Вероятно не съм подбрала най-подходящото място за темата, за което се извинявам.
От около 2 месеца съм без работа. Напуснах последната, защото задълженията ми постоянно нарастваха, а заплащането - не. И като поставих въпроса ми се отговори "Е, ама ти само си седиш по цял ден"!
Няма да навлизам в подробности, останах без работа и тръгнах по интервюта. Моят проблем касае и много други жени в България: като кажа, че
имам 2 деца, не ме наемат на работа.Считам, че трябва да се съдейства по
някакъв начин на хора като мен. Работодателите мислят, че ще отсъствам
често, ще закъснявам и т.н. Съвсем забравят, че имам висше образование и
че от 9 години работя сходна работа на тази за която кандидатствам.
Пренебрегват опита ми мислейки ме за ненадеждна и взимат някоя млада и
необвързана девойка без опит. Държа да кажа, че никога не съм си
позволявала да изляза в болничен за гледане на дете - максимум половин ден, да отидем на лекар и да намеря кой да ги гледа. И това
по причини, че ако не работя, тези деца няма какво да ядат и обличат.
Това ме прави много по-отговорен и съвестен служител, а не обратното.
Младата девойка, която ми взима хляба обикновено си харчи парите само за
лични нужди, а и е по вероятно след някое парти да не стане навреме за
работа. Но работодателите пак предпочитат нея.
Аз имам съпруг (с мизерна заплата), но
има жени които няма на кого да разчитат......
Я кажете, да лъжа, че нямам деца, или да кажа че имам ама са дадени в дон за да мога да си работя или че имам, ама ако ми пречат на работата ще ги дам някъде за бели роби........
Ако някой ме разбира и се е сблъскал с такъв проблем - пишете!
Толкова съм ядосана че не мога да пиша повече.
Така стигнах до 3-то интервю в голяма компания, където един преди да пристъпят към окончателен разговор за заплати и кога можете да започнете подхвърли нещо за децата, аз потвърдих. Изражението на лицата на интервщиращите се промени коренно и ми казаха, че не съм подходящ кандидат.
Надявай се да попаднеш на разбрани хора и има обяснявай какви са ти предимствата пред нераждала жена
, които се обучават по техен тертип.