Раждане в Окръжна болница гр.Пловдив-2

• 165 491
  • 1 436
  •   1
Отговори
# 225
Благодаря момичета,ще питам там тогава как стоят нещата ....май ще питам и за тази нова технология,заинтригува ме... Wink

# 226
Момичета, лежах в патология няколко дни - само чудесни отзиви от хигиена до отношение имам!:0 Момичето в моята стая ползваше TENS- струва 60лв, малка бижижиткаща машинка с 4 датчика, които аз й залепих на гърба покрай гръбнака, не боли, уж блокира сигнала за болка да не стига към мозъка - тя каза, че й е помогнало до към 5-6-7-ти  см и че така или иначе не знае дали е щяло да я боли повече без него.... но тя си и роди за 4 часа с окситоцинот 6ти см, а аз за 12 часа с окситоцин от 2ри см - така че сигурно и това има значение Wink

# 227
Здравейте момичета:) Аз съм януарска мама, но ми останаха неизползвани неотворен пакет  PAMPERS PREMIUM CARE 100 % памук 78 броя в пакет  1ца размер от 2 до 5 кг ( made in Germany пише на пакета).Ако има мама от Пловдив - цената е 25 лв с безплатна доставка  А ако имате интерес от други градове- добавете и доставката към цената:) 0898413982 Simple Smile

# 228
Момичета, а някоя била ли е при доктор Арнаудов за проследяване на бременността по здравна каса? Бихте ли споделили впечатления Simple Smile

Здравей мила  Hug Очакваме нашето слънчице юни месец, сега съм в 6-ти месец и ходя на консултации при Арнаудов, аз съм много доволна от него, обяснява, внимателен е, за сега няма проблеми Simple Smile Иначе и аз ще раждам живот и здраве в Окръжна болница, от всичко чуто за нея, само там ще съм спокойна. Пожелавам леко раждане на всички мами на които им предстои а на вече родилите, здрави и послушни бебчета  Hug

# 229
Момичета,моля да ми кажете как стои въпросът с епидуралната упойка,извинете ме че не съм чела много назад,може би пише,но ... WinkТрябва ли предварителна уговорка,заявка или там както се нарича,цената й и изобщо правят ли я ,тъй като се бях насочила към една др в Пловдив болница ,но разбрах ,че там мноого трудно се поставяла въпросната упойка,та само  това ме разубеди да ходя живот и здраве да раждам там.А за вип зала,как стоят нещата?
Блгодаря предварително! Wink

Тъй, тъй-и аз си поисках, казаха добре, чакай да влезем в родилна зала и ще видим. После като влязох си поисках-а, че закога да ти я слагаме вече Laughing Иначе анестезиолог имаше на линия- с пълна упойка ме шиха, ама епидуралната е мираж. Не съжалявам де,но потвърждавам, че не съм чула на някой да са сложили.

# 230
Хмммм newsm78,да му се не види....що тъй я скатават тази упока...ми аз като се сетя какво е облекчение ,а и колко дълго се проточи времето до истината с раждането,та ако не беше тази упойка SickДобрее,благодаря момичета Wink

# 231
  • Пловдив
Момичета, настроила съм се за раждане в ОБ и малко по малко започвам да подготвям необходимите неща за престоя. Терминът ми е на 24 април. Чудя се за болницата за бебето освен боди с дълъг ръкав и гащеризонче дали ще ми е нужно и по-плътно комплектче от панталонки и жилетка?

# 232
Момичета, настроила съм се за раждане в ОБ и малко по малко започвам да подготвям необходимите неща за престоя. Терминът ми е на 24 април. Чудя се за болницата за бебето освен боди с дълъг ръкав и гащеризонче дали ще ми е нужно и по-плътно комплектче от панталонки и жилетка?
Вземи си плюшен гащеризон по-плътен и друго не ти трябва. + одеало за завиване Simple Smile
Панталони и жилетки остави като порасте малко - ужас са за обличане на такова малко бебе, а е напълно ненужно.

# 233
Да,  бодито с прехлупване и плътно гащеризонче /или по-плътно боди+блузка с предно закопчаване+ританки/

# 234
  • Пловдив
Благодаря ви, много! Значи вместо  комплектче ще потърся по-плътен гащеризон.

Искам също да пипитам- има ли мами родили естествено в ОБ без уговорка с определен лекар?  Какво ви е впечатлението? Като че ли досега все четох за мнения от мами с предварителна уговорка

# 235
Напротив, повечето които аз пък четох са без уговорка

# 236
Благодаря ви, много! Значи вместо  комплектче ще потърся по-плътен гащеризон.

Искам също да пипитам- има ли мами родили естествено в ОБ без уговорка с определен лекар?  Какво ви е впечатлението? Като че ли досега все четох за мнения от мами с предварителна уговорка
И двата пъти раждах без уговорка Simple Smile Не съм си и помисляла да се уговарям (първия път следящия ме АГ не израждаше, а 2рия път ходех при 2ма от работещите в ОБ, но накрая не се паднах на никой от тях Mr. Green).
То и двата нямаше много и време за уговорка - първия беше посреднощите и родих за 2-3 часа.. Втория родих за 10 мин, даже нямаше да се сетя с кой имам уговорка за това време, камо ли да го чакам да дойде Simple Smile
Уговорка според мен става при планирано секцио.. Иначе нормално раждане .. трябва да се попроточи, че да стане с уговорки  newsm78 Simple Smile

# 237
  • Пловдив
Благодаря момичета, много положително звучи казаното от вас  Hug

Имам още един въпрос- когато таткото и майката нямат сключен брак- декларацията за припознаване кога най-късно трябва да се предостави в болницата? Някъде четох, че има нотариус в ОБ, предполагам, че ако не е почивен ден е най-лесно там да се направи тази процедура.

# 238
Здравейте, преди два дни родих във Окръжна болница в гр.Пловдив.Всичко в отделението е на ниво, но на мен не ми допадна персонала от следродилния сектор, защото аз нямам кърма и бебето ми нямаше с какво да се храни в болницата.Акушерките отказваха да ми приготвят адаптирано мляко, тъй като изключително много държали бебетата да се хранят с кърма.Бебето ми плачеше постоянно, защото е гладно, но никой не обръщаше внимание на това.Слава богу, че беше момичето, с което бяхме в една стая- тя имаше много кърма и след като нахранеше нейното изцеждаше кърма и за моето бебче. Иначе всички от родилния сектор за страхотни професионалисти- бях без никакви уговорки, свършиха си перфектно работата.  bouquet

# 239
flower88 честита рожба! Да ти е жива и здрава и много да те радва. Не се притеснявай, на някои просто по-късно им идва кърмата. Не се отказвай от естественото хранене.

Общи условия

Активация на акаунт