Дискова херния - 5

• 165 516
  • 740
  •   1
Отговори
# 330
Привет, аз съм нова в темата. Не съм диагностицирана с дискова херния. Правена ми е само рентгенова снимка, която показа лумбализация на ЕС1 и лека сколиоза пак там. Вече втора седмица съм с болка в кръста или по-скоро при мен е в основата на гръбнака прерязването, над опашката, като болката се мести и към кръста и към лявата буза на дупето, а от вчера взе да ми изтръпва и кракът долу към пръстите. Повече ме побърква обаче тази скованост на гръбнака, все едно са ми заковали дъска  Sad Досега отлагах Мидокалма, защото стомахът ми не е здрав, но от днес смятам да го започна - болката почти отшумя, но това сковаване ме съсипва.
Молбата ми е именно в тази връзка - за някакви съвети за справяне с това ужасно сковаване.
Първо ми изписаха Дексофен, но от него стигнах до повръщане и го спрях. После пих Вимово, от което направих алергия и също го спрях. Биха ми Флостерон. Сега пия само Невробекс и се мажа с Алгезал.
На някакъв етап явно и ЯМР трябва да си направя, защото доколкото разбрах от рентгеновата снимка не е сигурно, че ще се види, ако е дискова херния?!
Всъщност, това, което ми каза невроложката като видя снимката е, че течността в междупрешленните дискове е изхабена (или нещо такова - дано не бъркам термините) и на снимката двата ми прешлена се виждат срастнали като един.

Последна редакция: ср, 05 дек 2012, 15:40 от Н а т и

# 331
Благодаря ви за отговорите и отзивчивостта! Ще потърся по-добър невролог. Желая ви от сърце здраве и по-малко болки!

# 332
Днес си говорих с една приятелка докторка за нашите болежки и това което ми каза е, че много често подобяването настъпва от самосебе си, но тъй като сме вземали лекарства или сме правили физиотерапия или пък китайски масажи и си мислим, че сме се подобрили от това Simple Smile
За мен е факт, че при последните кризи които съм имала не съм правила нищо, само лежах и чаках да ми мине и ми мина за точно толкова време за колкото ми минава и с лекарства Simple Smile

# 333
Днес си говорих с една приятелка докторка за нашите болежки и това което ми каза е, че много често подобяването настъпва от самосебе си, но тъй като сме вземали лекарства или сме правили физиотерапия или пък китайски масажи и си мислим, че сме се подобрили от това Simple Smile
За мен е факт, че при последните кризи които съм имала не съм правила нищо, само лежах и чаках да ми мине и ми мина за точно толкова време за колкото ми минава и с лекарства Simple Smile

А кое точно ти мина от самосебе си - имаше схващане ли или какво точно.
Щото аз имам ДХ на Л4-Л5, която притиска нервното коренче и от там имам пареза на десния крак. Мислиш ли че парезата ще ми мине само с лежане и чакане?

# 334
Естествено, че има болести които не се лекуват от самосебе си Simple Smile но и пареза няма да се оправи с акупуктура или пък с китайски масажи Simple Smile Иначе си имам две хернии, протрузии, спикани хрущяли на прешлените Simple Smile пристиснат феморален нерв и не бях в състояние да направя повече от 2 крачки в продължение на 7 месеца ... и това се повтаря почти всяка година в последните 12 години ... Wink

# 335
гледах упражненията за раздвижване след криза в началото на темата и се чудя кога точно започват да се правят - при напълно изчезнала болка ли?

# 336
При мен болката се изoстряше нощем, не съм мазохист да чакам да мине от само себе си.  Stop

# 337
Понякога нямаш избор Simple Smile пък и ако мислиш че с витамин б и диклофенак болката ще мине ей така или пък хернията ще се прибере....

# 338
Мисля единствено как да не ме боли.

# 339
Болкоуспокояващи Simple Smile

# 340
Да, де, но на мен болката се успокоява с течен аналгин, но ми казват от него не ти се лекува възпалението, трябва да пиеш НСПВС. От тях съм така  smile3551

# 341
За съжаление някои странични ефекти не могат да се избягнат Simple Smile Когато утихне болката опитай физиотерапия и гимнастика. По добро от това, поне аз не съм намерила.

# 342
hi.вече 1 седмица съм във вма,лекуват ми алергия от гадните обезболяващи.вече нищо не ме обезболява.в понеделник ще ме оперират и това ми е надеждата да отида там където няма болка.ямр показа,че имам дх на л4 л5,скенера че и на л5 с1,не знам вече.тия нерви ми скъсаха нервите.ако съм добре в пон. ще пиша как съм,ако ли не-вторник сряда.

# 343
hi.вече 1 седмица съм във вма,лекуват ми алергия от гадните обезболяващи.вече нищо не ме обезболява.в понеделник ще ме оперират и това ми е надеждата да отида там където няма болка.ямр показа,че имам дх на л4 л5,скенера че и на л5 с1,не знам вече.тия нерви ми скъсаха нервите.ако съм добре в пон. ще пиша как съм,ако ли не-вторник сряда.

Успешно и безболезнено!

# 344
Какво първо да предприема, че да не позволя на протрузията да не отиде на зле?

newsm78

Общи условия

Активация на акаунт