"По дрехите посрещат, по ума изпращат".....А вие?

• 20 074
  • 276
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Бояна- препълвайки кошничките си ,празним съзнателното съдържание и се предаваме на алюзии.
Външният вид е много измамна постановка,а поведението е драматургична пиеса режисирана за определен кръг публика.
Знам повече за хората, отколкото ми се иска. Ако ми обясняваш и ме убеждаваш да не съдя повърхностно за тях по външния вид така ме разсмиваш, че развеселена и успокоена съм готова за сън. Благодаря. Hug
Не ми отива да убеждавам ,а споделям гледна точка. Лека ! Hug
Иска ми се да имам тази увереност,че знам много за хората,но уви успяват все някак-си да ме изненадат .Универсални формули няма ,и колкото повече си мисля ,че зная,толкова повече разбирам собствената си ограниченост. Peace
Хубаво е това, което казваш. В такъв случай и можеш да се опиташ да разбереш, че не разбираш какво ти казвам, а вместо това съпоставяш твоята и моята увереност. Казвам ти следното- знам много за хората, затова е смешно да ми казваш, че не мога да съдя за тях по облеклото им, защото аз и никъде в тази тема не твърдя, че като видиш как е облечен човек можеш да кажеш какъв е като цяло. Нещо повече, дори за хората, за които си правя изводи, не по облеклото, ги правя по отношение на желанието ми да общувам с тях, а не им правя цялостна оценка, нито смятам, че човека, като сбор от безброй състояния, може да бъде оценен като цяло от един човек в един момент.
Та в темата хубаво се вижда, че уж мнозина претендират да нямат предразсъдъци, но на практика всички ги имат. Просто не са свързани с дрехите, вероятно, а с това дали човека отсреща по две реплики им изглежда широкоскроен, толерантен, повърхностен  и тн. Затова наистина е полезно човек да осъзнава собствената си ограниченост.  Peace

# 226
Бояна-благодаря. В спора се ражда истината. Peace
Всеки има предразсъдъци, но ми е неприятно когато се изключват огромен брой състояния, категории и качества и се набляга толкова на дрехите и аксесоарите . Комерсализацията не подминава лесно съвременните хора ,а свръх-консуматорското общество налага купуването на дрехи, мебели, коли, технически джаджи и вещи за самото имане ,а не с оглед колко нужен е той.
 Имайки 10 чифта дънки/джинси, когато реално са ти необходими 2 ,не е ли реално стремежът да се впишеш в това общество на имане и раздаване на квалификации и симпатии според притежание? Може да си чист, спретнат и добре облечен и с 1-2 чифта дънки  .
И за мен чистоплътността , подредеността и лъчезарността са важни,но светът не се изчерпва с мен и моите представи . Колко ли хора реално възприемат точно по външните белези и дискардват човека насреща заради липсите му( в техните очи) без опит да го разшифроват до някое елементарно ниво на опознаване?
Хората от снимката на Менса са приветливи затова и печелят симпатии,но един ексцентрик -изобретател надали би спечелил вота толкова успешно,а умствено може и да са на едно ниво . Peace

# 227
  • Galaxy 13197853088
Не винаги по дрехите, понякога е достатъчно да видя фейса на някой, как се движи и да съм го натикал в някой рафт класифициран. Но това не пречи да дам шанс да докаже, че е за друг рафт.

# 228
  • София

И за мен чистоплътността , подредеността и лъчезарността са важни,но светът не се изчерпва с мен и моите представи . Колко ли хора реално възприемат точно по външните белези и дискардват човека насреща заради липсите му( в техните очи) без опит да го разшифроват до някое елементарно ниво на опознаване?

Вероятно много и какво от това? Всеки има право на своите предразсъдъци, дори има задължение да ги има, за да подреди света си по някакъв начин. Всеки си има приоритети и за хора, за които е важно те и приятелите им да имат дрехи от определена марка не е толкова важно какво друго би могло да ги свърже с останалите. Всеки човек има поне няколко сходства с всеки друг, въпросът е дали това са важните за него сходства или маловажните. Иначе, колкото и да сме сложни машини ние сме сложни като уникални комбинации от доста сходни характеристики. Не съществува човек, с който да не намерите някакво свързващо ви преживяване, общ интерес или съвпадения в дата на раждане, имена, деца и тн. Има обаче важни сходства, чието отсъствие най- често се брои за отхвърляне и става повод за отхвърляне. Те са от типа "ние сме от една порода". дали породата ти ще се определя от дрехите или от друго вече е въпрос на лични приоритети. Няма нужда да броим едно отхвърляне за обезценяване на цялата ни личност, нито да се страхуваме да отхвърлим нечий интерес към нас, защото това ще означава, че отхвърляме човека като цялостно некачествен. Просто не става за близост с нас и толкова.

# 229
# 230
  • София
И аз не те харесвам. Спокойно.

# 231
Не винаги по дрехите, понякога е достатъчно да видя фейса на някой, как се движи и да съм го натикал в някой рафт класифициран. Но това не пречи да дам шанс да докаже, че е за друг рафт.
Всички натикват някой някъде по общо впечатление или по детайл който считат за важен. Несъзнателно също се прави.
Второто е по- важно - дали му даваш шанс и дали той ще приеме шанса който му даваш.
В общи линии не считам, че и двете крайности са добри въпреки, че често спасяват от неприятни изненади. Имам някаква граница на допустимост и предпочитам да не съм "откривател".

# 232
Ох, много ми е интересно върлите привърженички на външния вид в тази темичка да ги зърна хей така случайно отнякъде колко са спретнати, в тон и изобщо...иска ми се да ме грабнат със стил и финес.

# 233

Като се "барна" в една фьешън блузка, направо ще ме заобичаш.  Sunglasses

# 234
Ох, много ми е интересно върлите привърженички на външния вид в тази темичка да ги зърна хей така случайно отнякъде колко са спретнати, в тон и изобщо...иска ми се да ме грабнат със стил и финес.
Е, то има и такива които каквото си нямат на това най- много държат.
Аз определено "не държа", но харесвам хора със стил и финес.

# 235
  • София

Като се "барна" в една фьешън блузка, направо ще ме заобичаш.  Sunglasses
Тц, мисля, че езиковата бариера завинаги ще остане голям проблем между нас.  Peace Grinning

# 236
  • Stuck in a moment
         Не, че безпаричието оправдава, де.

Дали?
Твърде много хора в страната си поносват старите чисти и огладени дрехи, уж са спретнати, но личи, че не са последна мода. Сигурна съм, че са много щастливи от факта.

# 237
Кажете как да се изтипосам за хелоуин, хем да съм адекватна, хем да не дразня....

# 238
Тц, мисля, че езиковата бариера завинаги ще остане голям проблем между нас.  Peace Grinning

Всеки има право на своите предразсъдъци, простено ти е!  Wink

Приятен ден!
 Peace

# 239
Кажете как да се изтипосам за хелоуин, хем да съм адекватна, хем да не дразня....
Като фея.

Общи условия

Активация на акаунт