Преди и след „Каква е вината на Фатмагюл?” (Fatmagul'un Suçu Ne?) – Тема 160

• 56 462
  • 729
  •   1
Отговори
# 570
Въпросът ми беше риторичен - естествено, че няма вина.

Яд ме е, че такива важни събития на които акцентираха и  натрупваха около тях още и още събития - трябваше да бъдат прецизно изпипани. Защото по моите сметки - Фатмагюл се е сгодила  17-18 годишна и тогава говорим за друго.

Така е. Но никъде не споменаха, че женитбата и с Мустафа всъщност чака навършването на пълнолетие на Фатмагюл. Не знам защо направиха такава груба грешка. Просто можеха да кажат, че Мурат е на 8 г. и да не го пращат в ДГ, а в училище. Simple Smile) Това беше най-безболезнения начин да се избегне тази очевадна грешка.

# 571
Въпросът ми беше риторичен - естествено, че няма вина.

Яд ме е, че такива важни събития на които акцентираха и  натрупваха около тях още и още събития - трябваше да бъдат прецизно изпипани. Защото по моите сметки - Фатмагюл се е сгодила  17-18 годишна и тогава говорим за друго.

Така е. Но никъде не споменаха, че женитбата и с Мустафа всъщност чака навършването на пълнолетие на Фатмагюл. Не знам защо направиха такава груба грешка. Просто можеха да кажат, че Мурат е на 8 г. и да не го пращат в ДГ, а в училище. Simple Smile) Това беше най-безболезнения начин да се избегне тази очевадна грешка.

Говоря за друго.  Не може при раждането на Мурат - Фатма и Мустафа да правят планове за деца, а да се сгодят 8 години след това. Нелепо е ! Събития и години са тотално "сбъркани". Но оставям тази тема, че колкото повече я "чопля" - толкова повече се ядосвам.

# 572
Но на мене все пак много ми се иска да изброим обстоятелствата, които накараха Фатмагюл и Керим да вземат решение да прикрият деянието чрез фиктивна женитба.

Кой ще поеме Фатмагюл? Или аз да обобщавам и за двамата? Simple Smile

# 573
  • Пловдив

Керим вече е осъзнал вината си. Така и не се самооневини до края. Ама му отива тази бяла риза...

# 574

Говоря за друго.  Не може при раждането на Мурат - Фатма и Мустафа да правят планове за деца, а да се сгодят 8 години след това. Нелепо е ! Събития и години са тотално "сбъркани". Но оставям тази тема, че колкото повече я "чопля" - толкова повече се ядосвам.

Абсолютно права си. Много глупаво обосноваване. Не знам има ли изобщо практика при комшиите някой да следи за несъответствията и гафовете, които, общо взето, са неизбежни при заснемането на филм и особено на толкова дълъг сериал... Но не си заслужава да се ядосваш чак толкова. Simple Smile Те не са основни в повествованието. Основното беше отношенията между Керим и Фатмагюл. Мустафата се явяваше в повечето случаи като пълнеж, а към края - и като дразнител. Simple Smile))

# 575
  • Пловдив

Искаше да се удави със срама си. Да свърши там където беше насилието.

# 576

Керим вече е осъзнал вината си. Така и не се самооневини до края. Ама му отива тази бяла риза...

И в черно е супер. Изненадващо, при неговия тен. Simple Smile))

Точно за това, че той не успя да си прости напълно до самия край, направих онова дълго изказване относно вината му. Дано продължат сеансите с психотерапевтката, щото Фатмагюл може и да я дадоха възстановена и "нормална", но Керим не успя да се възстанови напълно. Simple Smile Боже - като за реални хора говоря и планувам... Simple Smile))

# 577
# 578
  • София
Местната знахарка Мерием намира припадналата Фатмагюл, новината се разчува, научават я Яшаран, семейство Налчалъ, Мустафа...Мукадес вижда възможност за благоприятен за нея, семейството й и Яшаран изход от ситуацията, намира бързо общ език с Решат Яшаран и Мюнир.

Задавам си въпроса - защо трябва Фатмагюл, една зряла девойка, жена, да спи на едно легло заедно с детето на Мукадес и Рахми, едно 6 годишно момче? Не са бедни, имат достатъчно стаи, имат цяла къща. Защо тогава? Мисля, че е опит за подчинение. Както спирането на Фатмагюл от училище. Фатмагюл няма нито  физическа, нито икономическа свобода, изцяло е зависима от мнението, волята, желанията на Мукадес.  Има подкрепата на брат си, но въпреки че се води официално глава на семейството, в началото Рахми е безгласен и безволев негов член, изцяло съгласасяващ и подчиняващ се на решенията на Мукадес. Затова с такова желание Фатмагюл чака женитбата си с Мустафа, защото вижда в това възможност за излизане от опеката на властната, злобна и завистлива Мукадес.

Скрит текст:

Последна редакция: пн, 29 окт 2012, 21:18 от Dilemi

# 579

Искаше да се удави със срама си. Да свърши там където беше насилието.

Аз мисля, че Керим тук нямаше намерение да се дави. Той се потопи във водата с надеждата, че тя ще го накара да дойде на себе си, за да си спомни изминалата нощ в подробности  и да спре писъците на Фатмагюл в ушите си. Когато показа главата си от водата, за момент изпита облекчение - писъците бяха спрели... значи, може да не е било реалност... но после погледна към брега и отново заплака - разбра, че ужасът се е случил. Писъците и картините в съзнанието му не са халюцианция, а спомен за това, което са направили... което той (дали? мога ли да го извърша?) е направил.

Потапянето - с разперени ръце, почти като на разпятие...
Облекчението от настъпилата тишина...
Осъзнаването, че все пак това се е случило...
Разкаянието, че е истина...

Последна редакция: пн, 29 окт 2012, 21:25 от marytza

# 580
...
 Затова с такова желание Фатмагюл чака женитбата си с Мустафа, защото вижда в това възможност за излизане от опеката на властната, злобна и завистлива Мукадес.

Точно затова Фатмагюл говореше не за "нашите" неща - а за моята къща, моят ключ, моята кухня.  Мустафа  си правеше планове как ще спят под звездите, докато тя си мечтаеше как ще готви нещата които тя иска и обича.

# 581
Момичета,сега по БТВ вървят сериите след спасяването на Фатмето след отвличането.Интересно ми е вие какво мислите-защо Керим толкова настойчиво питаше Фатмагюл дали Мустафа не й е направил нещо.И при on-line езлъчването аз се питах същото,питах и останалите в темата какво мислят и какво ли би направил Керим ако Мустафа бе изнасилил Фатмагюл?Тагава всички скокнаха и казаха,че това е невъзможно,че никога не би се случило и така не се даде отговор какво би направил Керим.Ако си спомняте този момент и имате мнение бихте ли споделили какво мислите.

# 582
Момичета,сега по БТВ вървят сериите след спасяването на Фатмето след отвличането.Интересно ми е вие какво мислите-защо Керим толкова настойчиво питаше Фатмагюл дали Мустафа не й е направил нещо.И при on-line езлъчването аз се питах същото,питах и останалите в темата какво мислят и какво ли би направил Керим ако Мустафа бе изнасилил Фатмагюл?Тагава всички скокнаха и казаха,че това е невъзможно,че никога не би се случило и така не се даде отговор какво би направил Керим.Ако си спомняте този момент и имате мнение бихте ли споделили какво мислите.

Питаше я така настойчиво, защото Фатмагюл отново се затвори в себеси, както след предишното изнасилване. Тя го изолира, не говореше с него, това го ужасяваше... смяташе, че тя може би прикрива насилието на Налчалъ, за да предпази този път Керим от необмислени постъпки... Но ако беше убеден, че Мустафа я е насилил, щеше да обърне земята, да го открие и да го убие - в това съм сигурна. Нямаше да успее да се контролира и въздържи, ако това беше станало. И без това вече нервите му бяха опънати до скъсване... Керим си даваше сметка, че може би няма да има сили да започне отначало борбата си за Фатмагюл, ако тя е насилена и отново потъне в самоизолация заради това. Просто нямаше да има сили отново да извърви целия път на възстановяване... още повече, че вече я обича безумно. Такава болка просто не би могъл да понесе. И точно затова смятам, че би убил Налчалъ, ако Фатмагюл дори беше намекнала за нещо такова... Изобщо окото му нямаше да мигне, че след това ще отиде в затвора, защото така или иначе, щеше да е загубил борбата си за Фатмагюл - тя щеше да е прекършена, а той - безсилен да и помогне да се възстанови. Не ми се мисли какво му е било на момчето в тия дни...

Последна редакция: пн, 29 окт 2012, 21:39 от marytza

# 583

Малко преди Керим да я открие във фабриката, му се обади Мустафа по телефона и му каза, че Фатмагюл е при него и, че е станала негова и, че  никога не е обичала Керим.

# 584
  • София

Мисля, че той се тревожеше за нея, страхуваше се от това Фатмагюл да не е била отново наранена, да не би да е преживяла същия кошмар като "онази нощ". Нали заради същия този страх да не я нарани спря целувките в Бодрум и не я покани в стаята си, въпреки че виждаше и усещаше, че тя е би искала това! Нали заради този страх получи срив и в ПБН!

Последна редакция: пн, 29 окт 2012, 21:52 от Dilemi

Общи условия

Активация на акаунт