Раждане в Окръжна болница гр.Пловдив-2

• 165 464
  • 1 436
  •   1
Отговори
# 60
Аз се питам защо една майка която е имала усложнено раждане в частна клиника и са я дигнали в друга болница нея или бебето не е застанала с името и лицето си за да застане зад думите който се разпространяват по форумите, и не си потърси правата.
Същото важи и за тези имали неприятни случки в държавни болници, много е лесно да плюеш по някой скрит зад едни профил в Интернет.
Аз нищо лошо не мога да кажа за докторите като специалисти, а само за порочните схеми да се вземе някой лев.
Мога да кажа че не само в частните клиники правят епидурална по желание, в Майчин дом в София също се поставя без предварителни уговорки, постъпваш казваш на акушерката и тя вика анестезиолог който те преглежда и консултира и когато дойде момента 4-5см. разкритие идва и си върши работа и то без да плащаш на доктор само 200лв. за упойка. Ако отворите сайта им избор на екип струва 850лв. включва се и упойката в цената и за разлика от тук не се плаща под масата лично на доктора, което много ме дразни. Просто докато и тук не се актуализират цените за избор на екип тази порочна практика няма да спре, тук е обявена цена 350лв. , но реално пак плащаш 500-600лв. на ръка. За мен е важно да родя при доктор който ми познава цялата история, и ми е следил цялата бременност, а не при лекар който ще ми види всички изследвания за пет минути преди да тръгне да ме изражда и не е запознат подробно с здравословното ми състояние.

Само в заключение мога да кажа че Окръжна е за предпочитане пред ВМИ, до това заключение стигнах на база доволни недоволни познати родили в двете отделения последната 1 година.
Персонала в Окръжна е по любезен и не стресира родилката, а и отделението е по добре оборудвано.

# 61
  • Fort Worth, TX
Приеми, че не всеки има силата да се покаже и разгласи това, което му се е случило.В крайна сметка твоя лекар в Окръжна ли работи или не?Ако е там не виждам какъв ти е проблема.Ако пък е частна болница защо изобщо се знаимваш с държавна такава.

# 62
И на мен ми е интересно твоят доктор къде работи. Факт- неоспорим е, че ако искаш епидурал, бягай към Селена.

Креми, неонатологията в Селена вече е прекрасна- друг е въпроса, как е построена, но все пак, това е частна клиника.

Аз живот и здраве, като решим с мъжа ми да имаме второ, ще раждам, там, където е Бачуров към момента. Това е решението ми и klqsh се е ориентирала много правилно да си ражда при следящият я лекар, въпросът е- КЪДЕ РАБОТИ ТОЙ ?!?

# 63
2 пъти съм лежала във ВМИ, и 2-та пъти бяха докарали родилка с бебето ѝ от Селена-та. На майка ми колежка по същия начин - родила в Селена, обаче имало усложнение с бебето и ги преместили във ВМИ.
А на последната допъЛЛЛваща среща на ЛЛЛ се запознах с 1 мама, като мен - ноемврийка, та тя ми сподели, че нейна приятелка правила уговорка с Пехливанов (завеждащ АГ във ВМИ), който изражда И в Селена. Та той я извикал във ВМИ, защото "там е по-сигурно". И щом той го е казал, за мен е повече от ясно за качеството на обслужване при спешни случаи в частната болница.

БейбиАти, случайно да работиш в ПУ? Thinking

# 64
Да. В ПУ съм.

# 65
  • Fort Worth, TX
Под прекрасна не знам какво имаш предвид?Огромната сграда, която са направили или прекрасно оборудвана неонатология гортова да поеме бебто независимо от проблема му, а да не го подмята до другия край на града/?Аз празни приказки не обичам да говоря.

# 66
Креми, и аз съм изключително доволна от Окръжна. Пак там бих родила, mакар, че като цена ми излезе еднакво като в Селена. И от лекаря, и от обслужването, и от ВИП- а и от всичко, но това, че карат в държавни, вече е мит. До колкото знам- вече имат всичко необходимо. И това не са празни приказки.

Последна редакция: ср, 21 ное 2012, 13:20 от babyAty

# 67
Креми Анев работи в Селена, но все пак реших да проуча нещата, именно защото искам най доброто за детето и мен а и парите не са малко.
Моля не ме разбирайте грешно хващаме яд че, в отделенията не казват нещата в прав текст. Просто като не правят упойка да не казват че правят толкова ли е сложно  Rolling Eyes .
Не мога да си изкривя душата, че аз искам да се възползвам от тази екстра. Надявам се да не съм засегнала някой, просто изказвам мнение, не за компетентността на лекарите за тях чух само хубави неща. Просто съм против практиката да се плаща под масата, мисля че за това съм права, няма против да си платя щом искам определен лекар но нека да не на касата на болницата, така смятам че е редно.

# 68
klqsh , тука вече не те подкрепям. Най- доброто не е определено отделение или болница, най- добре е да те изражда наблюдаващият те лекар. След като е в Селена, не виждам защо проучваш другаде. Не го казвам с лошо, просто за мен е излишно.

# 69
babyAty именно заради страшните неща който се пишат, за частните клиники. Реших да се осведомя как стоят нещата.

# 70
Дай Боже да не се стига но неонатология, но същата в Селена вече е на ниво, ДО КОЛКО ЗНАМ. Това не е моя преценка обаче. Леко да ти мине всичко. Simple Smile

# 71
Както и да е. Това е тема за плюсовете и минусите на Окръжна, а не да се оценяват "качествата" на Селена.

# 72
  • Fort Worth, TX
Твоето решение вече е взето.Не знам защо се занимаваш излишно с друга болница.Сама казваш, че не искаш тепърва друг лекар да те гледа, а искаш този който те познава.Роди си в Селена.Всичко ще е наред и ще чакаме да се похвалиш с едно здраво бебе.  bouquet

# 73
Просто съм против практиката да се плаща под масата, мисля че за това съм права, няма против да си платя щом искам определен лекар но нека да не на касата на болницата, така смятам че е редно.

Само не разбрах как реши, че в ОБ нещата стават "под масата"?
Когато се уговарях с Бачуров и попитах как ще става заплащането за избор на екип той ми каза, че мога да дам парите лично на него след раждането или предварително на касата в болницата.
Аз реших, че не ми се разхожда излишно до ОБ и изчаках да родя и да му ги дам тогава.
Сама решаваш как да заплатиш въпросния избор на екип...

# 74
Decu - обявената цена е 350лв. а реално се плаща по висока цена и то лично на доктора, затова .

babyAty аз затова до последно не споменах към къде съм се насочила  Hug

Креми Анев и ти си права, но като е първо раждане и си имал една неуспешна бременност все те гложди нещо да ли това е най добрия избор, дай боже на всяка едно безпроблемно раждане.
Непременно ще пиша когато се роди беборана  Hug

Общи условия

Активация на акаунт