Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 32

• 73 626
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
И на мен ми го обясняват това, но абсурд да си го причиня... Изтърпях си химиите и така Wink

# 676
В "Отчаяни съпруги" едната мацка беше болна от рак и майка й тайно й слагаше марихуана в кекса  Mr. Green
Цитат
Някой гледа ли днес девойчето, което пушело марихуана
Това има ли го някъде в нета?

# 677
Има го във Войо, може да го дръпна да ви го покажа..

Може ли един съвет от вас?? До сега не ми се надуваше ръката, но от 2-3 дни се надува и ме боли. Ходя през деня с еластичния ръкав ама си ме боли. Можете ли да ми кажете как да намаля оттока и болката??

# 678
Аз от кога ви повтарям ,че ми се гади от позитивно мислене ,ама вие не ми вярвате !
Ето сега и докторът ви го казва ! Mr. Green

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1703032

# 679
# 680
Карола, това с подуването не трябва да се допуска....
Прави си упражненията, не си натоварвай ръката и всеки свободен момент гледай да е във вертикално положение. Ако работиш, вземи болничен и почивай. Даже като спиш слагай възглавница и я вдигай, за да е над нивото на рамото. Опитай се сама да си правиш масаж, много леко поглаждане от китката към рамото. Скоро срещнах една жена, с подута ръка, каза, че се лекува с хомеопатия и вижда леко подобрение. Ако желаеш, ще я потърся и питам за комбинацията, взех и телефона за всеки случай.
И ако все пак се стигне до подуване, в Токуда имат ръкав, който се справя с този проблем, не знам колко струва услугата.

http://www.amoena.com/bg/TippsAndService/advices-channel/exercises.htm

# 681
Благодаря много!!   bouquet

Чак сега ми се случи ама и боли пустото Cry Тия дни мисля за се олепя с една лепенка, която слагат на спортистите и отвежда лимфата до правилните места. Ето така изглежда:

Скрит текст:

Донесоха ми от Германия и лятото два пъти бях с нея  и бях добре. Ще кажа има ли резултат сега,след като я махна.

# 682
Дано да помогне Peace,  оня ден  гледах на крака на Бербатов имаше такава  Simple Smile
Но не се натоварвай и почивка и прави упражненията. На мен ръката след лъчето е съвсвм друга. Преди това имаше дни не я усещах изобщо, абсолютно като здравата ръка. Но сега е "втвърдена" и като си правя упражненията ме боли. А има дни от сутринта ме боли. Казаха ми, че ще отшуми това....

# 683
  • В царството на игрите:)
Аз от кога ви повтарям ,че ми се гади от позитивно мислене ,ама вие не ми вярвате !
Ето сега и докторът ви го казва ! Mr. Green

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1703032

Много ми хареса интервюто и съм много склонна дасе съглася с написаното...Наистина ми се повдига от "позитивизъм" вече...
"- Научните изследвания са категорични, че когато хората са тласкани да се стремят към щастие, те по-често се чувстват нещастни."
и още...
..."Опората е във връзката между вътрешната и външната реалност. Човек трябва добре да си дава сметка за това, което преживява и чувства. А то не е само положително. Има неща, които ядосват, които плашат, които водят до фрустрация и невъзможност за действие. Заедно с това има неща, които вдъхват оптимизъм, надежда, радват. Когато човек е в контакт с вътрешната си реалност, когато знае повече за сенчестите си страни - наясно е например с това, че изпитва гняв или това, че болката му не може да бъде потушена от илюзорни представи, става и по-чувствителен и по-възприемчив за действителността около него. "

Честит празник - Богоявление - Честито и на всички именници!  bouquet

# 684
Честита Нова година и за много години, приятелки, мили мои пИпИрудени красоти!!!       Обичам ви   Kissing Heart

# 685
Здравейте, много съм притеснена и много ще оценя ВСЯКАКВА помощ.....
Става въпрос за майка ми - бучка, направихме хистология - диагнозата е: ИНВАЗИВЕН ДУКТАЛЕН НИСКО ДИФЕРЕНЦИРАН КАРЦИНОМ, с ОКОЛО 20% КОМПОНЕНТ НА DCIS, ВИСОК ГРЕЙД. Прегледите и процедурите направи д-р Панов - от Токуда, заедно с проф- Делийски от Плевен (той им е консултант). Насрочиха операция за този петък - мастектомия, защото бил централно разположен тумора. Въпросът ми е следния - всички ни съветваха да отидем при Гаврилов - най-добрия оператор и т.н. Майка е много наплашена от грубостта му и от условията в Онкологията. Естествено, че условията и отношението не са най-важните по принцип когато говорим за животоспасяващи операции и лечение, но честно казано в нашия случай като нищо може да се стигне и до не дай си боже инфаркт или инсулт при нещо подобно.... Т.е. да натискам ли майка за преглед при Гаврилов? Аз съм запазила час вече. Или да оставя нещата така сега, а пък след операцията да търся второ мнение за самото лечение? Майка е супер деликатна и супер чувствителна личност...., обаче говорим за РМЖ все пак.... Ще съм благодарна за всяко мнение.....

# 686
Darria,аз се оперирах при доц.Гавраилов преди нова година.Бях много изплашена и притеснена.Не мога да давам съвет,а само да споделя лично мнение,аз намирам отношението за добро.Той е строг и  с цел да подобри състоянието на болните се отнася по-стрикно,но това е за добро.Направете консултация,това е още едно мнение и то е важно.Всичко ще бъде наред,повярвайте в добрият изход.

# 687
Дария, аз се оперирах при доц.Панов и проф. Делийски. Е думи нямам-невероятен човек, много внимателен, деликатен, обяснява и те успокоява. Делийски също, даже повече. Получаваш едно човешко отношение в един толкова стресов момент за всеки в нашата ситуация. А за условията в болницата, хигиената, стаите, леглата, храната, отношението-от санитарката, през сестрите и доцентите-просто съм възхитена. Чувстваш се бял човек в бяла държава. Единствена забележка след това се оказа, че при хистологията на лимфните възли не са отбелязали в епикризата който  е с разсейки,  от кое ниво е. Това разбрах, че е практика в Онкоболниците. Така, че ако решиш там, това го искай изрично. А още една консултация никога не е излишна. Не познавам други онколози и не мога да дам мнение.

# 688
  • Пловдив
Мили приятелки и пИпИруди, черпя ви за мое здраве  cheers
Честит празник на всички празнуващи!

# 689
Момичета, отчаяна съм. TiredПрез юли ме оперираха от РМЖ, през август направих туморни маркери, ехографии, сцинтиграфия и всичко беше ОК, т.е. нямаше разсейки. След 6 химиотерапии си направих пак тумор-маркери и СА-15.3 е 55 при норма 0-25. Направо ще откача, чак в края на месеца имам часове отново за ехографии и преглед при онколога. На някоя от вас случвало ли се е такова нещо?

Общи условия

Активация на акаунт