2880лв накуп за майки-студентки - 9

• 55 443
  • 778
  •   1
Отговори
# 600
Проблем ли ще е ако ми отговориш на лично че нещо не мога да го намеря

# 601
Здравейте на всички! Четох,четох,но по-добре да питам,за да съм сигурна че съм разбрала правилно,а и виждам,че доста сте наясно с нещата.Миналата година кандидатсвах в Медицинския в София,обществено здраве и здр.менинджмънт,приеха ме редовна форма,но аз не се записах,понеже сметнах,че няма да мога да ходя на работа.Хубаво,ама октомври забременях и съответно съжалявам,че не записах.... Та сега очаквам моето бебче живи и здрави Юни месец.Въпросът ми е,ако кандидатсвам пак и хипотетично пак ме приемат във същия университет редовна форма имам ли шанс да се възползвам от парите?
Аз така или иначе ще кандидатсвам,просто се чудя каква форма на обучение да запиша,защото все пак ако мога да си ги взема тези пари,бих записала редовна и без това ще съм в майчинство и ще мога да отделям време newsm78 Надявам се,сте ме разбрали и мноог ви благодаря предварително за помоща Hug

# 602
  • планетата Земя
Здравейте на всички! Четох,четох,но по-добре да питам,за да съм сигурна че съм разбрала правилно,а и виждам,че доста сте наясно с нещата.Миналата година кандидатсвах в Медицинския в София,обществено здраве и здр.менинджмънт,приеха ме редовна форма,но аз не се записах,понеже сметнах,че няма да мога да ходя на работа.Хубаво,ама октомври забременях и съответно съжалявам,че не записах.... Та сега очаквам моето бебче живи и здрави Юни месец.Въпросът ми е,ако кандидатсвам пак и хипотетично пак ме приемат във същия университет редовна форма имам ли шанс да се възползвам от парите?
Аз така или иначе ще кандидатсвам,просто се чудя каква форма на обучение да запиша,защото все пак ако мога да си ги взема тези пари,бих записала редовна и без това ще съм в майчинство и ще мога да отделям време newsm78 Надявам се,сте ме разбрали и мноог ви благодаря предварително за помоща Hug

На есен ли ще записваш?Към този момент бебето на колко месеца ще е ?

# 603
Ами Септември месец ще сме на 3 месеца живот и здраве.. Гледам сега и в Благоевградския,че има сега изпитна сесия.Лошото е,че Медицинския изпитната им сесия е юни-юли newsm78

# 604
  • в сърцата на децата <3
Ами Септември месец ще сме на 3 месеца живот и здраве.. Гледам сега и в Благоевградския,че има сега изпитна сесия.Лошото е,че Медицинския изпитната им сесия е юни-юли newsm78
По принцип ако те приемат ще можеш да вземеш помощта, но ще успееш ли да отидеш на изпитите щом са юни - юли, а ти тогава ще раждаш?
Скрит текст:
Да те предупредя, че това дето го разправят, че паметта ти изневерява през последните месеци от бременността е 100% вярно! На мен ми бягаха елементарни понятия и определения. Със сигурност поне аз не бих отишла на изпит в такова състояние.

# 605
Хаха права си,аз отсега съм разсеяна Embarassed,а наистина тогава ще съм пред раждане,а може и да съм родила... Аз понеже тази година се подготвях по-сериозно за там и се надявах да ми е останало малко повече информация все още и да не ми е много трудно,ама може би трябва да пробвам сега някоя изпитна сесия.Четох в нета ,че в ЮЗУ критериите били доста занижени,а сега имат изпитна сесия и може и да се пробвам пък току-виж са ме приели,а после лятото пак да си кандидатствам в Медицинския,но поне примерно да имам вече едно сигурно място Grinning и да не се притеснявам много много

# 606
  • в сърцата на децата <3
Аз от преди 10 минути официално съм редовна студентка  newsm44
Имам въпрос към момичетата, които вече са взели помощта - нали е може друг човек да подаде документите в социалното? И още нещо - 
Цитат
3. уверение от висшето училище за лицата по чл. 8в, ал. 1 и 4 ЗСПД, че са записани като редовни студенти към датата на подаване на молба-декларацията;
Това значи ли, че трябва датата на молбата да е същата, като датата на уверението? Т.е. аз сега ще си попълня декларацията и ще я изпратя попълнена, но датата трябва ли да съответства или трябва да е в деня на подаването на документа?

# 607
Къде се записа, ако не е тайна? Бакалавър или магитър и каква такса?  Whistling

# 608
  • в сърцата на децата <3
Къде се записа, ако не е тайна? Бакалавър или магитър и каква такса?  Whistling
В ТУ Габрово - Публична администрация 520 лева

# 609
  • Бургас
Имам въпрос към момичетата, които вече са взели помощта - нали е може друг човек да подаде документите в социалното? И още нещо - 
Цитат
3. уверение от висшето училище за лицата по чл. 8в, ал. 1 и 4 ЗСПД, че са записани като редовни студенти към датата на подаване на молба-декларацията;
Това значи ли, че трябва датата на молбата да е същата, като датата на уверението? Т.е. аз сега ще си попълня декларацията и ще я изпратя попълнена, но датата трябва ли да съответства или трябва да е в деня на подаването на документа?

Честито!
Мен точно заради тази недомислица ме карат да си изкарвам второ уверение от университета, за да е с дата като на зявлението (малко по-напред съм описала случая). Но до колкото разбирам съм единствената, с която са се заяли по този начин, така че ти може и да нямаш проблем.   Peace

# 610
  • в сърцата на децата <3
tsangel, прочетох за твоя случай, но не разбрах как очакват датите да съвпаднат? Трябва да се подаде в същия ден или просто датата на уверението и на молбата трябва да са едни и същи?

# 611
  • Бургас
tsangel, прочетох за твоя случай, но не разбрах как очакват датите да съвпаднат? Трябва да се подаде в същия ден или просто датата на уверението и на молбата трябва да са едни и същи?

Искат да подадеш заявлението в деня, когато си изкараш уверение от университета. Глупаво е, пък и в някои случаи е физически невъзможно да си на две места едновременно. 

# 612
  • Sunshine state
Няма такова нещо.Честито ♥snow_angel♥,много късмет ти желая!Изкарвай си уверение и смело към социалните.Може и друг да подаде документите,стига да го инструктираш добре. Crazy

# 613
Момичета, ако съм редовен докторант имам ли право на помощта?

# 614
  • планетата Земя
Момичета, ако съм редовен докторант имам ли право на помощта?

Не питаш за Ясен,нали?Той вече е голям.За докторантите в началото не можеше.После няколко мацки водиха дела и им разрешиха.С решенията на съда други докторанти ходиха в социалните и им отпуснаха.Трябва да се поинтересуваш по-сериозно каква е практиката сега за докторантите
Отделно вие имате право да се самоосигурявате като самоосигуряващи се лица за всички рискове и така да взимаш майчинство.При студентите това не е възможно

Общи условия

Активация на акаунт