Дискова херния - 5

• 165 586
  • 740
  •   1
Отговори
# 345
ЗА ЖАЛОСТ ,ВСЯКА ДИСКОВА ПРОТРУЗИЯ РАНО ИЛИ КЪСНО СТАВА ДИСКОВА ХЕРНИЯ. ПРОСТО Е ВЪПРОС НА ВРЕМЕ. ОБРАТНО РАЗВИТИЕ НЯМА.

# 346
stella91 ,съдейки от ника си доста млада за тези проблрми,които се виждат от ЯМР.
За протрузиите ензими,физиотерапия,упражнения и правилна стойка+пазене.Добре е и профилактика с Дискус Композитум,който много от форумците използват,а и с други хомеопатични.
Според мен,по-добре да обърнеш внимание на пролапса на L5/S1,от там ти идват проблемите в левия крак(вероятно).Мисля,че е добре да те види някой добър неврохирург за да си сигурна,че не е нужна оперативна намеса.То зависи и от състоянието ти де.
Дано не се налага. newsm78

# 347
  • хасково
Здравейте! Излязох от гръбначен център след терапия с озон. Очаквах че няма да имам повече болки,но не е точно така.По-слаби са,но ги има,макар да са приглушени и търпими. Все пак 4 нощи не съм вземала обезболяващи. PraynigДано да имам подобрение от тази процедура.При когото е била успешна,моля да сподели кога е настъпило подобрението.Дали веднага или след време.

# 348
Моля ви да ме насочите кой в крайна сметка трябва да ми даде направление за ЯМР или скенер - личният лекар или неврологът, та да знам кого да приклещя, а не да ме прехвърлят един на друг. При положение, че ходя платено на невролог, то той може ли да ми даде направление за скенер и болничен?

# 349
Моля ви да ме насочите кой в крайна сметка трябва да ми даде направление за ЯМР или скенер - личният лекар или неврологът, та да знам кого да приклещя, а не да ме прехвърлят един на друг. При положение, че ходя платено на невролог, то той може ли да ми даде направление за скенер и болничен?

Не мога а кажа със сигурност, но на мен невролога(платен преглед) ми каза че не може да ми даде направление, защото не съм отишла при него с направление. Но не съм сигурна в това.
Мисля, че не личната, а неврологът трябва да ти даде направление, а личната направление за невролог.

# 350

Не мога а кажа със сигурност, но на мен невролога(платен преглед) ми каза че не може да ми даде направление, защото не съм отишла при него с направление. Но не съм сигурна в това.
Мисля, че не личната, а неврологът трябва да ти даде направление, а личната направление за невролог.

оф точно от това се опасявах  Sad моля още някой ако е наясно да се включи, за да не ходя изобщо днес на платен прием, ако няма да може да ми даде направление. защото тя спомена, че ще ме прати на скенер щом не се подобрявам, но ако ще си плащам за това, по-добре да си платя за ЯМР.
и поне болничен може ли да ми даде?

# 351
Мамина златна!  Hug
тръшни  bash нЕкой невролог !!!  #2gunfire
аз до този момент не съм стигнала онова положение- колко точно струва да отидеш на каквото и да е след него...
-не съм си изпила лековете по рецептата от него и честно казано не смятам и да ги пия...
защото смятам, че останалото от мен е още живо
-не съм ходила У аптеките, където ги изписват илачите по негово настояване и не смятам да ходя...
защото смятам, че за толкоз "труд" не ти се полагат допълнителни финансови стимулации
-ходих за пръв път от 15 години на "с нивалин нещо си"- нЕма да отида повечИ...
защото ефект нЕмаше ни-ка-къФ!
-какво значение  има дали си с направление или не- отиваш на лекар специалист и плащаш...

плащам си и искам да видя резултат от тези години на обучение, за които те твърдят, че едва ли не са златни за тях!!!
Всеки месец превеждам здравна осигуровка, плащаш му платен прием, плащаш му за изследванията, па му натикай и едни пари У ръцете, че да те осакати ...
Някой да е получил касова бележка от тези всичките деяния?

# 352
Н а т и, ЛЛ да ти даде направление за невролог и тогава неврологът може да ти даде болничен и направление за скенер (по - лесно го дават, отколкото за ЯМР). Ако си на платен прием при невролог няма как да ти даде болничен, нито скенера да ти е безплатен.

# 353
мерси, така и направих - уговорих личната за направление за невролог. казвам уговорих, щото то ораторско изкуство трябва да владее човек, за да убеди моята за каквото и да е да даде.
иначе и аз вече лекарства не пия - при мен нищо не помага. нито ме обезболява, нито нищо, само страничните ефекти търпя. единствено мидокалм пия все още, защото ми помага да се поразклещя и поотпусна, а не да съм като глътнала бастун.
случвало ли ви се е да не можете да дишате като хората от чувство за натиск на гръбнака? все едно те подсича някой през кръста и не можеш да си поемеш дъх? не мога да разбера това състояние дали е от болката и сковаността или от отчаянието дето ме е обхванало и ме удря нервата...

# 354
  • Другата България
мерси, така и направих - уговорих личната за направление за невролог. казвам уговорих, щото то ораторско изкуство трябва да владее човек, за да убеди моята за каквото и да е да даде.

До края на декември е срока за смяна на личните лекари. Поне в София имате толкова възможности за това, ние в малките градчета сме по-зле от тази гледна точка и въпреки това- след N загубени години в спорове именно че ми трябват направления за "специалисти" щото тя не е такава /само гинекологичен стол дето не си беше сложила в кабинета Mr. Green/ си реших проблема-смених я преди две години и сега нямам никакъв проблем. Никакъв-отивам и казвам / а и тя си ми знае болежките/ и дава, без пазарлък, без нищо.
Сменяйте ги щото иначе им дава касата пари за...... Tired

# 355
Моята предишна ЛЛ преди години, когато им разрешиха да поемат и бременни си беше вкарала гинекологичен стол + параван в кабинета.  Laughing

# 356
Здравейте на всички,

Ами имам си болки в момента съм на Дискуса ама ми е едва 3-та инжекция и не мога да дам мнение.
Надявам се да ми повлияят много добре и да не се стигне до операция.
Поздрави на Всички желая ви много здраве и успехи стискам палци за всеки един от вас.
Отказах втора инжекция с озон и операция за сега. Разчитам само на дискуса това е поанацеята за мен на този етап.

# 357
stella91, според разчитането ти вече имаш една медиана дискова херния с притиснато коренче, дали и протрузиите ще станат на дх е божа работа.След време пролапсите калцират и може да не ти създават проблеми,но никой не знае...Имаш ли силни болки...?Разгледах снимките ти до колкото ми беше възможно...моята херния на л5с1 беше долу горе с такъв размер....

# 358
Момичета и момчета бързам да споделя инфо, което току що ми изпрати сестра ми:

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1008744

Аз тихичко си страдам и се надявах докато още удържам фронта медицината да понапредне  малко, та и на моята уличка да изгрее слънчице.   nuts
Дано това да е добра алтернатива.
Сестра ми е журналист във Варна и обеща да проучи по-подробно нещата. Ако се интересувате ще споделя  какво е научила по-късно.

# 359
nellli, сподели моля, какво е казала сестра ти!

Общи условия

Активация на акаунт