"По дрехите посрещат, по ума изпращат".....А вие?

• 20 397
  • 276
  •   1
Отговори
# 105
А може да не знае какво пише на блузката. Миналата седмица видях едно бабе с тениска с блестящ череп. Просто съм сигурна, че е нещо останало я от дъщеря, я от внучка.

# 106
А може да не знае какво пише на блузката. Миналата седмица видях едно бабе с тениска с блестящ череп. Просто съм сигурна, че е нещо останало я от дъщеря, я от внучка.

И не вярваш баба да е била groupie?  Mr. Green

# 107
Аз разбирам,ако имаш частен бизнес ,да трябва да носиш скъпи дрехи,за да може клиентите да имат доверие в теб.Но има не до там заможни семейства в които, жените влагат много средства за да изглеждат добре.Всичко това е за сметка на другите.Не мога да го разбера.

Ау, колко невярно е това. Точно в частния бизнес се гледа кой каква работа може да ти свърши, а не как е облечен. Да не говорим пък, че ако превъзхождаш значително клиентите си със скъпи дрехи и лъскави коли, това прави толкова лошо впечатление....нали именно от клиентите ти идват доходите.  Stop Това го прави Тръмп (който е повече шоумен отколкото бизнесмен). А истинският бизнесмен е значително по-богат от него и никога не е блестял с мега скъпи дрехи и нова реколта съпруга на всяка декада  Laughing (имам предвид Бил Гейтс).

# 108
А какво да пише - "дърта крава" ли?

От едната крайност в другата, а?! Не, може да пише например "Good grammar is sexy". Като го съчетае с хубави дънки и подходящи обувки ще привлече повече внимание отколкото по другият начин.
Не съм сигурна.
Наистина се учудвам, че хора изглеждащи по-зле от вас могат да ви дразнят. Погледнете от хубавата страна, хора, мърляви, миришещи, дърти бабки със странни надписи, могат само да ви радват, всеки ще предпочете някой наистина облечен и изглеждащ адекватно. Колкото повече такива индивиди, толкова по-малка конкуренция.

Последна редакция: вт, 30 окт 2012, 12:52 от THE_dilian

# 109
Привличането на вниманието е до определена възраст и при определени случаи.
Обикновено всеки се облича според възможностите си и как му е удобно. Не гледа и много да се различава от "масата".

# 110
Аз по ума посрещам, по дрехите изпращам:)

# 111
Наистина се учудвам, че хора изглеждащи по-зле от вас могат да ви дразнят.

Не съм казала такова нещо. Неприятна ми е само лошата лична хигиена, другото не ми е от значение.

# 112
Аз разбирам,ако имаш частен бизнес ,да трябва да носиш скъпи дрехи,за да може клиентите да имат доверие в теб....
Ау, колко невярно е това. ...
Как ще сключиш сделка ,ако си облечен с евтини дрехи?Клиентът ще помисли,че ни си надежден и утре ще фалираш.

# 113

Разбира се, че има официално облекло, но то е за определени случаи при повечето хора.

Аз пък забелязвам, че все повече хора не знаят кое облекло е официално. Смятат за такова нормалния панталон(не дънков), съчетан с нормална едноцветна риза. А това е обикновено ежедневно облекло.

За дамите попрехвърлили годинките и се облекли като 16г. нямам думи! Те не осъзнават, че така младостта им няма да се върне, а  само ще изглеждат още по-грозни  и смешни.

# 114
Аз разбирам,ако имаш частен бизнес ,да трябва да носиш скъпи дрехи,за да може клиентите да имат доверие в теб....
Как ще сключиш сделка ,ако си облечен с евтини дрехи?Клиентът ще помисли,че ни си надежден и утре ще фалираш.
Не е задължително. Щом още не е фалирал ,може да има още пари за дрехи и останали му от преди Simple Smile
Чак след фалита, и то дълго след него ,може да се говори за ненадеждност и прочие.
Дрехите не винаги показват статут, а са символ на среда и удобство. Като не говорвя за корпорТИВНИ типажи и милиардери.

# 115
За мъжете при някои по- свободни срещи може и да е така, но официалните са с костюм.
За жените - зависи от срещата и участието й в нея. Ако е делова е едно, ако е "парти" е друго.
Все пак освен другите трябва да уважаваш и себе си.
В ежедневието не ми прави впечатление кой как е облечен. При всички случаи човек облечен с вкус е за предпочитане. Най- малкото създава приятна гледка, та дори да не е с повод.

# 116

Ето така - по дънки

и по маратонки:

Sunglasses Sunglasses

# 117
Последно, покрай работата си, срещнах семейство, което в България би било определено като тип "чалга".
Тя е копие на Кейти Прайс, той прилича на безмочен културист, напомпан и с татуировки.
Приемни родители са на три деца с аутизъм. И са просто невероятни.
Постигнали са уникален напредък с тези деца и ги обгрижват с много любов.
Трудно ми е да повярвам, че хора, които нямат мозък дори за елементарен външен вид, имат такъв за възпитаване на деца....но , парадокси всякакви.
По-скоро допускам, че тези деца са обучавани от специалисти , а приемните родители се грижат за изхранването и отглеждането.

И аз така мисля.

Мислите ограничено. Поставяте хората в рамки, които нямат нищо общо с действителността.
Тези деца не се просто изхранват и отглеждат, с тях трябва да се работи 24/7.
Далеч съм от мисълта, че ще променя точно вашето мнение, но поне за други ще опитам..
Децата са нямали никакви навици нито за хранене, нито за излизане навън, нито за тоалетна.
За едно от момченцата 3 пъти е викана полиция, когато е бил извеждан навън от родителите си.
Дете на 6 години по него време.
Приемните родители, с много любов и търпение са ги научили да се държат подходящо в обществото,
да се хранят и да ходят до тоалетна. Отнело им е 6 месеца. Пребоядисвали са неколкократно
къщата си, заради хвърлената храна по стените, за борбата в тоалетната да не отварям дума.
Тя, мацката със силикона и той, с татуировките.
Научили са езика на глухите, учат и децата си на него, за да могат да комуникират.
Не знам, имате ли си и най-малката представа, как се прави това с деца с тежък аутизъм.
И сигурно са толкова тъпи, че успяха да преборят системата, точно всичките специалисти,
бюрокрация и служби, за да получат най-доброто за техните деца.

И за сравнение..Имам друго семейство. Тя е шеф на местната опера, той е голям финансист.
Изпипани са от изящното русо на косата до дизайнерските обувки.
По вашите критерии, би трябвало да са добри родители, имат мозък за елементарен външен вид.
Ами не са. Отнесли сме ги до социалните. А ние проявяваме ужасно много разбиране, докато стигнем до там.

Това не са парадокси. Но тук говорим за общество, където не е необходимо да си нагласен,
за да ти обърнат внимание в магазин на Витошка.

И аз имам една торба предразсъдъци.
Но когато се случи да повдигна вежди, не отсичам-абсурд, не може, а питам-я разкажи повече.

# 118

Ето така - по дънки

и по маратонки:

Sunglasses Sunglasses

точно!! Peace

# 119
Краси, пак цепиш мрака.

По чертите на лицето (устни, скули, брадичка....) и излъчването може много да се разбере за същността на човек.    Peace[/b]
Въздух под налягане.
Нима?   Laughing
Да си чувала израза "волева брадичка"?
Тънките и присвити устни говорят за гаден характер.
Сключените и присвити вежди са знак, че човекът често и доста се притеснява....
По-изразените скули, освен за добра костна система, говорят и за що-годе силен характер....
Не е задължително да ми вярваш.   Grinning

Общи условия

Активация на акаунт