Дискова херния - 5

• 164 223
  • 740
  •   2
Отговори
# 600
Semplice, сигурно зависи от пътеката по която са те приели, нали си има там определени дни, но мисля че 7 или 10, не съм сигурна де.
Аз досега все в нас си слагам системите. Тоест първата в болницата и после си ги купувам и в нас ги слагат. Но пък в болницата, ще ти наравят най-вероятно и скенер, ЯМР, ако е нужно, без да заплащаш.

# 601
Ами аз вече си имам ЯМР, влизам за облекчаване на болката (уж). Да видим какво ще стане. Благодаря ви за отговорите   bouquet  После ще ви разказвам.

# 602
Реших да си запиша час за преглед в Гръбначен център.Казаха-първо невролог-и ми записаха час за д-р Каратанчева.Моля за мнения за нея...В нета нищо не излиза...

В гръбначен център работят две невроложки, като за съжаление не си спомям имената им. Едната от тях е много младичка, но това не бива да води до неправилни заключения. Изключителни професионалистки са и двете, ще се убедиш в това при прегледа. Като ме преглеждаха, имах чувството, че съм отворена книга за тях. Познаваха точно къде ме боли, на кое ниво е хернията, при какви движения и от какво се изостря болката... Досега съм ходин при не един невролог. Такива специалисти не съм виждал.

# 603
Реших да си запиша час за преглед в Гръбначен център.Казаха-първо невролог-и ми записаха час за д-р Каратанчева.Моля за мнения за нея...В нета нищо не излиза...

В гръбначен център работят две невроложки, като за съжаление не си спомям имената им. Едната от тях е много младичка, но това не бива да води до неправилни заключения. Изключителни професионалистки са и двете, ще се убедиш в това при прегледа. Като ме преглеждаха, имах чувството, че съм отворена книга за тях. Познаваха точно къде ме боли, на кое ниво е хернията, при какви движения и от какво се изостря болката... Досега съм ходин при не един невролог. Такива специалисти не съм виждал.

Младичката се казва Петришка. По-подробен и внимателен преглед никой друг невролог не ми е правил! При Каратанчева (дали не е Карапанчева  newsm78 , върти ми се нещо в главата) не съм ходила, само по коридорите сме се разминавали, затова не писах. Просто впечатлението ми е от д-р Петришка, но не се съмнявам в професионализмът и кадърността и знаейки какъв екип е събран в Гръбначен център.

# 604
  • Другата България
Колеги, дали някой ще ми отговори? Колко дни се седи в болница за системи? Пак задълбавате в тъпия спор  Naughty
По принцип не е нужно да наблягаш и да питаш по N пъти нещо, особено пък когато отговора както сама видя зависи от индивидуалния план за лечение на всеки и клиничната пътека, по която си приет.Както и какви "системи" са ти изписани.
За Манитол аз лежах 5 дни.

# 605
Искам да споделя, че след започването на Дискуса(слагам ги за пръв път)-три инжекции съм поставила досега и определено чувствам огромно подобрение. Предполагам, че нещата се комбинираха и след мануало терапията и дискуса и съм много щастлива от факта.
Предполагам, че болките и схващането в горната част на гърба и врата може би ще излезе в крайна сметка шипове, не знам дали се лекуват и как, но е ужасно неприятно.

# 606
Здравейте сладурчета! Всеки ден ви чета,но днес ще ви се пооплача.
След лежането ми в МВР болница в началото на месеца със системи манитол профенид урбазон ,мусколни инжекции миогама през уста би профенид,мидокалм и парацетамол.Прибрах се вкъщи с овладяна болка в легнало положение Simple Smile,но със затруднена походка и изтръпнала дясна част на цялата дясна странаи до ден днешен,а сядането е приключение пак така #Cussing out.10 дни профенид,мидокалм и миогама,като последните две ги пия още само че с диклофенак дуо.
От понеделниз започнах във Военна болница електрофореза с нивалин и ултразвук с волтарен.Днес ми беше 5 процедура.Във вторник  преди 2 процедура положението беше страшно, нито можех да стоя права нито можех да се сгъна някак в колата да отида на процедури, но се обадих на невролога да го попитам нормално ли е след толкова много химия да не мога поне да седя на масата времето, което ми е необходимо за хранене!Той каза "не е нормално идвай утре за система"!И така 3 сутрини системи, следобяд рехабилитация токовете, а и за разкош от вчера съм със зверска кашлица явно от толко много препускане от болница в болница ooooh!.В интерес на истината изтръпването си го имам осезаемо още но пооправих походката от понеделник с влачещ десен крак, поне стъпванета на пети пръстир майче го правя.На своя глава си направих ЯМР днес, за да мога да консултирам второ мнение с невролог, защото уж от болницата щяха да дадат скенера но уж.Трябва ми поне второ мнение, защото настоящия доктор каза 6 месеца така ще се лекуваме.
Резултата от ЯМр е данни за медианна и парамедиаанна ДХ на ел4-ел5л и голяма екстиоризирана,а най вероятно и торквирана парамедианна  и дестностранна ДХ на ел5-ес1.В ДД отношение не може да се изключи бенигнена мекотъканна лезия от типа на невриномите.Каквото и да звучи последното newsm78, но не ми звучи добре и си записах другия четвъртък в Гръбначен център , първо невролог и след него веднага неврохирург.Незнам направо с тези чудовищн ДХ ,как ще се отърва от операция, не разбирам много, ама май натам отиват нещата. Мале егати фермана.От мен усмихната вечер на всички Simple Smile.

# 607
katja, съчувствам ти и ти пожелавам, по-бързо да се подобрят нещата при теб.
Аз понеже съм нова в темата и не знам, дали си писала преди това, за пръв път ли ти се случват тези симптоми? От кога е ДХ ?

# 608
Привет другари. Аз да ви разкажа какво стана с мен и разбира се да поискам съвет от миналите по този път. Днес ме приеха в болница за системи Манитол... както ме приеха, така си и тръгнах Grinning Причината - не можаха да ме включат на системи, заради слабите ми вени. Направиха ми ръцете на решетка, цялата съм синя и надупчена Sad Не това е най-големият проблем. Проблемът е, че ще ми се слагат само мускулни инжекции по 2 на ден - Дексофен и Дексаметазон. Много ли ще пропусна от това, че няма да ми се влива манитол и няма ли той някакъв заместител, който да се прилага като хапчета или мускулни инжекции? Благодаря на отзовалите се, адски ми помагате, хора   bouquet

# 609
Evaк,благодаря за пожеланието.В темата съм от две седмици.проблемите до сега бяха смо няколко дневни болки в кръста 3-4 пъти и така до декември м.г.без болки в кръста само в крака и таза при ставане.И на 1.1.2013 стана страшно ,крак кръст бе ужас.И само да призная два дни преди това карах ски без падане ама като невиждала.и сега олеле! Embarassed

# 610
Случайно някой да знае тези колани с магнити в тях дали имат някакъв отрицателен ефект при бременност? Имам един от агнешка вълна и алое някакво. Дебелата глава на майка ми никак не слуша и ме снабди с този колан. Идея нямам какво има в него, но е мекичък и не усещам нищо. Обаче напоследък доста ме боли кръста и незнам от бременноста ли е или от хернията.
Днес трябваше да се преборя с поредното предложение за космодиск  ooooh! не чува тая жена и това е.
Обаче притеснението ми е, че ако сложа колана може да навредя на бебето.

# 611
някой ползвал ли е сириус Д хранителна добавка

# 612
Здравейте,и аз се интересувам някой пил ли е Сириус Д.Днес бях на невролог в ГЦ,при д-р Карапанчева.За мое голямо съжаление не попаднах на невроложката,за която разказваха  Текс и Булка Марулка . Прегледа мина..но ..била съм в квартална поликлиника,където са ми правили по-задълбочен преглед,с повече драскане и почукване...Не съм особено доволна от тази лекарка(лично мое мнение).Предстои ми преглед и при д-р Стоев( аз не исках да  е в 1 ден,за да не "залипсвам" много от работа )

# 613
съфорумка се нуждае от помощ -потребителско име bubolina_80 http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=676475.0.

Последна редакция: сб, 26 яну 2013, 01:23 от NikoDim

# 614
Да и във фейсбук има страничка, от един месец честичко изпращам sms-си.
Пожелавам й скоро да събере цялата сума и да се оправи бързо.

Общи условия

Активация на акаунт