Раждане в Окръжна болница гр.Пловдив-2

• 165 487
  • 1 436
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте, преди два дни родих във Окръжна болница в гр.Пловдив.Всичко в отделението е на ниво, но на мен не ми допадна персонала от следродилния сектор, защото аз нямам кърма и бебето ми нямаше с какво да се храни в болницата.Акушерките отказваха да ми приготвят адаптирано мляко, тъй като изключително много държали бебетата да се хранят с кърма.Бебето ми плачеше постоянно, защото е гладно, но никой не обръщаше внимание на това.Слава богу, че беше момичето, с което бяхме в една стая- тя имаше много кърма и след като нахранеше нейното изцеждаше кърма и за моето бебче. Иначе всички от родилния сектор за страхотни професионалисти- бях без никакви уговорки, свършиха си перфектно работата.  bouquet

flower88 Честита рожбичка и от мен   bouquet  Да ви бъде здрава малката госпожица и много да ви радва! А ти би ли споделила с нас малко по-подробно как стана всичко? Във каква стая си била -вип или обикновенна? И въобще каквото ти дойде на ум Simple Smile

# 241
Благодаря за пожеланията, да ви се връщат двойно!!!  bouquet
Аз постъпих в болницата ден преди да родя, защото имах контракции, настаниха ме в  патологична бременност и на интервали ме преглеждаха за разкритие и слушаха тоновете на бебето. На другия ден на преглед имах 5 см. разкритие и ми казаха, да си събирам багажа, че ме местят в предродилна зала.Там екипа беше доста голям- трима лекари и две акушерки, бяхме три жени в залата.Сложиха ми система окситоцин и се почна с истинските болки....понеже ме беше много страх постоянно ги виках при мен,идваха от време на време и ми даваха кураж.Една млада лекарка (незнам как се казва) ми спука околоплодния мехур, което не боли изобщо само инструмента за пукането е много страшен  Simple Smile и каза ако имам напъни веднага да казвам и ме местят в родилна зала, като двете зали ги дели само една преграда,в смисъл не са две отделни стаи.Когато дойде момента ме изместиха и започнаха напъните, д-р Сименонов ми натискаше корема при някой напъни, защото мехура бил много нависоко и сега имам две големи синини на корема  Simple Smile.Обясниха ми как да напъвам, но единия път не напънах правилно и в резултат цялото ми лице след раждането беше в спукани капиляри, но вече изченаха.При мен същинското раждане продължи към 40 минути.Наложи се да ми направят няколко шева, като за това се двоумяха дали да е с пълна упойка или с частична. В крайна сметка дойде анестезиоложка- много любезна жена, разпита ме и дори и не ми каза, кога ми бие упойката.Единият от докторите само ми каза, че като заспа да сънувам как сме на един кораб и се носим по р.Дунав  Grinning.Събудих се и като се посъвзех видях, че ме бях изместили в друга част на родилното, и ми мериха кръвното.После дойде една акушерка и направо с леглото, което е на колела ме смъкна в предродилна зала.Там пък една педиатърка дойде и каза, че след половин час ще ми донесат бебето, да си извадя всички неща за него...Това е в общи линии, в предродилен сектор има два вида акушерки- едните за са родилките, другите за за бебчетата.Всяка сутрин идват къпят бебчетата, увиваме ги в кърпата или пелена и чакаме да дойдат педиатрите да ги прегледат, след това ги обличаме, и идва гинеколог, който преглежда пък нас.Надявам се да съм била полезна ако имате някакви въпроси питайте.  bouquet

# 242
flower88 Благодаря ти за информацията Hug Колкото повече наближава и моят момент, ставам все по Shocked  Embarassed

# 243
flower88 Благодаря ти за информацията Hug Колкото повече наближава и моят момент, ставам все по Shocked  Embarassed
Hug Не се притеснявай мила, всичко ще е наред, сигурна съм в това.То май притеснението е повече от болката по време на раждането.Понеже аз си бях втълпила, че ще умра при раждането, много ме беше страх от всичко, което ставаше по време на родилния процес и само крещях: "Ще умра, ще умра",  а лекарите повтаряха :''Глупости, няма да умреш" Simple SmileНастрой се положително, лекарите са много добри и си вършат отлично работата, няма място за страх.Аз не бях във Вип стая и така беше по-добре за мен, защото във Вип стаята си сама и няма с кой една приказка да си кажеш, а иначе другите стаи са с по две легла.Аз лично много се разбирах с момичето в моята стая, помагахме си, гледахме си бебетата, когато едната излезе на свиждане или просто е влязла в банята за един душ.Успех ти пожелавам, много скоро ще гушкаш едно малко съкоровище  Hug  bouquet

# 244
Аз имам 1 въпросче  Rolling Eyes Слагат ли катетър при раждане в окръжна ??? newsm78 newsm78

# 245
Във ВИП- а са 2легла !!!
Катетър по преценка на доктора, Бачуров ми сложи, но след като потвърдих, че искам и беше след операцията чак на др сутрин.

# 246
За катетъра - на първото секцио ми се размина, но на второто Белчев беше категоричен, че няма да се измъкна. Обясни ми и защо, ама само до него ми беше тогава... Simple Smile
Да ти кажа, не болеше - нито слагането, нито след това. Леко неприятно усещане при слагането и нищо повече - а аз мнооого мразя да ме боли.  Peace

# 247
На мен ми беше неприятно слагането, не боли но е неприятно, от махането нищо не усетих, все едно хвръкна тапа.

# 248
  • Fort Worth, TX
Не са ми слагали нито при първото, нито при второто секцио.

# 249
Благодаря ви момичета за отговорте  Hug Аз така се бях наплашила с този катетър, ама щом казвате че не боли - това да е косура   bouquet  bouquet  bouquet

# 250
  • Plovdiv
Аз имам 1 въпросче  Rolling Eyes Слагат ли катетър при раждане в окръжна ??? newsm78 newsm78

Зависи при кой лекар ще раждаш, аз бях секцио при Пелев и нямах катетър

# 251
При мен след нормално раждане уж се наложи катетър.Е, сложиха ми  - при слегането болеше по-малко,но при махаето беше ужасно ....Раждането без упойка по-малко боля .....Може би има значение кой го слага и маха .....

# 252
  • Пловдив
Момичета, тези дни ми се наложи да лежа в патологична бременност. Искам да споделя с вас страхотните си впечатления от целия персонал Peace. Всички - акушерките, лекарите, санитарките, имаха  прекрасно и много човешко отношение към нас бременните. Постоянно следят тоновете на бебето, обясняват, когато има някакво питане. Когато ме приеха, бях доста стресирана, защото все пак това си е болница, пък и дни преди раждането си е напрежение. Но веднага след като ме настаниха в стаята се успокоих. Иначе стаите са много чисти, нови, жега голяма. Има си монитори над всяко легло, където можеш да си гледаш тв, да използваш интернет.
Надявам се и след престоя си в следродилен сектор да съм със същите добри впечатления. Praynig

# 253
И аз смятам там да раждам,без уговорка,смятамче всички са специалисти и който и да е няма как да не ме боли

# 254
Момичетааа,моля да ми препоръчате при кой доктор да се запиша за ЖК.Допитах се кои работят със здравната каса от Окръжна болница и ми казаха Белчев,Бабаков и Симеонов.
Приемам всякакви коментари HugБлагодаря Ви.

Общи условия

Активация на акаунт