Дискова херния - 5

• 165 553
  • 740
  •   1
Отговори
# 450
ity ,сега разбирам че вече си се оперирала .колко време мина от операцията .за гръбнак говорим нали не за шия . доколкото разбирам си добре .нормално ли  да имаш болки след операцията според теб т.е. болките от преди операцията за  си остават .

Операция е силно казано, нямам разрез, влезнаха с нещо като игла, дори нямам белег. За шийни прешлени става въпрос. На 10-тия ден след операцията започнах да тренирам. Оттогава минаха около 3 месеца и нямам болки, водя си същия нормален и доста активен начин на живот като преди.

# 451
bobiss, за шиен отдел става въпрос в конкретния случай. Потърси предния пост на ity.
ity, благодаря за отговора. И още нещо да попитам: имаш познати в Австрия ли,  или отиде просто заради клиниката. В хотел ли се настани и колко време след операцията се завърна в България /т.е. колко време изчака  да видиш дали няма да  има някакъв проблем преди да се прибереш/?

Имам познати, но в случая си наех апартамент, по около 20-30 евро на ден. В болницата бях половин ден, дори не съм нощувала там. Няколко часа след операцията си тръгнах пеша, на следващия ден ходих на контролен преглед, всичко беше наред и на третия ден се прибрах в България.

# 452
Хора, приемате ли хранителни добавки? Аз си купих Глюкозамин хондроитин и сега ще си купя Целадрин. Последното ми го препоръчаха горещо. Аз не съм оперирана и силно се надявам да не ми се наложи. Тази седмица ще задвижа въпросът с ЯМР-то да видим каква съм си я спретнала. Лека и безболезнена вечер на всички   bouquet

# 453
Текс
Въпроса ми е след операцията имаше ли болки в кръста не в крака , но не болки от оперативната намеса , т-е запази ли се болковата симптоматика в кръста от преди операцията.Радвам се че си на работа ,успех ,бъди здрав.

# 454
И аз съм оперирана в Гръбначен център. Писала съм. Първите три месеца пиех Габаневрал, след 4 месец направих и курс с Нивалин. Болката и тръпненето в началото бяха наистина по-силни, но и различни на усет, имах и спазми (буквално усещах как крака ми се скъсява на дължина и се отпуска, много е болезнено). С обувките не мога да сравня, защото обувах чехли, беше Април месец, но пък чорапи не можех да си обуя поне 3 седмици, а после нямаше нужда. Минаха 8 месеца от операцията и съм много, много по-добре. Помня, че зъбите не можех да си ги мия 2 седмици.
bobiss, ще изпреваря Текс и ще отговоря и за себе си - все още понякога имам болка на нивото, където беше голямата херния, но е по-различна. Няма го ограничението и едно постоянно усещане за тъпа болка. Д-р Стоев ми каза, че преди да са минали 6 месеца от операцията не се коментират болките, ако продължават след това тогава. Неврохирурга, който ми издава болничните (и се засяга лично, че съм оперирана в София  Sunglasses )ми каза същото и ми обясни защо - гръбнакът има нова позиция и трябва да се нагоди към нея. Понякога това отнема по-дълго време и повече болки. Надявам се и в двата случая да е само това!

# 455
Много ви благодаря, мисля, че се успокои малко като й прочетох вашите случаи. Но сигурно пак ще ви навестяваме  Hug

# 456
  • Варна
Какво плащахте за операциите ?

# 457
Какво плащахте за операциите ?

ние нищо, само гелът и престой

# 458
Булка марулка
благодаря
1560 за гел 900 избор на екип втория път 2140 гел .  Между другото защото вече съм тома невърни.
на бланката за избор на екип - пише избор на екип и посочваш един доктор .

# 459
Булка марулка
благодаря за отговара .Аз сэщо знам че до 6 мес . има болка . но че тази болка е разбична от преди операцията . А и вече се консултирах с двама неврохирурзи - мненията им почти съвпадат но не изцяло .

# 460
Да пиша и аз от името на оперираните.Преди почти две години.Има няма през два дни си пия болкоуспокояващи.Положението с крака е дори и по-лошо.Освен тръпненето се добави и балка.От една седмица и в коляното.При положение,че вместо да се навеждам вече три години клякам,не се и чудя!Имам ЯМР от преди 3 дни - и сакроилиачните ми стави са "капут"Планирам консултация с проф.Романски,разбрах,че се евърнал в "Иван Рилски".Усилено си търся читам кинезитерапевт,защото не ми се приковава на количка.Не искам да отчайвам "надяващите"се,но от това оправия май няма.

# 461
Понеже започнах да получавам много въпроси относно лечението ми на лични, ето това е метода: http://www.nucleoplasty.com/

# 462
bonita

Съжалявам .Аз познвам много хора които са добре.Тези стави къде се намират и какво общо имат с хернията.

# 463
Да пиша и аз от името на оперираните.Преди почти две години.Има няма през два дни си пия болкоуспокояващи.Положението с крака е дори и по-лошо.Освен тръпненето се добави и балка.От една седмица и в коляното.При положение,че вместо да се навеждам вече три години клякам,не се и чудя!Имам ЯМР от преди 3 дни - и сакроилиачните ми стави са "капут"Планирам консултация с проф.Романски,разбрах,че се евърнал в "Иван Рилски".Усилено си търся читам кинезитерапевт,защото не ми се приковава на количка.Не искам да отчайвам "надяващите"се,но от това оправия май няма.

До колкото знам сакроиляците нямат общо с хернията. Моят мъж има износване на тези стави и предполагаем Бехтерев. Така и не можаха да го диагностицират на 100%. При него износването се дължи на това клякане и ставане постоянно понеже това му е работата. Странното е че понякога го боли таза, а понякога кракът, но няма херния или поне не са му я открили още.

# 464
Здравейте, при мен схващането във врата и болките в гърба се върнаха отново по-осезаемо. Най-неприятното е, че като лежа ме боли целия гръб и таз от лежане все едно. Тоест като натъртено такова е болката-сковано и схванато.
Ще почна пак курс иглотерапия и вендузи и рехабилитатор ще търся за масажи и упражнения.
Почвам страшно да се депресирам обаче.
Примерно майка ми има дискова херния, слагат й системи няколко дена, полежава и болките изчезват и няма помен с години и после пак така и отново няма помен. Нито кляка, нито се пази да не вдига тежко,нищо.
Имам позната,която я оперираха и сега е просто прекрасно. На десетия ден след операцията си ходеше все едно нищо й няма. Комшийката също я оперираха преди месец и гел й сложиха и също казва, че е добре.
Вярно, че при всеки е различно,но просто-какво ли не опитах и докато има подобрение за една, две седмици и пак се връща старото състояние-а уж хернията пише,че е малка и доктора каза,че не е страшна и бързо съм щяла да се оправя.
Човек не е в състояние да води нормален начин на живот. Аз тръгвам за някъде и не знам, дали ще успея да стигна до там. Вярно,че страхът е по-силен от болката и паниката също понякога.

Общи условия

Активация на акаунт