Дискова херния - 5

• 165 514
  • 740
  •   1
Отговори
# 315
  • София
mamena, прочетох какво си писала. За съжаление, не мога да отговоря на въпросите ти, това ще го направи невролог. Аз ходя при една докторка - невролог, много приятна жена и обяснителна. Но тя не работи със здрв.каса, а е само на частен кабинет, прием 30 лв.  Ако желаеш, мога да ти дам  координати, но ми пиши на лични.
Взимам само  хран. добавки. Един американски глюкозамин,  който се продава и тук. Скъп е, но и са 90 таблетки. Препоръчал ми го е лекар.

# 316
Привет и от мен! Бях писала, но известно време нямах възможност да влизам в сайта.  Искам да ви попитам дали при скенера задължително се прави венозна инжекция. Кое е за предпочитане да направя -скенер или ЯМР. Колко време продължават и двете изследвания? Чудя се кое ще мога да изтърпя.   

# 317
Контрастното вещество не е задължително;) СТ скана е по бърз и не толкова клаустофобен, но за това пъм ЯМР може да даде повече информация.

# 318
  • София
Rossica, ако говориш за контрастно вещество,
не, не е задължително. За предпочитане е да
си направиш ЯМР. Аз съм си правила скенер,
продължи около 5мин. самото изследване. На
ЯМР е по-дълго, там за някои пациенти е
проблем затвореното пространство, но в
София вече има отворен ЯМР, така че и
това не би било проблем.

# 319
Не знаех, че се казва така -контрастно вещество. А къде е добре да отида за изследванията? Къде има отворен ЯМР? Много ви благодаря за бързите отговори!  bouquet

# 320
# 321
  • София /Абсурдистан
Аз ходя при тях, доволна съм  Peace
Кое е за предпочитане да направя -скенер или ЯМР. Колко време продължават и двете изследвания? Чудя се кое ще мога да изтърпя.   
Ако на скенера се видят проблеми, така или иначе ще ти кажат да направиш ЯМР, така че по-добре него направи.

# 322
Между другот има ЯМР където не се лежи а се седи и той показва по добре какъв е проблема. Примерно ето ви снимка на ЯМР в легнало положение и право и вижте каква е разликата Wink

# 323
  • София /Абсурдистан
Сега аз да попитам къде има такъв ЯМР, при който се седи?  Thinking

# 324
Не знам дали го има в Бг Sad но като цяло е по добър, тъй като може да покаже проблем който не се вижда в легнало положение .

# 325
Не знам дали го има в Бг Sad но като цяло е по добър, тъй като може да покаже проблем който не се вижда в легнало положение .
Ами и в Англия го няма,да кажем че на мен ми правиха преди 5 месеца...но класически,легнал.Сигурно има някъде в частни клиники,но там цените са безбожни.

# 326
Има на частно, но те работят и с НХС Wink нали беше им научил номерата на системата  Laughing

# 327
  • Другата България
Ако на скенера се видят проблеми, така или иначе ще ти кажат да направиш ЯМР, така че по-добре него направи.

Това въз основа на какво го твърдиш? newsm78 2/3 от пишещите имат скенер, нека кажат на колко от тях "така или иначе" са им дали направление за ЯМР? Щото едно е да те прати лекар, друго е да си кихнеш сам 300 лв. и да идеш платено. Ако е само да ти го кажат като препоръка-да, въпреки че на мен дори и така не са ми го "казали".

# 328

mamena , избягвам да пиша във форума и да давам съвети ,но това което си написала ми направи впечатление. От направеното ти изследване става ясно ,че все още няма оформени хернии ,но това рано или късно ще се случи ,колкото и да не го желаеш. Това не са наследствени заболявания ,а зависи от състоянието на човека ,от работата му ,от това колко натоварва гръбнака си. Привантивни мерки не се вземат за това състояние ,но може да приемаш нещо по препоръка обаче само на лекар. Не се самолекувай ,защото незнанието ни понякога ни довежда не до там  където желаем. Намери си свестен и разговорлив / обяснителен / невролог и му се довери ,защото ще ти е неоходим също ,както ЛЛекар или зъболекар. Можеш да започнеш с фзиотерапия ,ако ти я назначат . Това е едно от първите неща ,които се правят в случая. Понеже не писа от къде си ,ако искаш препоръка за добър невролог може да ми пишеш на ЛС

# 329
Хубав ден от мен!
При мен нещата каточели позатихнаха,но не смея да се похваля. Болките значително намаляха, но не са изчезнали, едва ли имам момент на изчезване де.
Следващата ми стъпка са хомеопатичните инжекции, благодарение на Булка Марулка(много съм й благодарна) ще ги поръчам, но още се колебая кои точно.
След нова година ще направя още едни курс на иглотерапия.
На дневен ред обаче е въпросът:
-имате ли наблюдение за някакви възглавнички,които масажират гърба, по точно нещо като яка, която масажира, горната част на гърба?
http://www.relaxita.com/?19,imetec-sensuij-mc1-200
нещо такова имам в предвид.

Общи условия

Активация на акаунт