Дискова херния - 5

• 164 279
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
  • Другата България
А разликата между двата вида каква е? newsm78

# 511
някой знае ли какво е това спондилодеза свързано е с нестабилност на кръста

# 512
# 513
тук се споменава за спондилодеза   
AxiaLIF е най-новата минимално инвазивна техника за интеркорпорална спондилодеза. Достъпът е в положение по корем параанално, хрущялът L5/S1 се запълва със специални инструменти след пробиване на сакрума и L5 се почиства с изкуствена кост, след това се завинтва винт сакрално в 5-ти лумбален прешлен. Тази техника може да се извършва от сакрума до L4, а също и с 2 винта до L3.
явно е някакъв вид укрепване

# 514
  • Varna
Боже,много страшно звучи.

# 515
aha
благодаря за информацията .аз днес също четох в интернет но за съжаление не намерих информация как се доказва . изпратих ямр в чужбина и оттам получих отговор че може да става въпрос и за нестабилност на ниво л5 с1. да направя рентгенови снимки и на мен ми е малко странно че от ямр отиваме на рентгенови снимки .не че не е възможно . и преди операциите бг правят снимки в правостоящо положение. сега човекът казва да се направят снимки под различни ротации ,наведен напред и т.н. защото ако имащ нестабилност микроскопската оп със сигурност не е подходяща . и ако е така след като си правил ямр който според мен е доста скъп защо не ни карт да направим няколко ренгенови снимки например. ако някой е задъдълбал в темата нека да пише

# 516
между другото в ентернет намерих  спондолиза а не за спонндилодеза

# 517
bobiss, спондилозите са проблем на прешлените, не на меките тъкани, няма как да ги регистрира ЯМР. Явно спондилолистеза, спондилодеза и прочее са някакъв тип спондилоза с различен произход и характер. Успешните неврохирурзи виждат нестабилността и в ЯМР, но за сигурност искат рентген. Там се виждат костите.  На мен ми правиха динамични снимки. В Пирогов знаят за какво става въпрос, предполагам и на други места. Заставаш прав пред апарата и те снимат наведен напред и назад. Много хора имат приплъзвания, но са дегенеративни и по никакъв начин не пречат на нормалното функциониране, нито предизвикват болки.

# 518
булка марулка благодаря за отговора
Преди оп ми правеха снимка рентгенова легнала и права . и това е .  и сега като ми каза доктор да проверя и това се шашнах доли е възможно да го имаш и никой да не го е видял .но наведена напред и назад никой не ми е правил снимки

# 519
Преди време бях пуснала инфо за ямр в седящо положение. По принцип много проблеми могат и да не се забележат ако снимките се правят в стандартното легнало положение.

# 520
няма ли някой превозвач който да доставя до БГ по евтино,искам да си закупя Дискуса,но 20 евра за превоз само newsm78

# 521
  • о`майна лунна нощ е
Скоро в правихме обща поръчка. Виж предходните постове. Булка Марулка беше писала, че има малко налични /освен ако не ги е дала вече/

# 522
Бях си заделила за мен и Дискус Композитум Н, заради артрозата, но и тях "ожених"  Crazy Ако се съберем достатъчно хора за голяма поръчка ще поръчам пак. 25 лв е цената за десет броя. Ако някой иска Интервертебралис, Фуникулус или нещо друго ще зависи цената от събраното количество.

Някой беше питал за разликите между Дискус Композитум Н и Дискус Интервертебралис. Мисля, че NikoDim беше писал по темата поне два пъти.
Интервертебралис са определени като подходящи за Остеохондрози на гръбначният стълб и невралгии от интервертебрален характер.
По руските сайтове пишат, че ги използват в коктеил с Фуникулус Умбиликалис. За него определението е, че се използва за увреждания на ставни връзки, остеохондрози, коксити, интервертебрална невралгия, цервикален синдром.
Аз съм си слагала един курс само Интервертебралис след операцията. Първите дни впечатлението ми беше, че нищо не се получава. Някъде към последните инжекции неусетно запонаха да се изострят симптомите и към 7 инжекция бяха сериозно обострени. След това всичко изчезна и вече месец по-късно нямам болки или притеснения.  Разбира се това е индивидуална реакция, а в нашият случай и самоназначаване на лечение, което вероятно не е никак правилно, но на мен лично ми писна от назначенията на специалистите, да не казвам, че още се мъча да се справя с последиците им. Всеки решава сам за себе си в случая. Другият вариант - намира ортопеда в Банкя и той му предписва евентуално Дискус Композитум.
Между другото има разлика между Дискус Композитум и Дискус Композитум Н с Калмия. Дискус Композитум в Германия за хора няма, само за животни. Той е за ДХ. Дискус Композитум Н с Калмия помага за ДХ, но е с повече насоченост към ставни, ревматоидни проблеми. Доказал се е, че помага при ДХ, поне при мен лично, а като виждам колко хора продължават да го ползват именно за това, явно ефекта му е доказан.

# 523
bobiss,правят се динамични снимки.Може би някой ортопед или неврохирург би могъл да те насочи.И на мен ми бяха казали,че ако болките ми след операцията не спрат трябва да си направя такива.

# 524
  • Somewhere over the Rainbow
Здравейте! Влизам отново тук почти напълно отчаяна Cry. От понеделник бях със силни болки в тазобедрената става при ходене (направо си куцах), но все пак отидох на работа. Вечерта в леглото болките бяха ужасни (по цялото бедро до коляното отпред и отвътре- сякаш някой ми дълбаеше костите, плаках с глас от болка). Във вторник отидох на невролог. Той ми каза, че всичко е от хернията, която имам на L5-S1. За всеки случай ми пусна снимка, за да отхвърли евентуална коксартроза - снимката не показа някакви отклонения. Изписа ми 1 амп. Дипрофос, табл.Габаневрал, Аулин и Алгезал за мазане. Болките при ходене като че ли понамаляха, но през нощта е почти същия ужас - тази сутрин се събудих около 4ч. от болка и невъзможност да намеря подходяща позиция на крака, при която да не ме боли. Възможно ли е такива болки да са от хернията, те не са ли отзад по крака? А моите са отпред и отвътре на бедрото newsm78. Моля, споделете ако някой е имал такива болки- вече съм толкова уплашена, че ми минават какви ли не мисли...

Общи условия

Активация на акаунт