Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 32

• 73 631
  • 736
  •   1
Отговори
# 690
armyhousewife доколкото на мен съм ми казвали когато   ми се променя тум.маркер,сам по себе си това не е важен показател,има много други които са по важни.И както един път ми каза моя любим доц.Гаврилов когато и на мен ми беше леко повишен.Че се обръща внимание на този показател когато е трицифрен.Така че ако всичко е ок не се притеснявай.Може да си направиш ревизия на показателя след някои и друг месец .Смятам,че и момичетата ще се съгласят с мен.

# 691
  • у нас - на брега на морето
armyhousewife, вярно, че е повишен маркера, но може да си имаш някакво възпаление от друг характер. Може пък в лабораторията да са сгрешили, или дори да са го объркали с някой чужд. Всичко се случва. Най-добре е, ако си болна и пиеш антибиотици напр., да изчакаш малко време и да си повториш изследването, но в лаборатория, където се правят често такива изследвания, защото може да е от реактива, ако е престоял повечко в хладилника им. С една дума - не бързай да се шашкаш, защото най-малкото не си помагаш. Аз като слушам другите момичета, че понякога стигат до ТМ Са-15 с показание 3, или 0.7, а моите се въртят около 19, 15 или падат най-много зо 12.5, се притеснявах.  Обаче си мисля, че може да е от постоянните възпалителни процеси, които имам със зъбите и ухото.
Ванче, честит имен ден, мила! newsm51 Жива, здрава и в кръста корава!!! Hug  love001
Наздраве и от мен, че и аз празнувам днес имен ден! cheers
Честит празник на всички празнуващи днес, а на патерици на вчерашните Йордановци, Данита /на Еми/, Данчета!

# 692
  • София
Честито на празнуващите!   bouquet
Живи и здрави бъдете!

# 693
  • В царството на игрите:)
armyhousewife, всичко, което са ти написали може да е така и наистина да става въпрос за грешка, защото е малко вероятно толкова скоро след лечение да скочи толкова newsm78Истината е обаче, че аз не бих чакала до края на месеца. намери начин да се свържеш по- рано с онколога си,а най - добре преди това повтори изследването в друга лаборатория. Ще се побъркаш ако чакаш до края на  месеца от мислене, а и е хубаво тези неща да се уточнят навреме Peace
Дай Боже да е грешка Praynig

# 694
При първата химиотерапия на майка са и сложили 2 или 3 "чисти" банки - с какво са тези чисти банки  Grinning и една червена бенка . Как се казва лекарството което е червено ? И са и казали да изпие 4 литра вода пред първите 24 часа - тя е изпълнила това условие , но сега е намалила количеството вода , което изпива и забелязва ,че урината и отново е станала червеникава  и се пита дали не трябва да продължава с по-големите количества вода и колко време ? Можете ли да ми помогнете по тези въпроси   bouquet

# 695
Чистите банки са с разтвор, който прочиства вените, доколкото аз знам. А червеният е самата химия.. И наистина е хубаво да пие повече вода (колко е банално,чак не е истина), за да си заминава химията по каналния ред по-бързо Wink

# 696
а какъв е този " Червен дявол 4 много страховити неща се пишат за него . Дано успее да се пребори и аз не знам какво да си мисля , 26 засегнати лимфни възли има общо / на мен ми се струва доста това / . ХЕР2 и е негативен . За хормоните - за единия има 54% мисля възможност за отговор , за другия хормон 70 и нещо беше процента , какво значи това , че не можа да ми стане напълно ясно?

# 697
  • В царството на игрите:)
Ама къде ги четете тия неща за червени, пенбени и други дяволи? Пълни глупости!!! Червеното лекарство се казва ФЕК и е неприятно като следствия, но се издръжа...Пиенето на повече вода е, защото трябва да го изхвърли по - бързо, за да и мине гадното. Урината и е червена, защото е пълна с химикали и е нормално да промени цвета си. Rolling Eyes Не се притеснявай!
Що се отнася за резултатите за хормоните, това означава, че подлежи на хормонална терапия. Това са хапчета, които и изписват онколозите, но след края на химиотерапията.

# 698
  • София
Ееее, само това не бях чувала за червен дявол Joy Момичета как сте пропуснали да ми разясните какво означава това Cry Разяснете ми още нещо - как след химия може човек да изпие 4 литра вода. Та аз без да допирах нищо до устата си се скъсвах от драйфане Mr. Green Душата си бях изповръщала! Аз понеже не чета в нета, представям си какви невероятни глупости се пишат.

# 699
Пишат я ! Аз чета , ама на майка ми не разказвам де какви ги пишат ....Но аз съм е така от това което се пише  Shocked Тя за това явно лекарката първите и думи бяха нищо да не се чете  Grinning а за водата - ми майка ми е изпила 4 литра наистина  Laughing Но на нея не и се е гадело    newsm78 , съвсем леко от време на време ми казва ,че така и се догаждало .

# 700
Да,след химия е най- гадно това с водата. На мен само ми ставаше лошо, но не съм върнала нито един път..Май ако бях, щеше да ми е по-леко. Че се чувствах като задръстена кофа,дето поглъща нещо и нищо не отделя.. Ох, само като си спомня за тоя период и ми застава нещо на гърлото  ooooh!

А това с четенето  в нета е толкова натоварващо. Особено близките дето четат и после наблюдават болния човек и чакат и с него това да стане, дето са го прочели..

# 701
  • София
Army (съкратено) пусни си още веднъж Ту маркер по възможност в онкодиспансера или  онкоболницата (извинявай но не видях от къде си). Ще трябва да си платиш изследването, но си струва. На мене ми се случи преди две години, мисля, че беше  няколко месеца след химията - отидох при личната докторка в ДКЦ и там ми взеха кръв и резултата ми беше Ту 46 - при реф. стойност 25. Веднага отидох в онкологията в Дървеница, взеха ми кръв и по обяд излезе резултата - 17. Та първо провери дали това е окончателния резултат. Ако резултата се повтори не чакай, а отиди при лекуващия те доктор. Обикновено в такива случаи практиката е да се изчака и проследи маркера, защото той може да се повиши поради много причини. Но най-добре е да се консултираш за да не живееш в напрежение.  

# 702
Абе не очаквам да се случи , защото лекарката беше пределно ясна , че при всеки човек е индивидуално всичко с тази болест , но съм объркана . Със сигурност на никой не му е по-трудно от на нея.

# 703
Ох , тази история за "червения дявол" ми е толкова позната... ooooh!  Когато тръгнах за първата си химия и аз се молех да не е от червената. И когато влезе сестрата с банките и видях какво носи си мислех " Силвано , още имаш време да си тръгнеш !" . Обаче устисках и след като течността потече по системата и влезе във вената ми  си казах "Дяволът вече е в мен - няма връщане назад !".
Е, успях да удържа и на "дяволския" напън и все още съм жива... И смятам така да остана поне в близките 50 години... Wink
А за повече информация за "Червения дявол " на dir.bg... Mr. Green

# 704
  • София
Еееее, Силвано хубав съвет, няма що.
Точно в дира ли да четат, та да психясат съвсем...

Общи условия

Активация на акаунт