ПЛЕВЕН 152

• 71 296
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
А,да - пъпният остатък - със спирт 70 градусов

# 676
Я да се включа и аз!!
При това за пишката.Двама мъже отгледах и знам,че винаги трябва да е нагоре!!!!!Не мислете опикаването,мислете за физиката на детето.Децата ми са гледани когато не бях и чувала за памперси.Опикаваха се до под мишниците.Ноо,хирурзите казват-пишката нагоре.Сега с памперсите не е чак толкова страшно!
Мира,радвам се,че си мъжка майка!!!  bouquet

# 677
И що да е нагоре? Кои хирурзи го казват това, за първи път чувам.  Rolling Eyes То, естественото състояние на пишката е надолу.

# 678
Още като родих и в родилно първо ми показаха повиването с пелени,като изрично вдигат пишката нагоре,слага се пелената и так нататък.После и двамата съм ги водила на хирург,защото не можеха до край да се забелват,та там ми обясниха същото.Като в допълнение на това,ще кажа,че хирурга ме посъветва,за не обувам слипчета с ластик,а само боксерки,при това от тия дето са като парашутки.Било добре и за тестисите и за половото развитие на члена.....уффф  ама го обясних,все едно съм в друга тема.

# 679
Това преди колко години е било? И забелването вече се отрича от самите хирурзи, да не говорим за повиването. Никъде по света не забелват, това е бг нонсенс.

# 680
Каката хич не иска да се отделя от бебето, вчера с голям зор съм я пратила малко на разходка с баща и за 30-40мин. ))))

# 681
Това преди колко години е било? И забелването вече се отрича от самите хирурзи, да не говорим за повиването. Никъде по света не забелват, това е бг нонсенс.

Какво значи  "не забелват"????Как се поддържа лична хигиена ако не може да се забели и измие пениса?Не говоря за обрязване!Забелва се,за да излезе главичката и да се измие.При момчетата ми,това не стана без лекарска намеса.
А относно времето-Да,преди повече от 20 години,но не мисля,че физиологията на мъжа се е променила за толкова време.
И,Да,не давам съвети,просто споделям личен опит,като по-голяма мама на двама сина.Това е.

# 682
Няма такава физиология пишката да е нагоре постоянно. Нагоре само при нужда  Mr. Green Дори с този съвет за боксерките ...там пък какви еквилибристики трябва да се правят, за да е нагоре?  Laughing

# 683
Отвори и попрочети.  Peace За свръзка например проф. Огнян Брайков детски хирург, Пирогов.

# 684
Да се включа и аз по въпроса с пишките, и аз на моето момче му я държах надолу, иначе много се опикаваше. А за забелването (изтеглянето на кожичката, за да може главичката да се подава и съответно да се измива), трябва да се прави, защото така на моето момче от едната страна си му остана леко залепнала и го водих на уролог да му го отлепи. И не е приятно да чуеш детето ти да пищи от болка, защото ти не си забелвал, когато му е било времето.

# 685
Измислената диагноза "фимоза"http://pippilotamentolka.wordpress.com/2011/01/17/phimosa/
За мен лично като мъжка майка, тази статия ми беше много полезна.

# 686
И аз да се изкажа като мъжка майка. Laughing Пишката под памперса съм я слагала нагоре - така ми показа акушерката, така ми се струваше и по-удобно. Не се е опикавал кой знае колко често - по-скоро от накриво сложен памперс е било и се е случвало много рядко.
За забелването - забелвах, но се наложи да го дозабелят, когато беше на 2 г. някъде - няма да ви описвам какво излезе изпод забеленото - направо пръсна смегмата /с извинение/ хем при всяко миене дърпах докъдето стигаше кожата и миех.

# 687
  • София
Мира, честито ти бебенце и от мен! Да расте здрав Борис и да ви радва много!

Божкеее- нагоре, надолу...сложна тая работа на мъжките майки! Ей на женски майки като мене нямат такива грижи- все в едно положение са на момичетата...

# 688
Като млада майка на първородния ходих с него на уролог, да му обърна внимание на достойнството  Simple Smile  Уж да го забелва, подръпна малко оттук оттам и айде по живо по здраво. С брат му хич не съм ходила никъде. И двамата нямат фимоза, все пак. Смъква достатъчно, че да се поддържа нужната хигиена. Един от старите хирурзи ми каза да не тормозя момчетата и че - цитирам дословно  "когато им дойде време да си направят първата ч....я ще се оправят"  Mr. Green Извинете, но казах, че цитирам  Crazy
Фимозата е друга бира, там си трябва хирургична намеса. Но дори една неопитна майка може да го види с просто око. Не е като да не сме виждали членове, нали така  Laughing

Бойко? Липсваш  Mr. Green

П.П. Ама готино е сигурно като ти се пръкне бебе от пол различен от познатия досега  Laughing

# 689
Колко ти е било голямо момчето? И какво като му е останало незабелено? Има данни, потърси, до каква възраст на какъв процент от децата им се самозабелва пенисът напълно. Често недозабеления член юношата бледен при мастурбация довършва тази работа, защото с настъпване на пубертета, под влияние на увеличените полови хормони препуциумът сам започва да се отлепя. Няма нужда нито да се дърпа, нито да се пипа нищо насила.
В няколкомилиарден Китай, където обрязването е непознато никой не забелва. Интересувала съм се и съм питала специално за Китай, защото САЩ не са критерий, тъй като там процента на обрязаните е огромен. В Европа е същото, никой не забелва. Питайте ваши познати чужденци, които не са мюсюлмани или евреи.

http://www.urology.bg/phimosis/

http://www.pedsurg.net/za_pacienta_fimoza.htm

Последна редакция: ср, 06 мар 2013, 21:18 от Kalifornia

Общи условия

Активация на акаунт