2880лв накуп за майки-студентки - 9

• 55 443
  • 778
  •   1
Отговори
# 615
Благодаря, Milena  Hug Не, не става въпрос за Ясен. Сега кандидатствам и живот и здраве догодина ще се мъчим да правим още едно бебче, а ми стана интересно дали мога да я взема помощта като съм докторант.

# 616
Аз пък имам следния казус - взех помощта за дъщеря си. Сега подадох докс и за малкия - с уверение от друг университет, като съм записана втори курс, летен семестър. Въпросът ми е дали могат да се заядат, че съм "отстранена завинаги" от предишния университет. Нямам намерение да завършвам и това си образование. Нагла съм, нали? Mr. Green Пък и съм се сетила кога да се притеснявам - след като съм подала докс...И все пак се притеснявам...Мислите ли, че имат повод да ми откажат...

# 617
според мен се вкарваш излишно във филми, успокой се и си чакай паричките  Hug

# 618
Здравейте мами! Видях че в една стара тема е обсъждано и искам да попитам как стоят нещата към днешна дата. Родих края на декември и съм си подала документите за тази помощ с уверение че съм редовна студентка за зимния семестър. Доколкото разбрах вече са ми одобрили молбата и се надявам сега с детските и майчинството да ми ги преведат (нали се изплашат наведнъж не е някакво разсрочено плащане?). Но моят проблем е че края не февруари ще прекъсна университета за година за да гледам бебка, има ли вероятност това да повлияе по някакъв начин на отпускането на тия пари и дали няма да ме накарат да ги върна или нещо такова?

# 619
  • Sofia
Аз пък имам следния казус - взех помощта за дъщеря си. Сега подадох докс и за малкия - с уверение от друг университет, като съм записана втори курс, летен семестър. Въпросът ми е дали могат да се заядат, че съм "отстранена завинаги" от предишния университет. Нямам намерение да завършвам и това си образование. Нагла съм, нали? Mr. Green Пък и съм се сетила кога да се притеснявам - след като съм подала докс...И все пак се притеснявам...Мислите ли, че имат повод да ми откажат...
на мен първият път ми отказаха, защото дъщеря ми беше над 6 месеца, обжалвах и пак отказ, но не ми се занимаваше да ги съдя, на следващата година подадох за сина ми, пак от същия университет, но вече друга специалност, 1-ви семестър и ми отпуснаха помощта.

# 620
Здравейте мами! Видях че в една стара тема е обсъждано и искам да попитам как стоят нещата към днешна дата. Родих края на декември и съм си подала документите за тази помощ с уверение че съм редовна студентка за зимния семестър. Доколкото разбрах вече са ми одобрили молбата и се надявам сега с детските и майчинството да ми ги преведат (нали се изплашат наведнъж не е някакво разсрочено плащане?). Но моят проблем е че края не февруари ще прекъсна университета за година за да гледам бебка, има ли вероятност това да повлияе по някакъв начин на отпускането на тия пари и дали няма да ме накарат да ги върна или нещо такова?
Здравейте.Искам да успокоя всички майки като мен които не могат да посещават лекции и се налага да прекъснат,и се тревожат дали ще се наложи да връщат парите.Копирам отговор от социалното министерство.
"Галя Ангелова:-Здравейте!Майка студентка редовно обучение,първа година,взела съм еднократна помощ от 2880 лв.,стана така че няма кой да ми помага за детето,ако втори семестър се прехвърля задочна форма на обучение,трябва ли да уведомявам някой,ще трябва ли да връщам помощта?   Дата на задаване на въпроса:28.11.2012 г. 08:20:08   

Уважаема госпожо Ангелова, Еднократната помощ за отглеждане на дете до навършване на една година от майка студентка, учаща в редовна форма на обучение подлежи на възстановяване пропорционално на броя на пълните месеци до навършване на едногодишна възраст на детето, считано от месеца на настъпване на събитието само при настаняване на дете извън биологичното му семейство по чл. 26 от Закона за закрила на детето, прекратяване на настаняването в семейство на роднини и близки или приемно семейство (чл. 14, ал. 4 от ЗСПД). Към момента няма нормативно основание за възстановяване на отпуснатата помощ при други условия.

# 621
  • Бургас

На това основание няма как да ти откажат. Но сподели все пак, като вземеш помощта, понеже някъде бях чела за отказ от социалното за второ дете, с мотива, че помощта била еднократна, следователна се отпускала само веднъж. Което естествено не е вярно. Еднократна е, понеже се превежда на веднъж, а не на вноски, ама те нали се чудят какво да измислят, така че сподели как са се развили нещата при теб.

# 622
Ще пиша, но чак след 20 март ще има резултат.

# 623
Здравеййтее , момичетаа... Имам един въпрос и се надявам някоя да може да ми отговори .. 2ри курс съм, уча в ТУ - София и за да заверя семестъра трябва да имам не повече  от 2 невзети изпита (аз ще имам 3-4) но знам от минали вече по този път ще ми го заверят и при повече от 2 невзети. Та .. въпроса ми е Могат ли да се заядат за помощта от 2880 лв. за повечето невзети изпита или важното е да е заверен семестъра.. ? Не знам дали добре го обясних, но се надявам да има някой който да може да ми отговории.. Благодаря Ви предварителноо !  Heart Eyes

# 624
Здравеййтее , момичетаа... Имам един въпрос и се надявам някоя да може да ми отговори .. 2ри курс съм, уча в ТУ - София и за да заверя семестъра трябва да имам не повече  от 2 невзети изпита (аз ще имам 3-4) но знам от минали вече по този път ще ми го заверят и при повече от 2 невзети. Та .. въпроса ми е Могат ли да се заядат за помощта от 2880 лв. за повечето невзети изпита или важното е да е заверен семестъра.. ? Не знам дали добре го обясних, но се надявам да има някой който да може да ми отговории.. Благодаря Ви предварителноо !  Heart Eyes

Никой не се интересува колко изпити имаш не взети , а дали в уверението пише, че си Редовно обучение Peace

# 625
  • планетата Земя
Д.Р. ,с повече изпити се минава като пуснеш индивидуално молба до декана

# 626
Благодаря вии, момичета!  Hug

# 627
Здравейте момичета, искам да попитам нещо ако знаете. Бях студентка преди години,  но се отказах още в началото. От тогава са минали повече от 3 години и вече нямам студентски права. Някой знае ли дали могат да се възстановят по някакъв начин или трябва отново да кандидатствам.

# 628
Здравейте момичета, искам да попитам нещо ако знаете. Бях студентка преди години,  но се отказах още в началото. От тогава са минали повече от 3 години и вече нямам студентски права. Някой знае ли дали могат да се възстановят по някакъв начин или трябва отново да кандидатствам.

Във всеки университет е различно,в УНСС възстановяването на правата става с молба,за това най-добре питай в университета....   bouquet

# 629
Благодаря за отговоря, ще проверя на място. Аз до скоро даже не знаех че има такава вероятност. Дано не изменят нещо закона че има много време още докато му дойде времето на бебо да излиза.

Общи условия

Активация на акаунт