Зоната и ние - тема 11

  • 56 810
  • 732
  •   1
Отговори
# 345
  • Мнения: 157
Моята пък любима закуска е дори по-лесна
накисвам 4 равни суп. лъжици овесени треци /2 ВБ/ в малко вода за 10 - 15 мин. След това отцеждам водата, добавям 1 яйце и 1 блок сирене, с вилица разбърквам да стане хомогенна смес и го мятам в тефлонов тиган, намазан с 1 блок мазнина. Става прекрасна палачинка от 2 блока, само изяждам и 1 орех за още 1 блок мазнина.

moje li da e sas p6eni4ni trici tazi zakyska

# 346
  • Варна
  • Мнения: 0
Да за таблицата говоряя с блоковете. Момичета въпреки че съм нова, осъзнавам много добре за какво служат суровите грамажи, но нали всички осъзнавате че като сготвите 28 грама месо то не се превръща в 42 гр варено, печено и каквото си решите да го пpавите. По логичното е да е сурово 42 гр и като си го сложите да си готвите със всички продукити то да се стопи малко и да стане 28 гр??? Немога да разбера само на мен ли ми прави впечатление, да си го сложиш сурово е по малко количество,а ако си го теглиш изпечено е по-голямо количество??? Разбрах и идеята 4е се променя коли4еството протеини в сурово е с пове4е протеини процентно на гр месо отколкото готвено, но съм сигурна, че никой не яде суpово месото, затова мисля, че ако си го теглите сурово за готвене би следвало грамажа да е около 50 гр.за да се полу4и пе4ено, варено.. 42 гр.
Ако греша простете, но така мисля аз, наистина пове4е няма да ви занимавам с тези мои размишления! Embarassed

# 347
  • Chicago/Varna
  • Мнения: 127
lenybeibi изпечи си 28г сурово месо, и после го измери, да видим колко грама става  Hug

# 348
  • Мнения: 496
Emigrantка (радвам се, че се завърна  Hug), аз не само пекох, но и варих  Wink пилешко филе в 6 часа сутринта за експеримент и се оказа , че :
Цитат
Та, доклада е, че от 28 гр сурово пилешко бон филе се получава 20 гр опечено на скара и 23 гр сварено във вода .
Освен това от таблиците на bb-team i calories .bg излиза, че печеното или задушено пилешко филе садържа по-голямо количество протеин за 100 гр , което автоматично прави по- малко количество преработено месо за 1ПБ спрямо суровото месо.
Ако имаш възможност да питаш съветниците от темата на д-р Сиърс дали за 42 гр не се отнася за преработеното пилешко под формата на шунки, филета, ролета и други такива. Според таблиците там действително се получават 42 гр за 1ПБ. А сайта caloroes. bg използва данни на американската агенция по храните, от където предполагам и д-р Сиърс е използвал данни.

# 349
  • Варна
  • Мнения: 89
E добре де, аз пак като неразбрала..вие като готвите например, само е един продукт ли готвите, т.е ако си наготвиш яхния, аз слагам вътре лук, домати, моркови и т.н. И като наготвя всичкото това, как ще отделя доматите от лука за да ги измеря  newsm78 Или трябва да седна и около 190 минути да бучкам едно лукче в дясно, лъжичка домати в ляво, а морковите както ги стъргам.. ко става тогава..... нещо не мога да схвана... съвсем сериозно. Разбирам да искате да хапнете задушени зеленчуци и да си отделите за вас , но в манджа, където всичко е се е смесило...аз ли съм малоумна, не знам, ама верно не мога разбера идеята  ooooh!
По принцип гледам да не ям манджи от типа мусака, пълнени чушки и яхнии, които не са готвени от мен и са с неясно съотношение. Тогава си пържа яйца да речем или си правя салата със сирене и ябълка. Нещо такова. Но през седмицата сме предимно на скара-някакво месо или риба със салата. А събота и неделя готвя аз и тогава разбира се, че изчислявам всичко от моркова до лука и всичко останало. Но пък от тук следва другия проблем- Как да знам каква част от тези дребни зеленчуци са попаднали в чинията ми. Пак относително ми се вижда, но не се вживявам, важното е че има резултати. Simple Smile

# 350
  • Мнения: 1
Моята пък любима закуска е дори по-лесна
накисвам 4 равни суп. лъжици овесени треци /2 ВБ/ в малко вода за 10 - 15 мин. След това отцеждам водата, добавям 1 яйце и 1 блок сирене, с вилица разбърквам да стане хомогенна смес и го мятам в тефлонов тиган, намазан с 1 блок мазнина. Става прекрасна палачинка от 2 блока, само изяждам и 1 орех за още 1 блок мазнина.

moje li da e sas p6eni4ni trici tazi zakyska

Не съм пробвала, но би трябвало да стане. Сподели, ако решиш да опиташ. Само провери предварително колко са 2 блока от тях, че аз не съм проверявала.

# 351
  • Мнения: 1
E добре де, аз пак като неразбрала..вие като готвите например, само е един продукт ли готвите, т.е ако си наготвиш яхния, аз слагам вътре лук, домати, моркови и т.н. И като наготвя всичкото това, как ще отделя доматите от лука за да ги измеря  newsm78 Или трябва да седна и около 190 минути да бучкам едно лукче в дясно, лъжичка домати в ляво, а морковите както ги стъргам.. ко става тогава..... нещо не мога да схвана... съвсем сериозно. Разбирам да искате да хапнете задушени зеленчуци и да си отделите за вас , но в манджа, където всичко е се е смесило...аз ли съм малоумна, не знам, ама верно не мога разбера идеята  ooooh!
По принцип гледам да не ям манджи от типа мусака, пълнени чушки и яхнии, които не са готвени от мен и са с неясно съотношение. Тогава си пържа яйца да речем или си правя салата със сирене и ябълка. Нещо такова. Но през седмицата сме предимно на скара-някакво месо или риба със салата. А събота и неделя готвя аз и тогава разбира се, че изчислявам всичко от моркова до лука и всичко останало. Но пък от тук следва другия проблем- Как да знам каква част от тези дребни зеленчуци са попаднали в чинията ми. Пак относително ми се вижда, но не се вживявам, важното е че има резултати. Simple Smile

На мен пък инфото ще ми върши работа за не-сосести манджи от типа картофи с месо, пиле с ориз, сърми, пиле със зеле и т.н.
Решила съм да сваря 50 гр. ориз да го видя колко тежи и като как изглежда като обем, за да ми е по-лесно като трябва да отделя от общата тава. Същото ще направя с боб, леща, картоф /от форума разбрах, че 50 гр. небелен е един блок/. Ако смятате, че ще се имате полза от това инфо ще го споделя

# 352
  • Мнения: 496
Maxima2 , аз ще чакам с удоволствие да споделиш тази информация. Защото аз работя на кулинарен щанд и имам възможност да хапвам от приготвените там неща,а и имам кантар, който да ползвам,  но ме затруднява да определя от кое по колко да си сипя. За мен това ще е много ценна информация и моля и други , ако засичат тези неща да споделят  Praynig

# 353
  • Пловдив
  • Мнения: 168
Да за таблицата говоряя с блоковете. Момичета въпреки че съм нова, осъзнавам много добре за какво служат суровите грамажи, но нали всички осъзнавате че като сготвите 28 грама месо то не се превръща в 42 гр варено, печено и каквото си решите да го пpавите. По логичното е да е сурово 42 гр и като си го сложите да си готвите със всички продукити то да се стопи малко и да стане 28 гр??? Немога да разбера само на мен ли ми прави впечатление, да си го сложиш сурово е по малко количество,а ако си го теглиш изпечено е по-голямо количество??? Разбрах и идеята 4е се променя коли4еството протеини в сурово е с пове4е протеини процентно на гр месо отколкото готвено, но съм сигурна, че никой не яде суpово месото, затова мисля, че ако си го теглите сурово за готвене би следвало грамажа да е около 50 гр.за да се полу4и пе4ено, варено.. 42 гр.
Ако греша простете, но така мисля аз, наистина пове4е няма да ви занимавам с тези мои размишления! Embarassed
И аз това имах предвид, но май не съм обяснила правилно.
Да питам, коя фирма доставчик използвате за рибеното масло?

# 354
  • Мнения: 1
dani1712, за теб специално ще се постаря, че колко съм ти задължена за зоновите рецепти  newsm20

# 355
  • София
  • Мнения: 0
Здравейте. Следя темата и повече от година спазвам Зоната. Благодарение на вас успях да сваля над 15 килограма и се чувствам перфектно. Ако я нямаше тази тема и пълната и актуална информация, която сте събрали тук и в блога, сигурно щях да се откажа, защото при мен нещата се получаваха много бавно.

Пиша ви защото открих книгата Овладяване на зоната в нета. Може да се изтегли от този адрес:
http://depositfiles.com/files/9l9pc2iyy

# 356
  • Мнения: 799
dani1712  Мераклийското свинско еееееее разкошноооооо  bouquet

# 357
  • Мнения: 799
Здравейте. Следя темата и повече от година спазвам Зоната. Благодарение на вас успях да сваля над 15 килограма и се чувствам перфектно. Ако я нямаше тази тема и пълната и актуална информация, която сте събрали тук и в блога, сигурно щях да се откажа, защото при мен нещата се получаваха много бавно.

Пиша ви защото открих книгата Овладяване на зоната в нета. Може да се изтегли от този адрес:
http://depositfiles.com/files/9l9pc2iyy

  bouquet  Тъкмо я издирвах от къде да си я поръчам

# 358
  • Мнения: 799
Момичета, правилно ли смятам : броколи 320 гр за 1БВ, съответно за 3БВ - 960 гр в сурово състояние  newsm78

# 359
  • Мнения: 1
Здравейте. Следя темата и повече от година спазвам Зоната. Благодарение на вас успях да сваля над 15 килограма и се чувствам перфектно. Ако я нямаше тази тема и пълната и актуална информация, която сте събрали тук и в блога, сигурно щях да се откажа, защото при мен нещата се получаваха много бавно.

Пиша ви защото открих книгата Овладяване на зоната в нета. Може да се изтегли от този адрес:
http://depositfiles.com/files/9l9pc2iyy

ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ ЗА КНИГАТА!
Би ли споделила как премина тази една година откъм сваляне на килограми, защото подозирам, че и при мен се случват по-бавно нащата. Напр. кои храни предпочиташ, допълнителни екстри - вода и рибено масло, спорт и как във времето редуцираше теглото.

Общи условия

Активация на акаунт