме с хъркащо носле още от изписването,  за сега според педито няма нищо притеснително изписа риномер бейби, също каза че мога да и капвам в нослето  по една - две капки лайка или витамин Ц и евентуално  да изсмуквам с аспиратор. За сега само почиствам с тампон напоен с лайка и пръскам Риномер.
Залъгалка ползваме от време на време, даже мога да кажа че не ползваме не и харесва, предпочита мама да е залъгалка  newsm53.
Вие с какво мажете лицето, на Маги кожата е много суха, даже около ушетата чак се лющи, омазнявах с олио на бюбхен, мазах я с екзомега на адерма и пак е суха, и не знам как да я хидратирам.
Хубав ден от нас  Hug

# 572
Здравейте,
Милинка, тъкмо вече се надявахме да се похвалиш. Дано това, което решат, да е най-доброто за теб и бебчо.
Ева, честит Михаил - да е жив и здрав, да му е здраво името. Той малко се пада адаш на моята щерка, защото Мина в мъжки род е галено, производно на Михаил. Само че ние сме именници след няколко дни.
Аз пък съм принципно доволна от залъгалките на Нук - ползвали сме с баткото основно каучукови, защото са по-меки. Сменят се по-често просто. А това, че се отпечатват не е голям проблем. Те и дрешките с ластик се отпечатват. Мина обаче недолюбва залъгалката и бибероните, което пък на мен не ми допада, защото това означава, че аз трябва да съм перманентна залъгалка. Е, не съм чак толкова всеотдаен родител. Засега е още мъничка и приемам тази роля, но след месец-два ще ми се иска да я оставя с татко й или някой от близките ни за два-три часа - те като нямат цици с млекце, как ще я успокояват.  И на два-три пъти я хващам с палец в устата, което е доста по-неприятен навик от залъгалката. Дето се вика, залъгалката ще я изхвърлим в някакъв момент, ама палците винаги ще са й наблизо. Та се надявам да почне да я възприема в скоро време.

# 573
Plamache_, в коя църква във Варна ходихте за молитвата?

mvsh, а защо теглиш Доника всеки ден? Следите ли по някаква причина теглото или ти просто така си си решила? Според мен няма смисъл от това всекидневно теглене. Важното е накрая на месеца като цяло да е качила на тегло. То и аз като се меря, ми показва ту малко нагоре, на другия ден пък малко надолу. Нормално е според мен.

милинка, измъчи се и ти  Hug  Дано бебчо сам си реши да си излиза вече и да стане по възможно най-лекия начин. Стискам палци.
nade_91 и тя не е писала скоро, щеше да влиза в понеделник май във болница. Дано всичко е наред и при нея.

# 574
  • София
Дион, мерси  Hug Притесних се за количката, защото при мен стои там цял ден, в момента, в който тръгна да го слагам в леглото, настава рев и се връщаме при абсорбатора  Mr. Green

За залъгалките: и аз избирах такава, която да е еднаква отгоре и отдолу. На "Авент" са такива (както писа dimara), а също така и на "МАМ"  Peace. Цената обаче е около 6-7 лева  Tired

За нослето: в аптеката ни дадоха бебешкия "Стеримар", но малко ме е страх да пръскам, май ще трябва да взема капкомер  newsm78 Пламъче, как пръскаш твоето? Че струята на "Стеримар" е доста силна  Thinking

За мазане на лицето: и Зарко е с лющеща се кожа, аз мажа с обикновено детско олио на "Нивеа"  Peace

Милинка, дано тръгне само бебето, че вече много се измъчи  Tired Стискам палци  Praynig Hug

# 575
  • Варна
dion
За молитвата ходихме в Св. Атанасий  Peace, само да допълня, че има такса която е в размер на символичните 5 лв.

=Деси=
И Риномер има силна струя, и няма как нали са под налягане, но пръскам смело все пак са за бебета и са дозирани, на малката въобще не и харесва, но затова пък ако има"пипита" или ги изкихва или ги гълта, но нослето се освобождава, така че пръскай смело  Peace
А ако толкова те притеснява можеш да си купиш физиологичен разтвор и да накапваш с капкомер.

# 576
  • София
Само да поясня, ако има и други като мен, които търсят възглавничката с костилки, че, за съжаление, вече не се предлага от dm. Вчера така ми казаха в този до Университета.

За тези, на които капките за колики не помагат - пробвали ли сте да увеличите дозата? Нашето доки ни беше изписала по 10 капки (Саб Симплекс), но вчера на прегледа каза, че може до 20, като се оплаках, че Беболина много страда от порклетите газове . Започнах да давам по 15 и има чувствителна разлика - пак си пъшкаме, плачем и пръцкаме гръмовно, но доста по-малко отпреди и спи вече трети дневен сън, което за нас си е направо "уау"  Peace

Да ви питам нещо за столчето за кола - не знам аз ли кьопаво поставям бебето в него, но винаги седи така все едно й е прекършено вратлето напред, на мен поне ми изглежда адски неудобно, макар че тя си дреме даже вътре. Има ли други с подобен проблем? Знам, че причината не е в столчето - Кабриофикс на МАкси Кози е доста популярно. Не знам дали не е, защото дреба все още си е доста дребна (три кила и половина), но тва ме тормози и не смея да я изведа в кошницата з апо-дълго време заради това...

# 577
Аз вече се замислям дали не имаме рефлукс, въпреки че досега само веднъж повърна...може и да е скок в растежа не знам, иначе почти всеки път хълца..тази нощ пак беше голям маратон..

За залъгалката добре, че е тя, докато го преобличам, много добра работа ми върши, иначе не прекалявам и я давам само докато го наглася за кърмене или ако сме сред хора, да кротува, нашата е на авент

За чистата молитва трябвало на 40тия ден заедно с таткото да се ходи на църква, нашия ако се навие да ни заведе ще го спазим:)

Днес го изведох за първи път на терасата, иначе за разходки навън, аз ще гледам да е +10 без влага и т.н. но още ни е рано.

Нашето носле е съвсем мъничко позапушенко, изписаха ни един спрей Стеримар, но засега не се налага да действам.

Нашият пъп още не е паднал, а сме 12 ден..нямам търпение да пада вече, че не мога да го гледам с тая щипка..

# 578
Plamache_   мажа лицето на Дани със защитен крем за лице на Себамед. И на нея доста и се белеше кожата около веждите, беше суха, сега вече си е ок. Мажа я при нужда и когато излизаме на разходка, не ежедневно. А й заради бебешкото акне ми се струва, че просто и е по-суха кожата на лицето. newsm78

# 579
На моята бебка днес и изписаха два вида капки за нос и Стеримар, както и коластра имуностимулант. Явно  малката е хванала вирус и да видим как ще се развият нещата. Днес и пръсках в носа с Стеримар и после използвах аспиратор и голям рев рева.
Milenita , аз  имам друга марка столче за кола но не  съм видяла да имам подобен проблем. Струва ми се много удобно като цяло само ако не го поставя правилно главата и се накривява малко напред. Като цяло ми е голям зор слагането на кошчето. Но е много удобно особено когато бързам, защото после столчето направо го слагам на количката и не е нужно да вадя бебето и да го събуждам.

# 580
Здравейте, мамчета! Отдавна не съм писала, а и доста време ми отне да прочета всичко, което сте изписали до момента.
Да се похваля и аз най-накрая(след 7 дена преносване), че на 27.10 се роди и нашата дъщеричка Яна с размери 3.730 кг и 52 см.  Родих нормално (ако може така да се нарече с този окситоцин и епидурална упойка), но с няколко външни и вътрешни шева. Болката наистина отминава като си видиш малката муцунка на бебчо, както и бяхте споделили.
И ние от вчера май започваме по малко с рева, причинен от колики и в момента съм в чудене какво да пробвам първо. Като чета постовете ви май и ние няма да се разминем само с един вид капки, ще се пробват различни варианти Simple Smile
Исках да ви попитам от кои ножички или нокторезачки сте доволни, че ни е време и за тази процедура, а аз още не съм купила?
И не на последно място да поздравя появата на всички малки бебчета, да са ни живи и здрави, много да ни слушат и радват.

# 581
Намерих едно много полезно клипче за правилното слагане на различните видове слинг и позициите за носене. Като цяло целият сайт е много хубав  Peace

# 582

mvsh, а защо теглиш Доника всеки ден? Следите ли по някаква причина теглото или ти просто така си си решила? Според мен няма смисъл от това всекидневно теглене. Важното е накрая на месеца като цяло да е качила на тегло. То и аз като се меря, ми показва ту малко нагоре, на другия ден пък малко надолу. Нормално е според мен.

И аз не знам, защо я тегля.  Embarassed Няма никакъв проблем, просто се побърках с този кантар и искам да знам постоянно колко качва, че нали се роди мъничка и нямам търпение да порасне  Flutter Това едно на ръка, обаче мен хич ме няма  ooooh! Показвало ми е толкова малко кантара, защото там където съм го сложила е до дъската за гладене и тя минава леко под него и аз обикновено я дърпам по-настрани, но явно като съм гладила и съм забравила да я дръпна и тя си подпира и дедето не може да натежи достатъчно и съответно го тегли по-малко  ooooh! Преди малко го видях това и като махнах дъската, веднага грамчетата скочиха. Сутринта я показа 3550 (вчера беше 3700, заради което се притесних), но преди малко беше 3900, което вече е друго нещо  newsm44 В крайна сметка моето притеснение се оказа моята глупост и недоглеждане, ама така ми олекна сега и съм вече много щастлива и спокойна  Hug

Milenita и нашето столче е същото и нашата главичка така стои! Аз също се притеснявам дали й е удобно, но предполагам, защото винаги заспива вътре. Понякога успявам да я наглася по-добре, като изтегля приставката за новородени максимално нагоре и някак си гръбчето става по-изправено и тя по-добре се намества, въпреки, че пак леко вратлето е като прекършено, но май е по-добре.  Simple Smile

# 583
  • София
Пламъче, благодаря! Значи ще пръскам, ама сигурно ще е голям рев  Tired

Zlat0lina, честита ви девойка, само радост да ви носи!   bouquet Hug

Аз използвам ножичката на "Чико" по простата причина, че самата аз не се оправям с нокторезачка и ми е по-лесно с ножичка. Затова виж ти какво използваш за себе си - с това ще ти е по-лесно и при бебето  Peace

# 584
Добър вечер и от мен момичета!
Честита радост на мама Ева!Да и е жив и здрав именника й и много да се слушкат!
Честита дъщеричка и на Zlat0lina!

Деси, ние също спим в количката и то доста често ни се случва.Не мисля, че има някакъв проблем.И при нас като го сложим в креватчето, ако не е заспал дълбоко започва да мрънка.Майка ми изказа предположение, че количката е по - малка ипо - бързо се затоплял.Не знам, дали е така, ама понякога като не може да заспи и като го сложим в количката се отрязва моментално Grinning
Plamache, аз също след баня мажа лечицето с олиото на Бюбхен.
Милинка, стискам палци всичко да се развие по най-добрия начин за теб и бебето!
За залъгалките: и аз ползвам на Авент, но както по - рано писах ние много не сме им фенове  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт