Дискова херния - 5

• 165 243
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
Аз искам да Ви попитам, как се отрази бременността на ДХ? Имахте ли усложнения и какво е лечението по време на бременност, ако се получи криза.
Планираме да имаме второ бебе и невроложката ми каза следното- ами нищо не може да се прави, само лежиш и търпиш  Rolling Eyes

Първо и най-важно - в никакъв случай не е задължително да имаш същите проблеми, като мен или някой друг!
Лечение по време на бременност - много търпение  Laughing Точно както е казала невроложката ти е. При много тежка криза слагат някои от НСПВС като краен случай. Има няколко билкови или хомеопатични кремчета, но не всички са приложими. Дори и от билки са ограничени бременните. Например котешкият нокът (Саменто) спира делението на клетките и децата не се развиват или ментата предизвиква много контракции и прочее. Аз посмях да ползвам само Арника гел на Алгасан. Много ефикасен. Лежиш (ако имаш възможност) и търпиш. Ако не, само търпиш. Можеш, а и е препоръчително да си купиш колан за бременни. Втората бременност ми беше значително по-тежка за гръбнака от първата.

# 76
  • Златна Добруджа
Здравейте, аз си чакам ЯМР в понеделник, за да ми се изясни най-накрая диагнозата. Бях при невроложката. Препоръчва ми балнеолечение /естествено след като диагнозата ми се повърди, но почти на 100% е дискова херния/. Мъжът ми ме навива за Павел баня. Но мен ме е страх от екстензиите, които правят  Tired Много четох, получих и мнения от посещавали санаториума, но продължава да ме е страх от "издърпването". Вярно е, че го прави специалист, а не напр. бай Едикойси, но все пак...

# 77
записче

# 78
Здравейте!
Търся координати на доктор Емилия Михайлова - иглотерапевт. Преди време е работила на Герена, но ми казаха, че от доста време я няма там и нямаха телефони. Имам отлични отзиви за нея относно дискова херния. Знам, че помага.
Благодаря ви предварително!

# 79
Булка Марулка, благодаря ти за коментара.
Аз да кажа за иглотерапията, как върви- първите два дена се чувствах много по-добре. на третия имах силни болки в крака и прерязване в кръста. Тази сутрин му сазвам на доктора и отй казва, това е добър признак-он 3 до 5 ден излиза тази болка и показва,колко дълго трябва да е лечението и дали организма се повлиява. Осем процедури минимум ми каза,че трябва и болата изчезва - това му бяха думите.

# 80
streshkova, има линк към облегалката
в първия пост на темата.  Peace
Благодаря ще погледна!

# 81
Здравейте,да попитам колко пъти в годината може да се ходи на физиотерапия и през колко време?Майка ми ходи преди два месеца.Може ли сега пак да отиде и дали не е вредно?Правиха и ултразвук,йонофореза и магнит десет дни.
Хубав и безболезен ден на всички1!

# 82
mentina,ходила съм на П.Баня преди повече от 10г.Не съм повторила.Има много хора доволни от екстензиите ,но аз не съм от тях.Процедурата се прави от рехабилитатори,но няма никакъв контрол.Връзват те и те оставят  Sad...дори и водата не сменят,а се цопваш като прасе след предишния пациент .
За физ.терапията...Препоръчва се два пъти годишно....пък едва ли  можеш да се сдобиеш с направление всеки месец... Wink.

# 83
Аз искам да Ви попитам, как се отрази бременността на ДХ? Имахте ли усложнения и какво е лечението по време на бременност, ако се получи криза.
Планираме да имаме второ бебе и невроложката ми каза следното- ами нищо не може да се прави, само лежиш и търпиш  Rolling Eyes

Първо и най-важно - в никакъв случай не е задължително да имаш същите проблеми, като мен или някой друг!
Лечение по време на бременност - много търпение  Laughing Точно както е казала невроложката ти е. При много тежка криза слагат някои от НСПВС като краен случай. Има няколко билкови или хомеопатични кремчета, но не всички са приложими. Дори и от билки са ограничени бременните. Например котешкият нокът (Саменто) спира делението на клетките и децата не се развиват или ментата предизвиква много контракции и прочее. Аз посмях да ползвам само Арника гел на Алгасан. Много ефикасен. Лежиш (ако имаш възможност) и търпиш. Ако не, само търпиш. Можеш, а и е препоръчително да си купиш колан за бременни. Втората бременност ми беше значително по-тежка за гръбнака от първата.

Аз имах много притеснения по време на бременността си. Мислех, че доста тежко ще я изкарам, но уви. Имах една що годе спокойна и без особени болки в кръста бременност. Бяха ме успокоили, че има и болкоуспокояващи и за бременни ако имам проблем. Родих бебе 4,500кг с операция, понеже ме предупредиха години преди да мисля да забременявам изобщо, че ако това се случи, то трябва да родя секцио заради напъните.

# 84
  • Златна Добруджа
mentina,ходила съм на П.Баня преди повече от 10г.Не съм повторила.Има много хора доволни от екстензиите ,но аз не съм от тях.Процедурата се прави от рехабилитатори,но няма никакъв контрол.Връзват те и те оставят  Sad...дори и водата не сменят,а се цопваш като прасе след предишния пациент .
За физ.терапията...Препоръчва се два пъти годишно....пък едва ли  можеш да се сдобиеш с направление всеки месец... Wink.

Благодаря за мнението  Hug Всяко едно ми е полезно. За сега съм се насочила към Житарово /Ветрен/. Но ми казаха, че първо трябва силните ми болки да отшумят, а и времето не било подходящо /т.е. застудяването/, така че съм го планувала за на пролет. Днес бях на ЯМР, но резултата ще го видя в сряда. Бях малък цирк, че ме подгони клаустрофобията  Mr. Green , но с хубавата музика на AC/DC издържах  Crazy
Болките ми на моменти уж намаляват, но днес например доста ме боля крака. Старая се само вечер да пия болкоуспокояващо, но не винаги успявам да мина само с 1 хап за деня. Отделно пия Милгама и Нивалин. Стопамъх ми ще стане каша...

# 85
И аз се лутам в едни никакви състояния вече два месеца. Не ме боли кръста в интерес на истината ,не знам от иглотерапията ли е, но пак се върна тъпата и непирятна болка-схващане в средата на гърба,под лопатките и болката зад тила и схващането там.
Милгамата я пия и аз всеки ден, не пия нищо друго, освен по някое нурофенче или аналгинче дневно. Миналата година мина кръста и нямаше това схващане нагоре, сега какво стана не знам, днес от зор почнах да чета за симптоми за тумори в главата, притискане и глупости.
Докторът ми каза, всеки ден на колкото години съм, да легна, да свия краката в коленете, да опъна ръцете хубаво нагоре, хванати една в друга и да правя със свити крака на дясно и ляво, плътно до пода-бавничко-всеки ден, а невролога в Поморие ми каза,всеки ден коремни преси, но да повдигам само до лопатките тила. Аз имам чувството,че така ще си остана, ако ги правя тях.

# 86
  • Mонтана
здравейте,аз съм на 26 .преди 2 месеца запо4на да ме боли коляното и докторите от моя малък град искаха да ми отварят крака за скъсан менискус ,не се съгласих и отидох в софия в горна  баня,там ми казаха 4е съм ходила на равна подметка и се е полу4ила травма,удариха ми една инжекция в коляното и 2 ,3 дена болките ги нямаше,но не след дълго пак запо4наха.Отидох във Враца при доктор Гигов (ортопед от  плевен),той ме прати на емг(или както се казва при невролог ,където ти проверяват нервите с ток)резултатите бяха 4е има проблем с тях,тогава др.Гигов ме прати на скенер в плевен и той показа 4е един от прешлените на гръбна4ния стълб от едната страна се опират един в друг и затова се полу4ава болката в крака,предписа ми лекарства и системи ,след системите бях добре няколко дена ,но като спряха пак болки,дори крака ми отказа напълно  не мога да ходя(а в легнало положение не мога да го вдугна нагоре)отидох пак при Гигов и той ми каза последен шанс преди операвия балноле4ение в вършец (след 2 седмици си запазих място там и ще ходя) ако не ми помогне операция за 3500лв от която ми каза 4е на 2-рия ден тръгвам да ходя.
това е моята мъка:((  незнам дали това е дискова херния,но той не ми каза диагноза.Според вас това дискова херния ли е и някой правил ли е такава операция в плевен в клиника по ортопедия и травматология
в момента съм мн зле не мога да ходя ве4е и с другия крак и той запо4на да ме боли,до като дойде време за балноле4ението ще ходя в нашия град на физиотерапия ,но още незнам в какво ще се състой тя.

# 87
  • с/у ОколоМръсТното
Случайно имах възможност да се кисна в мин. баня...
Такава адска болка в кръста получих, че се чудя това реакция от мин. вода ли е?
И друг път съм киснала в същата мин. вода, но не съм имала болки.
А сега едвам се успокоих...
Имам ДХ на Л4-Л5, паднал свод на ляв крак и... ритната в челото от кон  Crazy Crazy ooooh!

# 88
А някой има ли, който се е подлагал на терапия с озон? Доволни ли сте?
А ако някой, дали е било в гръбначен център?

# 89
това е като проклятие на нашето поколение. ставните проблеми от всякакъв характер. ние с мъжа ми страдаме от това. свекърва ми, майка ми са с дискова херния. итърва ми е със страхотни болки в ръката, не може да я вдига, мъжът и е сболки в кръста. то около мен всеки се оплаква. спасението е спорт/йога или друго по избор. не се изоставяйте хора. винаги има начин да се чувстваме по-добре. не бива да се стига до операция

Общи условия

Активация на акаунт