"По дрехите посрещат, по ума изпращат".....А вие?

• 20 380
  • 276
  •   1
Отговори
# 90
По чертите на лицето (устни, скули, брадичка....) и излъчването може много да се разбере за същността на човек.    Peace

Въздух под налягане.
Пълни глупости Peace
THE_dilian затова поговорката е, че по дрехите посрещат, а по ума изпращат...Една държава, в която процъфтяват ментетата /дрехи, козметика, храни/ е обяснимо защо тарикатите искат да се надскочат....Ама к'во ти пука за тях?

# 91
50-годишната, която си е напълнила дрешника с всемъзможни модерни парцалки и 100 чифта скъпи обувки, може да го прави, защото е търпяла лишения в младостта си и се е чудила коя пола да прекрои, че да ушие нещичко на децата си и да е ревала, че заплатата й стига точно за 2 чорапогащника (имаше такива години, някои сигурно помнят), и сега несъзнателно да наваксва.
Облеклото и външният вид по-скоро могат да разкрият черти на характера и светоусещането на човека, а не толкова умствените му възможности.

# 92
По чертите на лицето (устни, скули, брадичка....) и излъчването може много да се разбере за същността на човек.    Peace

Въздух под налягане.
Пълни глупости Peace
THE_dilian затова поговорката е, че по дрехите посрещат, а по ума изпращат...Една държава, в която процъфтяват ментетата /дрехи, козметика, храни/ е обяснимо защо тарикатите искат да се надскочат....Ама к'во ти пука за тях?
От родата са, не че, ми пука, ама няма как да не го забележа.

# 93
Познавам 50-годишна с перфектно тяло,която носи рокли едва скриващи бельото.Хем ме кефи,че може да си го позволи,хем не съвсем.Но мнението ми за нея не е заради роклите и,а заради това,че я познавам.

# 94
50-годишната, която си е напълнила дрешника с всемъзможни модерни парцалки и 100 чифта скъпи обувки, може да го прави, защото е търпяла лишения в младостта си и се е чудила коя пола да прекрои, че да ушие нещичко на децата си и да е ревала, че заплатата й стига точно за 2 чорапогащника (имаше такива години, някои сигурно помнят), и сега несъзнателно да наваксва.

Има много хора живяли в нищета, но това не им пречи да са адекватни на възрастта и модата. Може да има и 300 блузи тази 50-годишна, но топ с надпис Sexy Bitch ще е прекалено.

# 95
Ха, това ми напомня за един плажен екземпляр с татуиран на корема надпис suck my dick bitch  Laughing Laughing ич не го знам колко е умен и какво компенсира.

# 96
Облеклото и външният вид по-скоро могат да разкрият черти на характера и светоусещането на човека, а не толкова умствените му възможности.

Или пък някаква неблагоприятна житейска ситуация (липса на средства, липса на време за себе си и т.н.).

Истински умните хора са заети с ума си (според мен, де) и на тях винаги ще им простим лошия вкус за облекло. Ако си просто интелигентен е по-добре да си прилично облечен  Simple Smile, а пък ако си обикновен, може и да прегледаш някои фешън списания, че да влезнеш в час какво се носи този сезон  Laughing

Още една гадост се сетих. Защо прошарената коса при мъжете е секси, а при жените се възприема като проява на немърливост?  Confused

# 97

Има много хора живяли в нищета, но това не им пречи да са адекватни на възрастта и модата. Може да има и 300 блузи тази 50-годишна, но топ с надпис Sexy Bitch ще е прекалено.
А какво да пише - "дърта крава" ли?

# 98
Само да вметна, че лош вкус е едно, да се облечеш неприемливо е другп.

# 99
  • София
Определено посрещам по дрехите. Т.е. - направо мога "да гледам" на външен вид. Животът ли, работата ли са ме научили така - да гледам хората и да си съставям първоначално мнение по външния вид. И той никога не лъже.

Освен това съм малко "фешън виктим" и определено знам кое какво е и колко струва. И как можеш да се облечеш добре с малко пари и как можеш да се изложиш, като смяташ, че Адидас е върха на марковото.

# 100
Аз разбирам,ако имаш частен бизнес ,да трябва да носиш скъпи дрехи,за да може клиентите да имат доверие в теб.Но има не до там заможни семейства в които, жените влагат много средства за да изглеждат добре.Всичко това е за сметка на другите.Не мога да го разбера.

# 101
  • София
Защото жените изглеждат състарени, а не немарливи. На жената и сега основните й капитали са младостта и красотата, а една прошарена небоядисана коса намалява първото. На мъжете капиталът им е зрелостта и постиженията в материален и социален план, затова и прошарената коса ги прави привлекателни.

# 102
Още една гадост се сетих. Защо прошарената коса при мъжете е секси, а при жените се възприема като проява на немърливост?  Confused

Секси е ако се намира върху темето на приятен индивид вдобра форма, но ако се намира над ушите на червендалест и пуфтящ чичка, не е секси. За жените не знам какво да кажа, и аз не мога да си обясня.
пп: имам един комшия, на когото казваме "Боята", защото експериментира с цветовете, прошарен изглежда по-нормално, ама явно и него нещо го тресе.

# 103
Дрехите са ми различни, но ума ми е все толкоз с тенденция към намаляване.
Харесвам хората които се обличат добре, дори доста по- различно за "случая".
Разбира се, че има официално облекло, но то е за определени случаи при повечето хора.
Както и да са облечени някои хора само като си отворят устата, пък и без да ги отварят ти е ясно.
Днес да съдиш по външния вид е доста неточно и прибързано. Той зависи от възрастта, средата, средствата с които разполагаш и не на последно работата.

# 104
А какво да пише - "дърта крава" ли?

От едната крайност в другата, а?! Не, може да пише например "Good grammar is sexy". Като го съчетае с хубави дънки и подходящи обувки ще привлече повече внимание отколкото по другият начин.

Общи условия

Активация на акаунт