Дискова херния - 5

• 164 227
  • 740
  •   1
Отговори
# 615

Има нужда! Тя е от нашите редици, нищо че вече рядко пише тук.

# 616
АЗ ПУСКАМ СМС ЗЯ БИЛЯНА-ДАДОХ ИНФО ЗА НЕЯ ВЪВ ФЕЙС КАК СЕ ЛЕКУВАТЕ ОТ ДИСКОВА ХЕРНИЯ И НА МОЯТА СТРАНИЦА

# 617
Имам чувствота че ви знаем нсичко за тези оп.т.ее за рисковете .В по голямата си част те са успешни но има рискове за които докторите не говорят .и после ири мрънщат ири казват че са ди двършили работата пелфестно .Все пак без тях не можем.Дано всеки от нас който не ди е намерил своя доктор да с го намери и да се възстановявя . Като сте подписали декларация за информирано съгладие  преди оп за какво са ви информирали .аз знаех че сслес 1 м съм на работа. поо повод биляна де

# 618
Имам чувствота че ви знаем нсичко за тези оп.т.ее за рисковете .В по голямата си част те са успешни но има рискове за които докторите не говорят .и после ири мрънщат ири казват че са ди двършили работата пелфестно .Все пак без тях не можем.Дано всеки от нас който не ди е намерил своя доктор да с го намери и да се възстановявя . Като сте подписали декларация за информирано съгладие  преди оп за какво са ви информирали .аз знаех че сслес 1 м съм на работа. поо повод биляна де

Нищо не се разбра. Ако правописа ви е проблем, то има едно бутонче преди да пуснете постинга - проверка правопис. Използвайте го, ако искате някой изобщо да ви прочете.

# 619

Резултата от ЯМр е данни за медианна и парамедиаанна ДХ на ел4-ел5л и голяма екстиоризирана,а най вероятно и торквирана парамедианна  и дестностранна ДХ на ел5-ес1.В ДД отношение не може да се изключи бенигнена мекотъканна лезия от типа на невриномите.Каквото и да звучи последното newsm78, но не ми звучи добре и си записах другия четвъртък в Гръбначен център , първо невролог и след него веднага неврохирург.Незнам направо с тези чудовищн ДХ ,как ще се отърва от операция, не разбирам много, ама май натам отиват нещата.

Катя, не ми се иска да те плаша, но според това, което знам (помогнах си за някои термини и с онлайн медицински речник), операцията няма да ти се размине. Имаш две хернии, като долната, Л5-С1 се е разкъсала и усукала, както стана при мен. При такова положение операцията е не само задължителна, но и колкото може по-спешна. Вероятно си се сдобила с усложненията при карането на ски, там натоварванията за кръста са нечовешки.
Според мен, добре си направила, като си предпочела гръбначен център, мен там ме оперираха.
При данните от този ЯМР съм почти сигурен, че невроложката ще те изпрати при д-р Стоев. Той ще те прегледа и ще ти обясни всичко и ще прецени дали си за операция и ако да, дали ще се маха само едната, или и двете хернии. В разчитането се говори и за някаква лезия, но имай предвид, че д-р Стоев не чете разчитанията, а сам преглежда диска и си прави заключения. Аз му се доверих напълно и не съжалявам.
Докато дойде прегледа, те съветвам да се пазиш много от усукващи и резки движения, от простуда също. Щом си се сдобила и с кашлица, пий нещо, което я подтиска и при кашляне приклякай, за да не се поема напрежението от кръста.

# 620
Ето ви нещо интересно за облекчаване на болките Simple Smile

тук можете да прочетете повече
http://www.shaktilifestyle.co.uk/

# 621
  • София
Ето информация и на български за "Вълшебното килимче Шакти":

http://www.shakti-bulgaria.blogspot.com/

http://yogashop.bg/product/vylshebno-kilimche-shakti/835/?gID=129

Troy, пробвала ли си го лично? Защото цената
не е много малка и бих искал да чуя отзиви от
първо лице.

# 622
Да имам го от няколко години и си го ползвам Simple Smile Купих си го от ибей на цена около 15 пауда и няма никаква разлика с тези скъпите.
Ползвам го кога се сетя, но не ви съветвам да го ползвате вечер докато спите Simple Smile аз така си охлузих лактите Mr. Green

# 623
  • София
Точно мислех да поровя в ebay.
Ти изпитваш ли намаляване на болката от него?

# 624
Не знам какво да ти кажа, за себе си знам че ми е от полза но за други не знам.
Може да прочетеш ревюта в нета и да решиш дали си заслужава.
На мен ми помага и ми облекчава болките, но като всяко нещо сигурно ще има и недоволни.
По назад видях някой да пита за Космодиска... за мен няма по голяма измислица от него Simple Smile и изобщо това са ми най зле изхарчените 100 лева в живота ми...

# 625
  • София
По назад видях някой да пита за Космодиска... за мен няма по голяма измислица от него Simple Smile и изобщо това са ми най зле изхарчените 100 лева в живота ми...

За мен също. Никак, ама никак не го харесах
и го дадох на майка ми. Е, познайте, тя е доволна,
а нейното състояние в момента е  доста тежко.
Така че, наистина всичко е много индивидуално.

# 626
Отнсно космо диска, аз съм страшно доволна от него. Долната част почти не я свалям през деня от кръста си. Доста пъти пипам, за да видя дали съм я сложила, не я усещам изобщо под дрехата.
Купих си и предписан медицински колан, интересно че от него ме боли кръста, като го понося 10 минутки.
При всеки си е индивидуално.

# 627
  • Казанлък
Аз за мен открих този колан . Със магнити и покритие с турмалин. Слагала съм го няколко пъти при леки болки или неразположение в кръста и се чувствах добре след това. Случайно попаднах на реклами,че тук се продават по 30 лева  #Crazy
Не трябва да се носи повече от 2 часа на ден. А и стяга доста добре,ако се наложи да се ползва при някаква по-сериозна работа. Не знам,дали ще помогне при по-силни болки,но аз определено съм доволна от него. Вече обзаведох и някои колеги със подобни ленти за китки и шия,също са доволни от тях.
Скрит текст:
А тези,които искат космодиск,не си хвърляйте повече от 100 лева,можете да ги поръчате за около 13$(поне не са толкова много за една проба).

# 628
Коланите са различни,в зависимост от местоположението на херниите.В повечето сайтове,ги рекламират,но няма оказания как се поставят,нито къде.
Колана се поставя в легнало положение,докато гръбнака е отпуснат и прешлените по раздалечени.Целта му до някъде да ги задържи така.При дх на ниските нива,колана се слага много ниско долу.Трябва да обхване таза тс засегнатите нива.
http://paragongr.com/bg/-/103-variteks-145-elastichen-lumbostad-korset.html
това е колана,който съм ползвала аз.Но на картинката не  поставен както трябва..още поне 4 пръста надолу трябва да е за да послужи за нещо  Naughty Този колан се ползва при дх на л5 с1 и л4 л5

# 629
Купих си и предписан медицински колан, интересно че от него ме боли кръста, като го понося 10 минутки.
При всеки си е индивидуално.

от коланите Thuasne ли си си взела, защото неврохирургът ми предписа такъв, но още не съм го купила. ползвам колана на мъжа ми за фитнес, който е съвсем прост и още по-евтин от Спортдирект. има лепка и ми позволява да го затегна колкото искам. страшно добра работа ми върши - като преродена съм с него в събота и неделя, когато се натоварвам повече покрай домакинската работа.
аз даже не знам дали правилно го ползвам, защото така се затягам, че ще ми спре дишането още малко. докторът каза, че коланите са на размери, а аз съм много слаба и се съмнявам най-малкият размер да мога да си го затегна така, както този.
Евак, ако е такъв коланът ти сподели, моля те затяга ли добре.

Общи условия

Активация на акаунт