Дискова херния - 5

• 165 518
  • 740
  •   2
Отговори
# 495

винаги ми е приятно да те чета  Simple Smile освен, че даваш полезно инфо, излъчваш едно спокойствие и доброжелателност.

сега како си записвах часове за физиотерапията, физиотерапевтката беше мега любезна - рядко срещане явление за кадри в поликлиниката, та жената надълго ми обяснява - два пъти годишно физиотерапия и поне веднъж балнеолечение. но спомена нещо, което ме учуди малко - в Павел Баня кинезитерапевтите били номер едно, но самата вода за нашето състояние била най-подходяща в Кюстендил, Сепарева Баня, Велинград и Поморие, а не толкова в Павел Баня.

е добре, де - къде я правите тази гимнастика - препоръчайте ми къде да отида (в София)?! и трябва ли да е преминала кризата, за да започна или може и с болка?

zoomi, какви са тези Упражнения ЛФК?

# 496
Н а т и, от прочетеното тук, разбрах, че гимнастиката и раздвижването трябва да започне след преминаване на острата криза.
Да, аз съм напълно съгласна, че гимнастиката и движението е най-добрия лек. Има дни, в които се налага да работя предимно седнала, умирам от болки в кръста и натоварване на гърба, болка в краката, а когато още от сутринта тръгна да хода и да се движа повече, дори и да е трудно рано сутрин, се чувствам много по-добре. Ходенето пеша, особено се отразява доста добре при мен.
Наистина е много относително, на мен калта в Поморие не ми даде никакво отражение, поне така мисля. Тази пролет на ред е Павел баня или Овча Могила.

# 497
на мен за препоръчмали най-вече павел баня,сега мието професорче препоръча велинград за да не гледам количките повел баня защото съм била много депресирана. нашидоктори приатили мъжът е опериран от дискова херния а жената и тя си има някакви проблеми горещо ни препоръчаха велинград..днес за пръв път и аз ходих на физиотерания в моя си град  и съм доволна от докторката.само тя се занмава с мен . пуснаха ми някакъв ток и после правихме дамо урлажнения. каза че задължително трябва да се направи ултразвук и че трябва да се направи курс от10 дни.имам болки но при леки болки каза че може да се прави физиотерапия.
иначе  за павел баня -бях лятото ,комплекса е огромен и е пълен .хората работят но не за всичко от които имаш нужда могат да ти го дадат няма часове. след известни разправии си осигурих манипулациите но пак изгубих 1 ден и първия докато те настанят .нямам оплаквания от персонала но не вдигат глава на нянои процедури и ако си на апарати както бях аз няма проблим но ако си на нещо друго вече ни знам . както и да е при мене нямаше кой знае какйв ефект зато се и оперирах.но имаше хора и то много които ходят всяко година и са много доволни.някои от тях даже вярват че водата помага на хепниите да се приберат. малко и наивно според мен.но пък вярат помага. томошен мнаго известен даже и в софия кинезитерапевт ми обясни че тази вода помага по бързо да се калцира хернията ,което означавало да се намести или нещо подобно и така притискането от нея се намалява или напълно изчезва . но някои от невролозите и неврохирурзите не препоръчват калциране на хернията. както и да е рано или късно според мен тя се калцира .

# 498
забравих да кажа че първо ме преглежда кара ме да правя някои неща за да види дали ми  предизвикват блока и колко и тогава каза че мога да правя рехабилитация.

# 499
една от процедурите ми е йонофореза с Нивалин, но един мой приятел като чу за Нивалина много ме наплаши - той самият е с ДХ и много зле го е понесъл. ако са такива страничните ефекти, направо се чудя дали да не го откажа и да остана само на ток за кръста?

# 500
  • хасково
Нати не отказвай нивалина ,докато не си опитала ти самата. Аз съм вземала нивалин и нямах никакви оплаквания. Опитай,ако не ти понася ,тогава спри,но намаляващо.

# 501
една от процедурите ми е йонофореза с Нивалин, но един мой приятел като чу за Нивалина много ме наплаши - той самият е с ДХ и много зле го е понесъл. ако са такива страничните ефекти, направо се чудя дали да не го откажа и да остана само на ток за кръста?

На мен около месец след голямата ми криза именно йонофорезата с нивалин ми помогна да се върне до голяма степен чувствителността в изтръпналите части от крака ми.

Мисля, че трудно се понася от някои Нивалинът, който се пие през устата.

# 502
Хайде и аз да се присъединя  в темата с моите болежки  Simple Smile.Изчетох цялата тема от началото,браво за добре събраната информация. След половин година търпими болки в кръста Embarassed, на връх нова година по спешност в болница до 9.01 на системи манитол урбазон и профенид и инжекции миогома Н.След направен скенер в МВР Болница - състоянието не е розово-обща протрузия на l4-l5,дясна парамедианна дискова херния на l5-s1 и последствията радикулопатия вдясно.
Моля, от София съм посъветвайте ме къде да отида на рехабилитация, че това изтръпване на прасеца,стъпалото и половината пръсти ме влужда #Cussing out.

# 503
Мога много горещо да препоръчам физиотерапевтите в болница Люлин. Работят с направления и просто няма такова отношение като тяхното. Физиотерапия съм правила на няколко места - Болницата по физиотерапия в Овча Купел, Неврология "Св. Наум", ВМА, почти навсякъде имах объркани процедури. То не може да се правят едновременно няколко процедури на няколко пациента без да им се гледат картоните, че и да се говори за туршията с колежката, която е в другия край на помещението и да се подвиква... абе кошмар. Правили са ми 4 от 10 процедури, които изобщо не са за мен примерно. Пак се отплеснах с хейта, съжалявам Simple Smile Та единствено в тази болница - http://lyulinhospital.com/ получих адекватно отношение и индивидуални процедури, които съответно много ми помогнаха.

# 504
Йонофореза с нивалин са ми правили в 17 п-ка, при мен почти нямаше никакъв ефект,
но и проблемите ми бяха други- синдром на карпален тунел.
Опасност има само да не те игорят- при мен се получи мъничко изгаряне,
но това е от безчувствеността на ръката ми.
Мадамата дето отговаря за тези неща беше изключително стриктна!

# 505
Упражнения се учат със физиотерапевта по време на ЛФК , назначена от за конкретното състояние на всеки. На първа страница на темата Софи е публикувала няколко линка, но схемите са трудни за разбиране ако не сте били поне веднъж на такива процедури в поликлиника или санаториум. Аз имам мои схеми , които аз съм рисувал когато са ми ги показвали в ПБ и в Плоликлиниката  c_i@abv.bg

Мога да пратя на който иска, някои вече са ми писали преди и съм им ги дал.

Водата в ПБ освен че е минерална е РАДИОАКТИВНА !
Не знам дали това има значение , но след 2 процедури във вода , които са по около 15 - 17 мин всяка по някое време сутрин, следобеда много ми се приспива, странно е.  Повече от 3 процедури във вода не изписват ?!? Раково болни и със парези вследствие от инсулт не приемат. Гледката на хора в колички не е депресивна , а отрезвяваща. Виждаш че на всеки може да се случи, създаваш много интересни познанства. Тези хора не са опасни, а са като нас, но са в количка след злопука която са преживели. Борят се за всяко трепване на крака или ръката им, преодоляват болката също както и ние. Рядко смесват колички в една стая с хора които не са в количка.

# 506
Здравейте. Искам да попитам дали има хора тук от форума които в момента си слагат инжекциите Дискус Композитум N, как се чувстват от тях, помагат ли им и дали си заслужава да си ги закупя да си ги слагам и аз.
Питам понеже информацията за тези инжекции от първа страница на темата е много стара - от 2010 г. и е само от двама човека - Тишо и Бижу. От тях отзивите са изцяло положителни, но искам да питам дали има хора на които инжекциите не са помогнали и най-вече дали има хора които в настоящия момент си ги бият тези инжекции и как се развиват при тях нещата.
Благодаря предварително.

# 507
  • о`майна лунна нощ е
Мен ме задържат за сега. От два дни съм почнал втори поддържащ курс /първият го правих след кризата в края на октомври/. Комбинирам с предписаните ми още тогава Мидокалм и Мовалис. Ако не изчезва напълно болката, то поне не се влошавам.

# 508
Слагала съм си 2 или 3 курса с Дискус Композитум N и един с Дискус Интервертебралис. Доволна съм и в двата случая.
И в тази връзка - имам останали 20 бр Дискус Композитум N с Калмия. Ако има желаещи - да ми пишат на лични.

# 509
Аз от този четвъртък ще почна първи курс с Дискус Интервертебралис и се надявма да има положителни резултати, храня големи надежди. От прочетеното в нета не намерих отрицателни мнения и ако не помага, поне няма да навреди.

Общи условия

Активация на акаунт