Дискова херния - 5

• 165 267
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
Днес на процедурите имаше момиченце на 11 години с дискова херния, направо ми се доплака.
Доктора каза, аз ти казвам да спортуваш, да плуваш, да караш колело, да тичаш, да правиш упражнения, не слушай невроложката, която ти е забранила. Така каза. Хората,които спортуват и извършват фидическа работа не са болни от това, болни сте вие зад компютрите и обездвижените.

# 91
  • Другата България
Хората,които спортуват и извършват фидическа работа не са болни от това, болни сте вие зад компютрите и обездвижените.

Аууу, нима? Да те срещна с мъжа ми тогава-цял живот работил физическа работа, 4 години от които товарач на безалкохолни напитки /палета се товарят каса по каса на ръка в камиони/, и да ти покаже последния си ЯМР- 3 ДХ + асептична некроза на едната тазобедрена става? Tired

# 92
  • Златна Добруджа
Здравейте  Hug

Да си споделя, пък може да се почувствам по-добре. С протрузия съм на L5-S1, т.е. в първа фаза на дисковата херния  Tired Спирам всички хапове, минавам на инжекции Нивалин по два пъти на ден /заради липсващия рефлекс на сухожилието на левия крак/ и Дексаметазон - 4 ампули. Как мразя да ме бодат... Моето си е направо страх от игли, но така ми е писнало от болките, че съм съгласна да не кажа на всичко, но на почти всичко  Crazy Неврологът ми предложи някакви Рейки масажи. Да имате наблюдения върху тях? Сега ще потърся повече информация, но друго си е мнение от "първа ръка".

# 93
  • Mонтана
и аз бях на същите ,дексаметазона на система ми го слагаха с друго,докато ми слагаха системите 3 дена след това бях добре,но след това стана по зле крака ми отказа напълно ходя 10 мин и после все едно нямам крак,сега не мога да го вдигна нагоре от легнало положение.

# 94
bega4ki_,консултация с неврохирург направили?Ако не си побързай....

# 95
Здравейте  Hug

Чета ви от доста време.От февруари съм с протрузия L5-S1.Два пъти се налага да ми слагат системи манитол с дексаметазон.Отделно през устата противовъзпалителни....Обаче от няколко дена ме боли бедрото отпред над жилата в слабините, болката е надолу по бедрото(дано ме разбрахте).Ако може да споделите някоя от вас имала ли е подобни оплаквания?

# 96
  • Златна Добруджа
Здравейте  Hug

Чета ви от доста време.От февруари съм с протрузия L5-S1.Два пъти се налага да ми слагат системи манитол с дексаметазон.Отделно през устата противовъзпалителни....Обаче от няколко дена ме боли бедрото отпред над жилата в слабините, болката е надолу по бедрото(дано ме разбрахте).Ако може да споделите някоя от вас имала ли е подобни оплаквания?

Здравей, аз съм със същата диагноза и болки по целия ляв крак. Болката се движи - ту е в сухожилието, ту бедрото, мести се към коляното  Tired От месец и половина нямам ден без болка. В момента ми назначиха инжекции Дексаметазон, отделно пия Милгама. Слагаха ми и Дипрофост. Изпих една купчина лекарства, но засега не мога да се похваля с кой знае какво подобрение.

# 97
  • Варна
Ползвали ли сте ВИМОВО табл. * 30, ТИЗАНИДИН табл. 4 мг. * 50 ТЕВА,  ХИАЛУРГЕН амп. 10 мл. * 10 и как ви подействаха, че на мен ми ги изписаха но се чудя дали да ги взимам ако са безобидни и не повлияват на болките  newsm78

# 98

Здравей, аз съм със същата диагноза и болки по целия ляв крак. Болката се движи - ту е в сухожилието, ту бедрото, мести се към коляното  Tired От месец и половина нямам ден без болка. В момента ми назначиха инжекции Дексаметазон, отделно пия Милгама. Слагаха ми и Дипрофост. Изпих една купчина лекарства, но засега не мога да се похваля с кой знае какво подобрение.

Благодаря за отговора   bouquet
И аз така-от февруари няма ден в който да не ме боли  Cry.Вече ме срам да се оплаквам(на 35 съм).Два пъти на системи, отделно редовно пия противовъзпалителни без особен ефект.През май бях и на Смолянските бани.За това реших да питам тук.Пък и личната ми лекарка каза, че не е възможно отпред от слабините да почва болката към бедрото и да е от протрузията.Но явно е възможно.

# 99

Благодаря за отговора   bouquet
И аз така-от февруари няма ден в който да не ме боли  Cry.Вече ме срам да се оплаквам(на 35 съм).Два пъти на системи, отделно редовно пия противовъзпалителни без особен ефект.През май бях и на Смолянските бани.За това реших да питам тук.Пък и личната ми лекарка каза, че не е възможно отпред от слабините да почва болката към бедрото и да е от протрузията.Но явно е възможно.

При мен болката е само в слабините, от ябълката отпред по слабините, не слиза надоло,  но тя така започна и тогава се появи и схващането в кръста. От два, три дни изчедна напълно тази болка от иглотерапията, но схващането в гърба стои.

# 100
Много сме.... SadПри мен започва от слабините надолу по бедрото при движение, направо едва стъпвам.До сега винаги ме болял кръста, тазобедрената става, крака отзад, отстрани.Ама така никога.Поне се успоких,че е възможно да е от това.

# 101
Ползвали ли сте ВИМОВО табл. * 30, ТИЗАНИДИН табл. 4 мг. * 50 ТЕВА,  ХИАЛУРГЕН амп. 10 мл. * 10 и как ви подействаха, че на мен ми ги изписаха но се чудя дали да ги взимам ако са безобидни и не повлияват на болките  newsm78

Кой ти ги изписа тези лекарства и каква ти е диагнозата?

# 102
Здравейте!
Търся координати на доктор Емилия Михайлова - иглотерапевт. Преди време е работила на Герена, но ми казаха, че от доста време я няма там и нямаха телефони. Имам отлични отзиви за нея относно дискова херния. Знам, че помага.
Благодаря ви предварително!

# 103
А

Аз съм пила вимово и бях много доволна,минаваше ми докато го пиех и като го спра пак почваше.другите не съм ги чувала дори.Невролога ми каза че е силно болкоуспокояващо.

# 104
  • Mонтана
bega4ki_,консултация с неврохирург направили?Ако не си побързай....

от тази вечер съм на системи в болница,в нервно отделение,лекарката мн се притесни като видя че не мога да си вдигам крака.ще видя как ще ми повлияят системите,удариха ми и една инжекция в ръката в мускула и една в мускула на дупето
а за ВИМОВО аз изпих една опаковка ве4е 2х1 дадох 30лв не ми помогна  в нищо даже се влоших

Общи условия

Активация на акаунт