Любители на Котки Тема 67

• 36 775
  • 741
  •   1
Отговори
# 45
  • на брега на морето
Дали мен питаш, Котьо? Rolling Eyes

ooooh! Теб, мила, теб питам, ама преди това бях чела Жаве, та... Дъртоза, какво да правиш  Grinning

# 46
  • Варна
Изпуснала съм новата тема. Отдавна не съм писала, но ви следях / до този пропуск  Mr. Green /. Ние с Оникс сме добре, направихме му ваксина и следващата стъпка ще е кастрацията. Вече има годинка и отгоре, и макар да няма още никакви признаци на разгонване мисля, че е време. Надявам се всичко да мине наред. Още не съм решила къде да я направим, обмислям вариант за тези кастрационни центрове, където е безплатно или има намаления, не от гледна точка на парите, а от гледна точка на опита, който надявам се притежават на такива места. Ще се радвам да ме посъветвате къде да отидем, от личен опит. За София става въпрос.
И за да не е хептен гол запис ще кажа,че не мога да позная Оникс нощем. Като дойде на спалнята става друга котка. То не е галене, мъркане, гушкане, но само там. Mr. Green През деня си остава същото зверче, не можеш да го пипнеш. При вет. го теглиха - 4100 е. Добре се храни май.  Laughing

# 47
Привет от нас!
Не съм писала в тази тема, колкото и да обичам котките. Истината е, че нямам много време за интернет, поради видима причина в подписа ми по-долу  Heart Eyes
Ще се опитвам да влизам при възможност  Hug

Та по темата..живеем в "затворен" комплекс от 3 блока. Това лято някакъв мъж (вероятно от съседните строителни обекти) е донесъл едно малко котенце. Някои  комшии му се радваха и му носеха понякога храна, други го гонеха, но така си остана в комплекса и сега може да се каже, че това си е нашето коте.
Всичко хубаво, но...започва да става студено и никой не го е грижа. Вчера (както всеки ден) носих храна на котето, когато го повиках то дойде толкова мокро и нещастно, стана ми жал за животинката Sad Прибрах се в къщи и му направих една къщичка от кашон от памперси, увит в 2 найлона. Направих кръгла дупка, навесче над нея да не вали вътре и уших възглавничка, за да не му е студено. Но сега се замислям, че зимата още не е дошла! Представям си в най-големите студове! Дали ще издържи в кашона? Как мога да му помогна??
Между другото с радост прие новата "къщичка", която поставих на местото, където редовно се криеше (зад едни кипариси) Heart Eyes Но се притеснявам да не измръзне, ако стане студено като миналата година  Sad

# 48
Честита нова темичка!И аз не съм писала много отдавна,но нямам време наистина вече.
Ние сме добре,храним се добре,защото вече чувалчето от 2 кг не ни стига за месеца,а за около 15 дни  Mr. Green Важното е да са ми живи и здрави,пък другото....
Прегръдки за всички писани  Hug

# 49
  • До хладилника, който обичам
Записахме на Маша час за кастрация след 10 дена. Надявам се да мине леко. Още не съм казала на децата и малко се чудя даже дали да не пратя голямото при баба му вечерта след операцията, че е много податлива на емоции и ще преживява тежко заради котето. Нали знаете как са след операция, залитащи и жални на вид... малкото по-добре ще разбере от сестра си, понеже емоционалната страна на нещата още не я разбира толкова и "операция" за нея е чисто фактологично събитие, имаш рана и трябва да лежиш, точка. Искам да е преди първото разгонване, надявам се да не я удари на хормон междувременно, все пак още няма 6 месеца (но ще има към датата на операцията).
(сигурно съм оставила впечатление тук, че съм против кастрацията на домашните котки и "за" домашното развъждане, но всъщност съм по-скоро "за" правото на избор на хората и "против" натрапването на идеята, че само породисти котки с родословие трябва да се размножават)

А днес ми дойдоха накрайниците за котешка ноктопластика, много бързо, няма и седмица от поръчката от Хонг Конг, и довечера ще споделя доволна ли съм.

# 50
Бу ще стискаме палци на котенце да мине бързо  Peace

И сподели за накрайниците моля те, защото скоро ще отрежа ноктите на Пикълс до ушите  Twisted Evil Twisted Evil (уточнявам само, че се шегувам, толкова съм жалостива, че дори да ѝ ги изрежа не мога, ама съм много ербап иначе  Crossing Arms Това като мъжът ми - наляво и надясно разправя с гордост как тероризира котето  и всичко го гледат е така Shocked, аз колко пъти обяснявам, че това да се гоните двамата из целия апартамент,а  после да я "арестуваш", а тя да хапе с бяс или пък като направи беля да изкрещиш кръвнишки "Ще те смажаааааааа!", след секунда да си я хванал и да я смазваш... от мечешки прегръдки, не е съвсем в сферата на терора, ама айде... Та и аз като него, някой ще реши, че сме семейство "Изродови"  Crazy)

# 51
  • In a surreal moment!
Прибрахме се, дечата са ОК, пищят от глад и капризи.
2 дни издържаха без да превят глупости ,сега предстои към 2 седмици в средата на месеца, ще видим. В последната минутка, завивайки с колата покрай контейнерите, видях проекта"Желко" да дъвчоти с компанията някакви боклуци...ама докато изпищя, докато се помоля да спре...ехее...кой ти слуша..
Пред болницата има супермаркет и ресторант, съответно и контейнери за боклук с постоянно живущи котешки банди под, над и вътре.

Teзи ги познавам  Wink. Поне миналогодишната реколта, защото 2-3 пъти ядохме в ресторанта.  Grinning

ИКСИ, днес преди обяд минахме край болницата и се сетих за теб.  Hug

Там бяхме! После се настанихме в Афродита. Там ли сте хапвали или в сградата между хотела и болницата? Аз открих едно местенце с готвено на народни цени малко по-нагоре на светофарите срещу училището. Тип "пенсионерска среща" , ама много вкусно готвят.
В бандата има един оранжев, с големи топарлаци, дето така се кокори като му приказваш ...оф, сите ги искам  Grinning
Отивам да се гушкам с доктор психиатър Писанчо, че днес беше тежък ден изпълнен с много рев, хич не ме слушат нервите напоследък.

.пп. Момичета от САЩ , как сте, страхотийски кадри дават от тоз ураганестия ужас, ей...

Последна редакция: ср, 31 окт 2012, 08:02 от ИКСИ

# 52
  • София
Ресторантът е в сравнително нова сграда на номер 82, а хотелът е на 84 (според нета, иначе не съм го забелязала  Embarassed). Миналата година пускаха ваучери в колективните сайтове за пици и паста.  Wink И съм запомнила кофите за боклук с по 3-4-5 котки във всяка.  Laughing

Дано всичко при теб е минало добре!  Hug

# 53
Том днес се разигра много голям дивак бил! ама много обича да го гушкам  Crazy  smile3508- Някой ден, ще го гушна и няма да го пусна толкова е сладък !

# 54
Такааа, котешката ноктопластика е вече факт  Grinning Слага се много лесно, ноктите се лепят с мигновено лепило (приложено в комплекта), което също толкова бързо залепва и човешки пръсти, така че трябва да се пипа нежно и внимателно.

В мекия нокът се капва мъничка капчица лепило, котешкия нокът се изважда от възглавничката и му се нахлузва максимално навътре ноктопластиката. С първия не нахлузих достатъчно навътре и сега малко стърчи, но няма как, не се вади.

Маша доста яростно си ближе краката и междупръстието, но не успява да ги свали засега. Надявам се и занапред да не успее. В скута ми стоеше почти кротка с малка пауза за ядосано хапане между слаганията на ноктопластиката на предните и задните лапи, понеже й писна от мен да й стискам пръстите един по един. Но се държа добре, ноктопластиката се слага бързо, лесно и безболезнено, ако е будала като моето коте, няма и да разбере коварния план, преди да са сложени всички. Веднага след поставяне й сипах да яде и така минаха още 2-3 минути, в които да изсъхне лепилото.
Не съм сложила само още на палците на предните лапи, даже чета, че някои хора не слагат там, ще ги сложа аз малко по-късно обаче.

Взела съм си и втори комплект в червено, като дойде време да падат тези, ще сложа червени, а после и други цветове. Ако някой има желание, може да сложи и 10 различни цвята за котка с лак-дъга.

Много съм доволна от леснотата на слагане и от ефекта, кажете, нали й отива оранжев маникюр?  hahaha

За съжаление заради светкавицата само на последната снимка се вижда истинският цвят на накрайниците. Утре ще снимам пак на дневна светлина и ще приложа снимки, много приятна комбинация стана  Mr. Green

Ако искате да вземете за вашите котки, това е продавачът в Ибей, изпраща бързо - дойде ми поръчката за седмица, 0,99 лири (2,35 лв) за комплект от 20 накрайника и лепило, идеално е. Имаше още един или двама, които продаваха същите на тази цена, но не пращат до България. Взех размер S - 2,5-5 kg котка, защото Маша е някъде там, къде 2 кг. Има чувството, че са й мааалко големи, но пък XS ми се видя малко.

Сега чакам да измислят накрайниците за зъби  Mr. Green

Рапорт даден.  smile3519

# 55
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Кога казвате, че беше Хелоуин? hahaha Машка е готова! Crazy

# 56
Ако искате да вземете за вашите котки, това е продавачът в Ибей, изпраща бързо - дойде ми поръчката за седмица, 0,99 лири (2,35 лв) за комплект от 20 накрайника и лепило, идеално е. Имаше още един или двама, които продаваха същите на тази цена, но не пращат до България. Взех размер S - 2,5-5 kg котка, защото Маша е някъде там, къде 2 кг. Има чувството, че са й мааалко големи, но пък XS ми се видя малко.

Пардон, нередовният прием на Гинко Билоба си казва тежката дума, това е продавачът в Ибей.

Професорке, и аз това казах на голямото дете  Mr. Green което впрочем мислеше, че съм лакирала котката.

# 57
  • ГО
Кога казвате, че беше Хелоуин? hahaha Машка е готова! Crazy
И Фиона, и Фиона!

п.п. Не мислете, че тормозим животното. Беше облечена само за снимките.  Laughing

# 58
Ааааа, много е смешно и сладко! Laughing Crazy Изглежда и уникално просто! Поръчвам на Биби веднъг, само дето сигурно ще са и големи все още.

Страхотни сте просто - Маша с нокти и Фиона с роклА! hahaha Heart Eyes

# 59
Ааа, Фиона!
(аз нямам против лекичка 'гавра', споделяла съм ви за една котка, която се сдоби с бански костюм - бикини и 4 горнища, ама изобщо не беше възхитена Mr. Green)

Общи условия

Активация на акаунт