Дискова херния - 5

• 165 360
  • 740
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Rossica, при кого ходи на ирисова диагностика и дали може да и се вярва. Моля те сподели.

# 196
Има толкова начини за поставяне на диагноза  Wink и ирисовата диагностика не е май най-добрата  Grinning.На мен ми звучи,доста несериозно,макар че доста хора прибягват до нея.
Росица в общи линии лечението на дископатия и дх е едно и също.На някои доктори им е много по лесно да кажат -дископатия,може би защото като диагноза е по популярно.Настоявай доктора да се уточни...ама за това ще му е нужна няква снимка, рентген,скенер ,ямр...Дори и аз бих могла да ти поставя диагноза дскопатия Thinking....Ей така,като ми кажеш ,че те боли кръста.... newsm78

# 197
Аз от днес спирам с иглотерапията и мога да кажа,че има резултата значително-не ме боли кръста и крака. Но осатана болката и изтръпването във врата, тази от средата на гърба също е поизчезнала. като съм права и не я усещам така,но постоя ли пет минутки и започва едно адско притискане и схващане на врата и тила. Казаха ми след един месец отново на иглотерапия за да дооправим това, трябва малко почивка.
Обаче от четири, пет дни се схваща десния крак от коляното надоло и има голяма тежест в прасеца. При условие, че хернията е на L5S1  и то от ляво, възможно ли е да има връзка с десния крак и то болката не почва отгоре, а само като тежест в прасеца.
Много е объркващо, когато се сблъскваш за пръв път с такива начинания.
Четох поста от първата страница за лекарствата,които потушават болката в стомаха, но не знам,какво да си взема. От Диклофенак дуото ме боли стомаха и изписания фамотидин от невроложката не ми помага.
Вчера моя позната изрази много положителни отзиви за Вомото(Вимово), така го нарича тя, много добре се повлиявалата при нея болката от него.

Последна редакция: сб, 17 ное 2012, 15:46 от evak

# 198
mumita Без да искам не е нарочно просто ми изтече сесията и нещо съм цъкнал лежа в кревата и не е много удобно. Stop

# 199
evak,ако хернията е медианна проблеми  може да има и  при двата крака./поне при мен е било така/но повече в дясно.А каква е ситуацията с врата?И там ли има дх?
Възможно е болката и схващането да е  в прасеца,без да боли другаде.При мен дори се е случвало да няма болки ,а да се движа трудно.
За стомах ползвам Хелицид.А като противовъзпалително -фламексин/той е стомашно устойчив/ и не дразни толкова стомаха.

# 200
evak, Диклофенак дуо е стомашно устойчив, но и мен ме наболяваше стомахът. Представям си какво става с НСПВС, които се разтварят в стомаха какъв ад е.

# 201
Аз от днес спирам с иглотерапията и мога да кажа,че има резултата значително-не ме боли кръста и крака. Но осатана болката и изтръпването във врата, тази от средата на гърба също е поизчезнала. като съм права и не я усещам така,но постоя ли пет минутки и започва едно адско притискане и схващане на врата и тила. Казаха ми след един месец отново на иглотерапия за да дооправим това, трябва малко почивка.
Обаче от четири, пет дни се схваща десния крак от коляното надоло и има голяма тежест в прасеца. При условие, че хернията е на L5S1  и то от ляво, възможно ли е да има връзка с десния крак и то болката не почва отгоре, а само като тежест в прасеца.
Много е объркващо, когато се сблъскваш за пръв път с такива начинания.
Четох поста от първата страница за лекарствата,които потушават болката в стомаха, но не знам,какво да си взема. От Диклофенак дуото ме боли стомаха и изписания фамотидин от невроложката не ми помага.
Вчера моя позната изрази много положителни отзиви за Вомото(Вимово), така го нарича тя, много добре се повлиявалата при нея болката от него.

Съвсем нормално е да имаш болка в крака, прешлените които са в долната част на гръбначния стълб са означени с буквата Л, което означава Лумбарни прешлени и през тях минават нерви, които слизат на долу по краката Simple Smile
Ето ти диаграма, по която можеш да се ориентираш кои нерви от къде излизат и къде отиват .

# 202
Troy Много хубава диаграма благодаря ти мен на L5 S1 точно така ме боли + блокада на кръста Sad

# 203
Боли! Уж беше преминало, а сега не мога да си измия зъбите. Един лекар ми каза дископатия, друг - дискова херния. Единият - не носи колан. Вторият ми каза да нося. То пък имало разни колани.   Ходих и на ирисова диагностика - дископатия. И сега се чудя на кой да вярвам. Голяма каша. Ще се наложи да ви чета тези дни. 

Дископатия общо название на заболявания които засягат гръбначния стълб и дисковете.
Диск- означава диск, а патия означава страдание, така че дисковата херния е част от дископатиите Simple Smile
Колана не се препоръчва тъй като изнежва кръста, препоръчва се гимнастика която да заздрави мускулите

# 204
Вчера се разбъбрих и забравих да питам...помага ли като затоплям мястото с грейка...че така и не разбррах дали трябва да го правя?

# 205
  • Златна Добруджа
Вчера се разбъбрих и забравих да питам...помага ли като затоплям мястото с грейка...че така и не разбррах дали трябва да го правя?

Добро утро  Hug
Най-накрая ожънах  Wink  Не прави тази, според мен, груба грешка! По съвет на моя близка, която уж ги разбира тези неща и уверението й, че помагало, се сдобих с електр. одеало с надеждата, че най-накрая ще поспя. Стой та гледай  Crossing Arms След първоначалното затопляне около час почувствах облекчение, но после болките се завърнаха още по-силни от преди  Tired Адски сглупих.

Аз тези дни се опитвам да намаля обезболяващите хапове. В момента съм на Фламексин. Две нощи подред заспивам без хап, снощи обаче се събудих от обичайната болка, но стиснах зъби. Сутрините също ме боли  Crossing Arms Неврологът ми написа рецепта за Седалгин Нео, да го взимам при болки. Знам, че е старо лекарство. Чудя се дали да го купувам или да си продължа с Фламексина...

# 206
Troy Поздравления за диаграмата, наистина ми обясни доста неща за болката. Надявам се да мога да си я разпечетам. Сега разбрах защо мйака ми я боли във ътрешната част на бедрата L3 е проблемното ниво.
При мен е точно както е по схемата за L5, S1, и L4 променяйки позицията на болката постоянно

# 207
Ето ви още една диарама, която показва какви проблеми бихте имали , според това кой диск има проблем и ако нерва в съответната област е засегнат  .

тук по голяма картинка ; http://www.amcchiropractic.net/information/vertebral_diagram

# 208
  • София
Разглеждам, на не всичко ми е ясно.

Последна редакция: нд, 18 ное 2012, 12:28 от ma14

# 209

Добро утро  Hug
Най-накрая ожънах  Wink  Не прави тази, според мен, груба грешка! По съвет на моя близка, която уж ги разбира тези неща и уверението й, че помагало, се сдобих с електр. одеало с надеждата, че най-накрая ще поспя. Стой та гледай  Crossing Arms След първоначалното затопляне около час почувствах облекчение, но после болките се завърнаха още по-силни от преди  Tired Адски сглупих.

Аз тези дни се опитвам да намаля обезболяващите хапове. В момента съм на Фламексин. Две нощи подред заспивам без хап, снощи обаче се събудих от обичайната болка, но стиснах зъби. Сутрините също ме боли  Crossing Arms Неврологът ми написа рецепта за Седалгин Нео, да го взимам при болки. Знам, че е старо лекарство. Чудя се дали да го купувам или да си продължа с Фламексина...

Ех,тези добруджанки...цяла нощ жънат тез корави снопи...а сутринта станали рано и сигурно баница направили...хаха...шегувам се...иначе язък за грейката,че и купих и плетено калъфче с юнион джак...хахаха...но,карай Коледа идва,трябва да реша кой от познатите си харесвам най-малко и да я му я подаря.

Общи условия

Активация на акаунт