Дискова херния - 5

• 164 258
  • 740
  •   2
Отговори
# 525
Възможно ли е такива болки да са от хернията, те не са ли отзад по крака? А моите са отпред и отвътре на бедрото newsm78. Моля, споделете ако някой е имал такива болки- вече съм толкова уплашена, че ми минават какви ли не мисли...

Възможно е, за съжаление, особено ако имаш херния на L4-L5, тогава болките са именно отпред и отвътре на бедрото. А може и да ирадиират болките от твоята херния. Защото когато има криза на херния на L5-S1, в един момент болките са толкова силни и продължителни, че вече не знаеш къде точно те боли по крака, ами именно не можеш да си намериш място от болка, пулсира и боли, ще му се не види  Sad.  Говоря от собствен горчив опит, разбира се.
Неврологът не изписа ли цял курс с Дипрофос? Пет инжекции през определен брой дни? От една надали ще мине... Пак от моя опит.

Горе главата, ще се оправят нещата, не се отчайвай! Ако трябва, иди на друг невролог. Аз бях доста доволна от невролозите в „Токуда“ например. Успех и здраве!   bouquet

# 526
aha
разбрах вече що е динамични снимки и защо се правят но след две оп да не ми правени доста се шокирах и затова споделих на тебе болките след оп за ти минали разбрах .а имала ли си дискомфорт и напрежение в кръста. след този ивформация се свързах със сегашния си консултиращ и той каза да продължа гимнастиката и след 10 дена да отида при него.сега ходя да ми пускат по 10мин ток и после правя гимнастика  вече 6 дни . това и аз го усещам че това не ми е навредило.
аз мисля че съм си на едно и също място но според докторката имам напредък.многа съм скована. цялата лява страна ме боли .слава на бог болката не е толкова силна. докторката в рехабилитацията казва че трябва още да се отпусна  и че според нея това е от обездвижването.

# 527
Възможно ли е такива болки да са от хернията, те не са ли отзад по крака? А моите са отпред и отвътре на бедрото newsm78. Моля, споделете ако някой е имал такива болки- вече съм толкова уплашена, че ми минават какви ли не мисли...

Възможно е, за съжаление, особено ако имаш херния на L4-L5, тогава болките са именно отпред и отвътре на бедрото. А може и да ирадиират болките от твоята херния. Защото когато има криза на херния на L5-S1, в един момент болките са толкова силни и продължителни, че вече не знаеш къде точно те боли по крака, ами именно не можеш да си намериш място от болка, пулсира и боли, ще му се не види  Sad.  Говоря от собствен горчив опит, разбира се.
Неврологът не изписа ли цял курс с Дипрофос? Пет инжекции през определен брой дни? От една надали ще мине... Пак от моя опит.

Горе главата, ще се оправят нещата, не се отчайвай! Ако трябва, иди на друг невролог. Аз бях доста доволна от невролозите в „Токуда“ например. Успех и здраве!   bouquet

Местоположението на болката зависи от това кой нерв е засегнат а не на кое ниво е хернията Wink
Ако е засегнат феморалния нерв болката е отпред по бедрото, но ако е засегнат ишисния нерв болките са отзад на бедрото Wink

Аха, аз също съм схваната и то най вече събота и неделя кога се залежавам повече, така че физиотерапевтката ти е права. Гледай да не се залежаваш много много и прави гимнастика.

# 528
bobiss,понякога след операция на едно или повече от едно нива,може да се получи нестабилност на гръбнака.При мен са оперирани и двете нива на веднъж и понеже имах оплаквания дълго време,предположиха нестабилност.Според доктора,може и малко да са се разминали прешлените....Така и не направих тия динамични снимки с времето оплакванията затихнаха.Първоначално имаха и подозрения,че може да е останало нищо не изчистено.На 6м направих ямр и според доктора всичко си беше наред.
Може би при теб ще отшуми...Като укрепне мускулатурата може и да нямаш проблеми.Аз правих гимнастика дълго време,по препоръка на неврохирурга ,най -вече коремни преси.В началото и Пилатес леки разтягащи ,по скоро за раздвижване.Пресите бяха основното.Може би до година съм била много редовна.Сега си признавам,че не правя нищо.Ако съм леко посхваната се размърдвам малко в кръста,но това не и гимнастика де..по скоро да се разкърша.

# 529
Здравейте!

Имам огромното неудоволствие да се запиша сред вас...  Mr. Green ... заради самата причина де, иначе съм сигурна, че сте приятна компания и богат извор на информация за нещо, от което, както разбирам, май няма отърване Confused

След двуплодна бременност се сдобих с ужасните болки в кръста. Носих поддържащ колан, който отнемаше доста от тежестта. Секциото не ми се размина, предполагам, че и това оказа влияние заради рязането на коремната стена.
Всъщност мисля, че най-голяма поразия ми нанесе кърменето, защото в началото стоях по цели часове закована в една и съща поза, без да мърдам. Даже съм спала по 3-4 часа седнала в леглото с гръб, опрян на стената и двата бебока отгоре ми...

Имам КТ изследване със следната находка:

На ниво L4-L5: Снишаване на диска. Дискова протрузия, стенозираща двата неврофорамена.

На ниво L5-S1: Снишаване на диска. Медианна дискова протрузия.

Хипертрофия на интервертебралните фасети.

Заключение: Спондилоза. Остеохондроза. Дискова болест.

В острата фаза на болката бях на Мидокалм, Аркоксия и Лирика. Неврологът направо си ме застави да отбия бебетата, но какво ли пък разбират невролозите от кърмене.... Нейсе, не ги отбих де, пих по схема. Не помогнаха. Болката се обостри и минах на инжекции 10 дни Дексофен + Милгама и Мидокалма перорално. Изписаха ми колан 7680 на Thuasne. Последва физиотерапия и неподходяща ЛФК + препоръка да огранича физическото натоварване и да полежавам.
Е как да стане този номер с две бебета, които изискват денонощни грижи?  Crossing Arms

И така - заковавам първия си лаишки въпрос в темата (ще последват и още Laughing) - имам ли дискова херния на този етап или протрузията предшества хернията и по-лошото тепърва предстои?

(отивам да изчета уводния пост, както и поне тази тема цялата  Simple Smile)

# 530
Ако това те устройва..имаш болни дискове,ама все пак това е скенер...Протруцийките са малки хернии,които понякога не са съвсем безобидни...

# 531
cafe con leche
Мисля си че не е лошо да се посъветваш
с доктор ама не с невролог а с доктор който работи в рехабилитационен център каква ставна гимнастика да правиш.да те прегледа да ти разгледа медицинските документи.

# 532
Café con leche,щом има стенозиране на форамена(стесняване на отвора през който минава нервното коренче) и то на двата,значи си е ДХ.Но аха е права,че от КТ не се вижда добре.На ЯМР може да се видят и други ДХ.виж тук за етапите на ДХ.

# 533
Това са упражниния които съм правила аз.И друг път са пущани в темата.
http://lubomirivanov.com/1383/
Много добре ми отпочива кръста от упр.14.и сега дори го правя в случай ,че съм уморена и усетя напрежение в кръста.Друго което съм правила е лежейки по корем да извивам на зад крака или крака и ръце едновременно.В началото може да ви се стори трудно,но после се свиква.Упражнението е много подходящо да мускулите на гърба.bobiss ,специално за теб ги пущам  Wink.И коремни преси са задължителни.Няма доктор при който да съм ходила и да не ми е препоръчал пресите като основно упражнение.  bouquet

# 534
До сега нито един лекар или физиотерапевт не ми е препоръчвал коремни преси, дори са ми казвали да не ги правя! Коремните преси ако не се правят правилно могат да си влошат състоянието или дори да ти докарат нови проблеми!

# 535
Ще поръчвам отново Дискус. Ако някой има желание - да пише на ЛС.

# 536
aha
много благодаря за вниманието .много.много-
аз тези уп ги правех преди оп.
един ден това урл го правих с докторката в рехабилитацията точно да ме отпуснат болките.засега каза сама да не го правя.
благодаря на всички за топлото посрещане и за вниманието. надявам се всички да сте добре.
как не ви намерих по рано.

# 537
Ами може да е странно но точно това ми препоръча неврохирурга след операция.Понеже нали ние тука все си разправяме,колко е добре за нас да правим упражнения и да си укрепим мускулите,се направих на компетентна и попитах какво точно да правя...Доктора се засмя и каза,коремни преси..аз настоявах за още де...А той вика,"абе да няма да те правим гимнастичка" Laughing .Имах проблеми от много години и при всичките си консултации с неврохирурзи ми се препоръчваха.В легнало положение със свити крака ..нямало никакъв проблем.До сега не съм имала случай да ме заболи кръст по време на коремна преса...Не знам,колко от вас ходят на санаториум,но там също се правят комплекс с упражнения които включват и преси....

Последна редакция: сб, 19 яну 2013, 22:38 от aha

# 538
да ви кажа пък но мен какво ми каза ненпохипурга при които сега ходя - да ходя на вело във фитнеса аз го пигах дали може да го правя в леглото  той каза не.

аз затова предложих на мамчето което се включи да му кажат в рефабилитацията какво да прави
и аз се обърках вече. имам чувството че  по принцип неврахирурзште не обичат за говорят за гимнастика.браво на твоя.
още веднъж благодаря на всички

# 539
Цитат
Неправилно изпълнение на движения, ангажиращи кръста, могат да доведат до много сериозни увреждания. Най-рискови са “мъртва тяга” (особено вариантът й с прави крака,при който се тренира задната част на бедрото), гребането от стоеж за широките мускули на гърба, клекове с несъобразени тежести, изхвърляне или изтласкване над глава от стоеж,коремни преси и хиперекстензии с допълнителна тежест.

http://www.fitnes-bg.com/%D4%E8%F2%ED%E5%F1/%CF%EE%EB%E5%E7%ED%E … E1%E0_2006102545/

бобисс, упражнения не се правят в легло ! леглото е меко и по скоро може да си навредиш.

Общи условия

Активация на акаунт