Дискова херния - 5

• 164 235
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
Аз нося Thuasne 7680, втори размер. Има доста широка лепка velcro, тъй че съм убедена, че единицата ще ти стане. В магазина ми измериха талията и отсякоха "Двойка".
Коланът на мъжа ти за фитнес е доста по-различно от това, което ти е изписал неврохирургът. Почти съм убедена, че няма ламели, които да "принудително" да изправят стойката ти и така да облекчат болката.

По отношение на начина на носене на колана - аз и сега го нося така, както е показано на картинката на колана на aha и при всяко движение ме се нагъва/обръща нагоре и си стои така подгънат там, където ламели вече няма. Не виждам как ще се носи 4 пръста по-долу - това вече ще покрива половината ханш и сигурно подгъването и вдигането нагоре ще е още по-осезаемо.

Всъщност нося го така, като ме инструктираха в магазина. Смятам тяхното мнение за меродавно. (което не значи, примерно aha да си го носи както й е удобно  Simple Smile)

Нати, отиди в магазина на Шандор Петьофи и го пробвай на място  Peace

# 631
Сега като се отвори въпрос за коланите се сетих че имам 3 Simple Smile два са ми просто неопренови и освен да ми държат топло друга полза от тях не виждам, макар че в студените дни и това е нещо.
Третия ми е с метални шини, но физиотерапевтката ми каза да не го нося много често тъй като кръста се изнежва, тъй като колана поема функциите на мускулите и мускулите отслабват. Между другото независимо как го нося го няма този ефект с нагъването за който споменавате. Колана е с двойно пристягане и може да се затяга до ''безкрайност''Simple Smile Първо се затяга велкрото и след това се затягат и ластиците.
Скрит текст:

# 632
Моята кинези също ми каза да го нося само във фазата на остра болка, тъй като коремните и гръбните мускули стават мързеливи. Като го сваля каза да почна упражнения за изграждане на мускулен корсет.
Обаче аз нещо бая дълго време го подносих и сега като го сваля, имам чувството, че се разпадам. И така омагьосаният кръг отново се завърта.

# 633
 при мен доктори те бяха на различно мнение по отношение на колан
единия бе ше за другия против
аз го носиш един месе ц и докторкота във физиотерапията ми каза да го сваля

# 634
  • София
Скоро ще започвам работа (вероятно на бюро).
Мисля да си купя колан, но ще го нося само при поява на болка.

На първо време ще си взема, такъв който пази от студ - откъде в София мога да си взема нещо достъпно?! В ebay гледам добри неща се продават. Тормалиновия ми хареса.

# 635
  • Казанлък
И аз имам този колан на аhа,взех го точно по препоръка от нашият форум  Hug
Слагам го само,когато по-дълго време ще извършвам някаква къщна работа,за да предпазя кръста. И на мен лекарите са ми казвали да не нося никакви колани постоянно за да не изнежвам кръста. Признавам,че през първите месеци след като получих проблеми с дискова херния,попрекалих с носене на един колан,закупен от Павел Баня. Чувствах се по-предпазена с него и почти не го свалях,обаче после започнах да залагам на упражнения и да се старая да го ползвам все по-рядко.

# 636
Обаче аз нещо бая дълго време го подносих и сега като го сваля, имам чувството, че се разпадам. И така омагьосаният кръг отново се завърта.

именно! точно това е усещането като махна колана - че ще се разпадна, обаче пък е толкова хубаво с него  Laughing аз затова гледам да го слагам по-рядко - в събота и неделя като усетя, че ми се натоварва кръстът и започва по-силна болка (макар че аз и в момента още не съм излязла от кризата, но вече свикнах с болката). понякога и вечер го слагам, но през деня нарочно не го взимам със себе си. то няма и голям смисъл де - с това седене на бюрото... Rolling Eyes

# 637
Малко със закъснене, но да споделя и своя опит от килимчето показано от Трой.
Имам подобно на цена от 25лв но е с размер 20/30см приблизително, и се побира само на кръста ми.
Взех го от магазин за био продукти слагам го на кръста и се облягам на възглавница. Много боцкат пластмасовите връхчета, но правят страхотем масаж. Помага ми при леки състояния на слабост и виталност в кръста, точно преди силните болки. Усетя ли симптомите на наближаваща криза тези бодлички помагат. Два пъти в деня за по 20 - 30 мин. Според мен е излишно да е с такъв голям размер. Доста ще е болезнено лягането на голяма такава постелка според опита ми с малката, която имам.

# 638
Моето килимче е по голямо и като легна върху него обхваща целия ми гръб+дупето Simple Smile
До сега не съм забелязала да е чак пък толкова болезнено, макар в дните с болки да го ползвам доста продължително  Wink.

# 639
http://apteka.framar.bg/30022977/%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B1%D0%B8% … 0%B8-s-m-l-xl-xxl

Това е моят колан. Той е направо като корсет. Размер м е моя, като има схема с размера на талията.
Много стегнато държи, ако това е питането. Лестиците острани могат да се коригират и от там сама да си прецениш,колко да е стегнато.

# 640
Колана трябва да се сложи так,че да обхване проблемната зона.Модела,начина на поставяне и мястото му  е показано от неврохирурга,така го споделям и тук.Сложен както е на картинката е над л5 с1 и л4 л5.,но всъщност и щангистите слагат точно на кръста колан.Този който ползвах аз почти не се нагъва и мести.Отзад има ламели,но ми убиваха и ги свалих.След ,операцията,почти не съм го слагала,пречеше ми повече от колкото да ми помага.Носех го преди  по време на работа,единствено така успявах да издържа 7,8часа на крак.Слагала съм го и при силни болки,като се стегнех ,като че не ги усещах толкова.
Тези,които са били на екстензии на П.баня,задължително слагат колан след нея.Целта на колана е да задържи отворените прешлени,така го обясняваха докторите и рехабилитаторите там.

# 641
Привет и от мен   bouquet
Декември 2012 ми откриха дискова херния Sad ...Така че се записвам и започвам да чета.

п.п. Discus Compositum N Mit Kalmia Ampullen мускулно ли се поставят, защото прочетох в мнението на Бижу, че сама си ги слага. Благодаря  bouquet

Последна редакция: пн, 28 яну 2013, 11:38 от ЛуАн

# 642
На мен ми ги поставят мускулно инжекциите.
Аз искам да Ви попитам, ще си направя ЯМР, по собствено желание-то е ясно,че няма да ми дадът направление.
Обаче въпросът ми е? Искам са се направи на Л5С1, където на скенера се вижда ДХ, но искам да е и в горната част на гърба и врата, за да видя,откъде идва тази адска болка там.
Тоест, как да подходя, да поискам направо снимка на целия гръбнак,като обясня симптомите ли?
Извинявам се за въпроса, ако ви се стори глупаво.
И още -колко време трае самия преглед, че се притеснявам от състоянието в тази "тръба".

# 643
  • Другата България
На мен ми ги поставят мускулно инжекциите.
Аз искам да Ви попитам, ще си направя ЯМР, по собствено желание-то е ясно,че няма да ми дадът направление.
Обаче въпросът ми е? Искам са се направи на Л5С1, където на скенера се вижда ДХ, но искам да е и в горната част на гърба и врата, за да видя,откъде идва тази адска болка там.
Тоест, как да подходя, да поискам направо снимка на целия гръбнак,като обясня симптомите ли?
Извинявам се за въпроса, ако ви се стори глупаво.
И още -колко време трае самия преглед, че се притеснявам от състоянието в тази "тръба".
Аз не съм си правила, но мисля, че и ЯМР е като скенера-или лумбален, или торакален, или сакрален отдел на прешлените се "снима".И ако цената на един отдел е около 300, то не ми се мисли колко ще е на трите.... ooooh! ако изобщо е възможно.Нека по-компетентен все пак да каже. Peace

# 644
Ямр на кръста трае не повече от 20 мин. Няма нищо страшно, просто затваряш очи и се абстрахираш.  Съжалявам,  че моя ямр е в болницата в момента и не мога да ти кажа до кое ниво се вижда.

Общи условия

Активация на акаунт