Ваксина срещу рак на шийката на матката - плащат 3х140 лева на лекар за дете

• 24 186
  • 220
  •   1
Отговори
# 135
  • на брега на морето
Глобяват на оснавание - докладване от лекарят, че не е поставена ваксиниа,

Не докладват ли от там, където поставят ваксините? 

# 136
Не става дума за даване на "акъл" изобщо. Обсъждаме отказ на пациента от поставяне на задължителна ваксина и кой носи отговорността затова.
ОПЛ по този начин изчиства проблемите около личната си отговорност.  Няма да му се налага той да доказва, че е предложил.  Sunglasses В противен случай е много размито- човекът винаги може да каже- ми аз отидох, но нямаше възможност, сиреч положих грижа, но не по моя вина нямаме ваксина. 
Отказ, разбира се, както и всякакъв друг документ никой на сила не може да ви накара да подпишете, но винаги може да се установи, че ви е бил предоставен такъв и вие не сте поискали да положите подпис. Най- малкото при лекаря има поне една сестра. Самият документ удостоверява по един много по- лек начин, че на пациента е било предложено, но той е отказал. В едно бъдещо производство поне тези факти няма да се установяват тепърва.
В нашия случай човекът бил отишъл на профилактичен преглед с детето си, отказал да му бъде поставена ваксина и ОПЛ му подала бланката за удостоверяване на отказ. Той я е подписал, точно такава бланка.
След това писмено са го поканили да се яви за съставяне на акт и той отишъл. Видяхме се в този момент, когато още нямаше издадено НП по акта и той ми разказа за ситуацията. Проучих, че в същия момент и по същия повод съответната институция била съставила общо 4 или 5 такива акта на територията на общината, все по тази схема. Другите хора не ги познавам. Само този човек, който вече беше подписал изричния отказ и акта и си чакаше постановлението.
Предполагам самите проверяващи са понатиснали лекарите под угрозата да санкционират тях. Ако те трябва да доказват, че са канили, то остава и да почнат да пускат писма- дълга и широка. Това си остава най- чист вариант за тях.
Котьо, та нали ваксините ги поставят точно ЛЛ. Те си подсигуряват така гърба и докладват за направените откази.

Ето аналогично прясно, в община, различна от тазди, за която говоря аз.
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=980396

Бих препоръчала обжалване на наложената в последствие санкция.
Ето едно такова отменително решение при наличие на изричен отказ на родител:
http://mariaradeva.com/07-2011/a%D0%B4%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D … D0%B6%D0%B8%D1%82

Принципно против ваксините не съм- който иска да си ги слага с камарите. Но този начин на извиване на ръце ми е изключително противен. Особено на масовата практика да се поставят под строй, без каквито и да било разяснения за евентуалните кофти последици.

Ето още една отмяна на НП с мотиви на съда:
http://gors.court-bg.org/img/File/Postanoveni%20sadebni%20aktove … 4511_454b0211.htm
За жалост- на формални основания.

Последна редакция: ср, 07 ное 2012, 14:10 от Judy

# 137
Да допълня- човек не се оттърва само с единия отказ. При повторно неявяване санкцията се увеличава.
http://www.dnesbg.com/obshtestvo/d-r-albena-lambeva-direktor-na- … agame-globiv.html
Т.е. ако решат да те гонят, реално могат да ти напакостят доста властите.

# 138
  • на брега на морето
Котьо, та нали ваксините ги поставят точно ЛЛ. Те си подсигуряват така гърба и докладват за направените откази.

Две  ваксини в ДКЦ постави една г-жа, представи ми се, но съм забравила откъде беше. А тази, която искам да избегна май се слага в сградата на РИОКОЗ в кв. Банишора (или нещо подобно, повна ли вече).
Внимателно прочетох материала от линка - на места такова вопиющо лицемерие, че ми се повдигна.

Последна редакция: ср, 07 ное 2012, 14:33 от Котьо Тръмп

# 139
Не знам конкретно как е при вас, нашите са винаги при ЛЛ. Както и да е- докладва този, при който е следвало да се постави ваксината и при който е постановен отказът.

Кой материал? От втория ми линк ли?

# 140
  • на брега на морето
Мерси, Джуди, ще чакам информация по онзи въпрос, не е спешно.  Peace

# 141
Не се обаждал дали после са му издали и наказателно постановление,

Shocked Ще ми отворят работя тия хора! А другият родител трябва ли да подписва отказ? Щото моят мъж е отврат в това отношение.

Джуди, много те моля, ако не те ангажира прекалено, информирай ме какво става с отказа на вашия близък.

Не съм Джуди, но знам, че ако детето е алергично, то лесно можеш да се откажеш от ваксините. Всъщност докторите нямат право да бият ваксини на алергични деца.
Но не го правих. Когато децата ми бяха малки, нищо не знаех за вредата от ваксините. Дори беше ми трудно да го приема. Нищо не исках да чета по този въпрос. Но после информацията буквално ме заля и ми се наложи да преосмисля позициите си по този въпрос.
 За алергичните деца знам от колеги и приятели.
Детето може и да не е алергично, но пък сега почти всяко дете има някаква алергия, например от ГМО-храни, а може да се изкара като такова.

3х140 прави 420 лева чиста печалба само от едно дете!!![/b][/color] 10 деца са 4200 лева, 100 деца са вече доста внушителна сума от 42 000 лева. Лекарите ще станат по-богати от министъра на МВР и ще могат да имат повече от 6 апартамента.

ooooh! Това ли ти е основната болка.....

Не разбира се. Интересуват ме много повече неща. Просто това е 1 парче от пъзела, който се нарисува в главата ми по този въпрос. Ако разберем, че контрацептивните ваксини е лесен начин за съкращаване на населението на планетата ни, то става ясно, кой и защо плащат на лекарите и не по 4 лева както при основните ваксини, а по 140 лева. Значи някой иска лекарите да бъдат по-усърдни.
И това, че съм на верен път потвърждава факт, че вчера като качих няколко видео във Фейсбук относно тази тема (давах всичките линкове към тях тук на форума), то още същата вечер батерията на телефона ми от раз се разреди до нула....

Последна редакция: ср, 07 ное 2012, 14:50 от Liubo1

# 142
Между другото на внимание на родителите: проверих няколко детски сиропи, сред които бяха и антибиотици. Те не съдържат захар или глюкоза, а АСПАРТАМ, който води до слабоумие.
И още един интересен факт.
Искаме да купим лекарство БЕЗ РЕЦЕПТА и какво ще правим с него?
Нали ви писах, че разбрах, че на докторите им плащат по 140 лева за ваксина, защото детето ми беше болно. Лекарят му изписа Аугментин - 1 чаена лъжичка. Ние с жена ми се усъмнихме. Каква е тази доза - 1 чаена лъжичка. Винаги се изписва - еди колко си милилитра. Проверихме листовката - В НЕЯ НЯМА ИНСТРУКЦИЯ ЗА ПРИЕМ НА ЛЕКАРСТВОТО - НЯМА НИЩО ЗА ДОЗИТЕ.
Ето по този начин хората почват да зависят от докторите и квалификацията им. А за прием трябва да платиш - 2.90 лева. Да му мислят пенсионерите.
Но работата е в друго. Гледах едно видео и бях учуден от факта, че в една от болниците на една от "цивилизованни" държави е имало проблем с компютерна мрежа и ... СА ПОЧИНАЛИ много болни. ЗАЩО? А защото рецептите са вкарани в компютри и машина ги забърква и ги разпределя за всеки пациент. А така никой не знае какво трябва за конкретен пациент, да и НЯМАТ ПРАВО да дават каквото и да е БЕЗ РЕЦЕПТА. И пациентите НЕ знаят какво пият.

На какво прилича това? На мен на матрицата. ТОТАЛЕН КОНТРОЛ за безмозъчно стадо!

P.S. Думата "Цивилизованни" нарочито го слагам в кавички, защото за мен не тази държава е цивилизованна, в която живеят безмозъчни изплашени от камери и наказания разумни животни, на които им е чистичко и ги хранят 3 пъти на ден, а държава, в която хората са още живи с живи очи, които правят нещата не от страх, а от УБЕДЕННОСТА, че така е правилно, хора, които още мислят и живеят според съвестта си. От тази гледна точка България за мен е по-цивилизованна от всяка една европейска държава.(лично мнение, разбира се)

# 143
Не става дума за даване на "акъл" изобщо. Обсъждаме отказ на пациента от поставяне на задължителна ваксина и кой носи отговорността затова.
ОПЛ по този начин изчиства проблемите около личната си отговорност.  Няма да му се налага той да доказва, че е предложил.  Sunglasses В противен случай е много размито- човекът винаги може да каже- ми аз отидох, но нямаше възможност, сиреч положих грижа, но не по моя вина нямаме ваксина.  
Отказ, разбира се, както и всякакъв друг документ никой на сила не може да ви накара да подпишете, но винаги може да се установи, че ви е бил предоставен такъв и вие не сте поискали да положите подпис. Най- малкото при лекаря има поне една сестра. Самият документ удостоверява по един много по- лек начин, че на пациента е било предложено, но той е отказал. В едно бъдещо производство поне тези факти няма да се установяват тепърва.

Според мен е достатъчно пациента да е информиран. Дали е съгласен или не, след предоставената му информация, си е негов избор.
Разбирам, че писменият отказ улеснява работата на лекарите, които биват санкционирани, но не бива да се подсигуряват единствено те.
Никой лекар няма да подпише документ, с който поема отговорността при усложнения или смърт след ваксина. Здравната каса не поема лечението на пострадалите.

Аз също съм за правото на избор. Нека всеки преценя и носи отговорността за себе си и близките си. Неприемлива ми е идеята за задължаване на всички хора да бъдат ваксинирани, без огледа на тяхното състояние и без да се има предвид позицията им.

Между другото на внимание на родителите: проверих няколко детски сиропи, сред които бяха и антибиотици. Те не съдържат захар или глюкоза, а АСПАРТАМ...

Така е. Не само сиропите, а и сашетата, в доста лекарства го има.
Както за деца така и за възрастни.
Винаги трябва да се чете листовката, винаги! Много често лекарите не питат дали в момента пациента приема медикаменти, дали е алергичен... Ако и пациента забрави да отбележи този важен факт, а и не прочете упътването за прием на лекарството, стават големи поразии.
Аспартам има и в много храни и напитки.

Последна редакция: ср, 07 ное 2012, 15:36 от Марица

# 144
Личната лекарка на децата ми от миналата година ме гони за БЦЖ на малката, която все пропускам да сложа. Изглежда не е случайно това забравяне.
Сега си мисля дали тя (ЛЛ) няма да бъде глобена. Когато малката беше на 2.5 месечна възраст докторката спаси живота й буквално за часове и аз я боготворя. Не искам да й слагам ваксина, но и не искам лекарката да плати от джоба си. Какво да правя?

Проблема ще е като започне училище. Моята лична лекарка ми каза, че няма да пуснат детето на училище ако няма ваксините. Не знам до колко е така, но четат по картоните и те юркат...

# 145
Аз писах относно това, какъв документ е бил подписан и въз основа на него е била ангажирана административно наказателната отговорност на човека- това е изричен отказ от поставяне на задължителна ваксина. Понеже бе изразено съмнение. Това е документът- писмен отказ.
Аз не обсъждам какво трябвало и не трябвало в тази връзка, обсъждам реален случай. 

Когато те глобяват за нещо, то спира да е "въпрос на избор" изобщо. Санкцията си е чиста принуда.

Любо, алергия се установява, доколкото знам, при деца около пет години поне, на мен така са ми казвали. До този момент, обаче, кой установява наличие на алергия и как?

Последна редакция: ср, 07 ное 2012, 16:02 от Judy

# 146
Когато те глобяват за нещо, то спира да е "въпрос на избор" изобщо.

Напротив, пак има избор. Плащаш, за да запазиш здравето и спокойствието си. Или се подчиняваш на наредбата и си носиш всички възможни последици - сам.

migito, не е така. Кажи й, че не е редно да ти поднася невярна информация.
Децата в България имат право на образование. Няма закон, който да забранява достъпа до образование на неваксинирани, частично ваксинирани или на деца с увреждания.
Ако приемат такъв закон, ще бъде позор.

# 147
  • на брега на морето
Проблема ще е като започне училище.

О, тя е в 12 клас  Grinning

# 148
Всяка санкция е вид принуда- основно правило. Принудата се нарежда там, където не ти оставят избор. Нищо не избираш ти- плащаш за един отказ не само веднъж, можеш да платиш и за повторен такъв на същата ваксина и т.н. Никой не ти е предоставил у нас избор.

Проблема ще е като започне училище.

О, тя е в 12 клас  Grinning

Laughing

# 149
noj s dve ostrieta. Men me e strah malko ot vaksini

Общи условия

Активация на акаунт