Раждане в Окръжна болница гр.Пловдив-2

• 165 457
  • 1 436
  •   1
Отговори
# 300
А татковците на някоя от вас присъствал ли е на раждането?

# 301
Това ще е интересно преживяване за татковците Shocked
много бих искала да чуя за татковците,и аз се замислям дали да не влезем двамата да "раждаме"

# 302
Здравейте и от мен! Вече съм в 7 месец и започвам все по-сериозно да се замислям за деня на раждането. Терминът ми е на 29 юли. Очаквам момиченце.Чела съм доста във форума по темата за ОБ и определено съм решила да раждам там. Окончателно се убедих след като лежах там за няколко дни. Уверявам Ви, че стаите са спретнати и мнооого чисти. Санитарките мият постоянно, а банята изглежда  като в хотел. Персоналът е любезен и не мога да се оплача от нищо за времето на престоя ми.

Чудя се задължително ли е да се ходи на очен лекар преди раждането и кой ви праща на него- гинекологът или личния лекар? Мен никой не ме е насочил досега.

Успех на всички бъдещи майки и дано всички лесно да родим живи и здрави бебчета!

# 303
  • Пловдив
Вземи си направление от личния лекар и отиди на очен.Вече като те прегледат,ще ти обяснят всичко и ако се налага ще те изпратят на допълнителни изследвания.Ако има изменение в налягането на очните дъна и ретината,ще ти напишат препоръка за секцио.Поне при мен беше така.

# 304
Вземи си направление от личния лекар и отиди на очен.Вече като те прегледат,ще ти обяснят всичко и ако се налага ще те изпратят на допълнителни изследвания.Ако има изменение в налягането на очните дъна и ретината,ще ти напишат препоръка за секцио.Поне при мен беше така.

Мдам, аз също ходих, защото съм с очила. Грешката ми беше къде отидох... Мъчихме се сума ти и време да ми сложи лещите, ама тц. Нито да ми хване окото, нито нищо, подпира само с един пръст бузата-искам тя да пробва да седи с отворени очи, докато някой иска да и пъхне нещо и да не мига.
Накрая ми заяви в прав текст " Ама ти си за секцио, какво естествено раждане, като си толкова страхлива", а на документа ми пишеше "Пациентката не оказва съдействие"...
Обадих се на доктора, дето ми изписа очилата, обясних му, че не могат да ми се огледат дъната, така и така, отивам за второ мнение при него. Отивам на другия ден-той ми вика "Спокойно, има и други методи, я да пробваме с лещите все пак"
Еми, от втория опит ми сложи лещата в едното око, а от третия в другото, огледа си ми дъната и всичко ток и жици-родих нормално.Ама нали първия път по здравна каса, пък после си платих...

# 305
Благодаря за отговора! Ще си взема направление.

# 306
  • Пловдив
Здравейте, момичета. И аз съм се насочила към Окръжна. Ще раждам секцио както и предния път. Интересува ме кои от лекарите правят операции. Понеже чувам, че всички са добри специалисти, се чудя има ли смисъл да ангажирам екип.

# 307
Операции правят Пелев, Бачуров, Белчев, Симеонов - ако съм пропуснала някой, момичетата ще допълнят. От изброените всичките са добри.
Не знам как точно стоят нещата с ангажирането на екип, аз бях с един лекар от началото до края - ЖК и раждане, но съседката ми по стая беше дошла с направление за секцио от друг град, без да познава никого и процедурата при нея беше същата - приеха я и на другия ден я секцираха - който лекар си беше дежурен.

# 308
  • Пловдив
Първото секцио ми го прави Симеонов. Всичко беше точно, но понеже и за другите лекари чувам само хубави неща наистина се чудя дали с тези 500 лв не мога да взема нещо по-полезно за бебока. Все пак си е една заплата това. Не ме разбирайте погрешно- не ми се свидят, но гледам и да съм практична все пак. Simple Smile Все още се чудя. То имам и доста време.

# 309
Записвам се и аз да следя темата.Ще раждам през август и определено смятам да е в окръжна болница.

# 310
  • Пловдив
Това ще е интересно преживяване за татковците Shocked
много бих искала да чуя за татковците,и аз се замислям дали да не влезем двамата да "раждаме"

НИЕ родихме заедно през далечната 2005, когато в Окръжна за тази екстра се заплащаше сума 100лв, но нашият татко беше твърдо решен още от самото начало, не е било нужно да го навивам, а подкрепата за мен беше огромна. На финала докторът му даде възможност сам да пререже пъпната връв, още се хвали с това. Нещо като посвещаване в "тайнството" - казва, че пак би го направил.

# 311
На всички присъстващи бащи ли дават да я разрежат наистина или е било единичен случай?  Crazy

# 312
  • Пловдив
На всички присъстващи бащи ли дават да я разрежат наистина или е било единичен случай?  Crazy

Нямам представа, може би зависи от самия лекар. Защо да не му разрешат ако поиска newsm78

# 313
  • Пловдив/Първомай
Здравейте на мен съвсем скоро ми предстои раждане за сега нормално и определено ще е във Окръжна болница,януари месец ми се наложи да полежа малко там и останах много доволна от всичко отношение,чистота стаите са ремонтирани.Може и да сте го обсъждали но някой наясно ли е със новата им ТЕНС Технология?Мисля да се възплозвам от нея,но информация има много малко за нея.
-Petia- Аз също няма да съм с екип за мен това е напълно излишно.Със екип или без екип всичко е Божа работа!Лека бременнност ти желая

# 314
  • Пловдив
diandjelina, успех и на теб и да разкажеш после как е минало раждането.  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

Общи условия

Активация на акаунт