Любители на Котки Тема 67

• 36 791
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
И моите деца са отгледани с котка, спяща под, до и в кошчето - вече са лонгури на по 11 и 13 години и нищо никога не им е имало, да са живи и здрави! Laughing Котките, както се похвалих наскоро, вече са 4 - по една за всеки от семейството. Ако на стари години реша да се пробвам за момиченце, ще трябва да вземем и 5-то коте, че да изравним бройката! Mr. Green

# 676
  • София
Снежинката е прелестна Heart Eyes

+ 1  Peace Ама и Иза да видим!

Професорке, веднага изпълнявам желанието Simple Smile

Казах Аааах и останах без думи  Simple Smile
Ослепително бяла и тези очички  Heart Eyes

Благодарим за комплиментите. Всички котета са прекрасни. Simple Smile

# 677
Уф много ме дразнят такива умници като майстора дето бръщолевят глупости но гледат да се подплатят с "учените казват"  #Cussing out Ако толкова искат да се възползват от "науката" като аргумент, да си направят труда да проверят какво всъщност казва тя по въпроса, не да си пеят бабини деветини и накрая да пльоснат едно "учените казват" за важност  Crossing Arms Никакви противозачатъчни химикали не излъчват котките, егати допотопната глупост. Жал ми е за тези животинки, и за хората им които ги обичат но са поставени пред ултиматум от невежите си роднини. Котките дори не са основният източник на токсоплазмоза, пък домашните дето не излизат навън - съвсем. А и болестта е потенциално опасна само за плода в ранните етапи на бремеността; веднъж роди ли се бебето, опасност няма. Така че аргументите срещу "бебе и котка" са напълно неоснователни. Проблем има само ако котката е агресивна и напада бебето, или ако е мръсна и му цапа нещата. Но за чиста, мирна домашна котка нямам нищо против и заедно да спят.

Единствената причина да се разделя с Богданчица би била ако взема да родя някое алергично бебе и трябва да го гледам как се мъчи и задушава... Това ми е кошмар и се надявам да не ни сполети. Но дори и тогава ще й намеря любящ дом и ще й ходя на гости (имам достатъчно познати които с радост биха я взели).

Що се отнася до учените - те препоръчват бебетата да се гледат с котки и кучета, като първата годинка е най-важна. Бебетата гледани с кучета и котки имат по-силна имунна система и по рядко развиват алергии. Това от Discovery.

# 678
Тю ма, Дидитко, много обичам да те чета!

Ноля, летни облачета  Heart Eyes

Получих одобрение от котешкото рескю. Скоро ще ви представя новия член на бандата.

# 679
  • Някъде в търсене ............
Привет, не съм чела назад, че нямам време , аз пак с лоши новини. Нападна ни отново котешката чума, едно от черните котета умря в неделя, а днес оставихме 3 в клиниката и едното няма почти никакви шансове беше с Т под 32 градуса.

Само едно от малките е здраво .

На всичкото отгоре и Мърко избягал днес навън и ми се прибра преди малко, изкъпах го , надявам се да не е хванал и той ,че не ми се мисли.

В клиниката ни казаха че има някакъв нов щам на тази гадост и вчера една британка ваксинирана и живееща вътре и тя е починала.

# 680
nolia, прекрасна е.  Heart Eyes
При мен няма особено развитие, освен това, че има 4 котки, които идват в двора ни. Заминават от време на време, пригодихме им едно закътано място под стълбището, където е топло. Много приятно ми става като се прибера и ме чакат на вратата Heart Eyes

# 681
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
nolia, като видя красива котка и направо  Crazy се размазвам. А Иза е много красива.  Heart Eyes Не знам какви са ѝ рецесивните гени, Дидитка ще каже  Wink, но окраската ѝ е уникална!

desi02, пу-пу дано на Мърко му се размине! Жалко за отишлите си писанчета. Cry Да се чуди човек срещу какво да (се) ваксинира, и как да (се) опазва  ooooh!.

# 682
  • Варна
Конкурс за мис котка ли има тук! Flutter

desi02, късмет на борещите се писета! Praynig

Както съм на тема"жал ми е за любящи стопани, които трябва да се разделят с любимците", в една организация за защита на животните попадам на снимка. Две породисти кученца търсят дом, заради алергия на член от семейството. А отдолу коментарите са например:  Чудя се и не мога да се начудя,как може да има толкова коравосърдечни индивиди....;  алергията може да се преодолее, човешката тъпотия - не; алергия от куче-чудна работа... И всичките тези са харесани от админ. Crazy
Мислех си хубаво да ги насоля, ама оставих сравнително мек коментар. Crazy

# 683
  • на брега на морето
Единствената причина да се разделя с Богданчица би била ако взема да родя някое алергично бебе и трябва да го гледам как се мъчи и задушава... Това ми е кошмар и се надявам да не ни сполети. Но дори и тогава ще й намеря любящ дом и ще й ходя на гости (имам достатъчно познати които с радост биха я взели).

Моля те, Дидитка, не разигравай такива сценарии. Детето ти няма да е алергично към нищо. Hug

п.п. Преди години бях много алергична към кучета и котки - дори отдалече, щом ги погледнех само очите ми веднага започваха да лютят страшно и да сълзят. Известно време не ги закачах, но след това сърце юнашко не издържа, казах "Майната му". И отново започнах да ги гушкам. Алергията мина без дори да  усетя.

# 684
  • на брега на морето

# 685
  • на брега на морето

# 686
По повод алергиите моят мъж имаше ужасна сенна хрема. Всяка пролет по месец ходеше дрогиран с какви ли не противоалергични лекарства. После някак си неусетно всичко това изчезна. А след като прочетох, че котките лекуват алергии, мисля, че вече знам как стана.

# 687
Добро утро!

На мен също ми се ходи, но с трите деца вътре и мъжа ми да ми повтаря - хайде, хайде по-бързо..за какво дойдохме, децата..... Laughing Ще видя снимките в интернет  Simple Smile

Самоцитирам се и се извинявам за гореписаното  Simple Smile
Вчера казах на мъжа ми за изложбата и той отговори: Чудесно, децата ще могат да разгледат котенцата  Flutter Така, че утре сме там  Peace

# 688
Ето нещо от личния архив - котки по 2 лева, моолим:

# 689

Същото прави Суши  Joy И си завира муцуната в кафето ми, а аз само местя чашата и я държа да не я разлее  Laughing а най- досадна е като се  изтъпанчи пред монитора и нищо не се вижда.
Правих си експеримент - тя се качва на бюрото, аз я свалям веднага, след 5 секунди пак се качва, аз я свалям и така откарахме до 10 пъти повторение и аз се отказах  hahaha Направо не мога да седна на компа от нея. Стигнахме до там да съм благодарна, ако легне пред монитора и заспи  Mr. Green без да гони курсора на мишката или да кибичи пред монитора права.

Общи условия

Активация на акаунт