"По дрехите посрещат, по ума изпращат".....А вие?

• 20 442
  • 276
  •   1
Отговори
# 75
Ми и аз мислех, че за дрехи се говори. Имам едно поло на повече от 15 години, не му е мръднал цвета или плетката. Дали съм тъпа, при положение, че го пера редовно след носене?  Laughing

Хм? Знам ли? Виж, ако го съчетаваш с нови дънки, може и да си умна.  Mr. Green Шегувам се.
Наистина ли не разбирате за какво пиша? Има хора,  закоито дрехите, по различни причини, не са важни. Ходят с лекьосани, неизгладени, с дрехи наистина купувани в добрите години на комунизма. Имам поне трима такива познати и тримата са от т.нар. академични среди. И да, много интелигентни са, добри специалисти, но олекват с десет единици заради неподходящото си облекло.

Изборът на дреха е цяла наука. Не този на ежедневните дрехи. Не ми се търси сега, но един кандидат-президент / тире ли се пише, че днес съм с нова блуза?/ в САЩ изгубил телевизионният дебат с опонента си, защото бил облечен с по-тъмен костюм. Това била основната причина, отчетена от специалистите. На анкетираните са задавани директни и индиректни въпроси за цялостното му представяне и външния му вид.

# 76
Каситка, там няма нещо, което да не е от значение  Peace, в тия среди.

# 77
Ааа, Касита, ти говориш за сфери, в които наистина всяко детасйлче е важно. За там разбирам и съм съвсем съгласна. Но за тези академични люде, които може би си живеят в един кабинет целодневно защо да са им важни дрехите? Аз си работя от вкъщи, кво ся, да се барвам в костюм ли?  Laughing Знам, че не казваш това, знам.

Краси, пак цепиш мрака.

По чертите на лицето (устни, скули, брадичка....) и излъчването може много да се разбере за същността на човек.    Peace[/b]

Въздух под налягане.

# 78
Че кой академичен люд си седи по цял ден в кабинета? Аз мисля, че се срещат с други академични люде по конгреси и сбирки, преподават на студенти, изнасят лекции, участват в бизнеса дори.
Аз си признавам, че съм предубедена спрямо външния вид. Не до степен калиев перманганат и гол охлюв, но съм абсолютно под влиянието на установените клишета. Ако някой на улицата изглежда като клошар не си мисля, че може би е свръх гениален астроном, който от научни наблюдения няма време да си изпере гащите.
Имаше тема в Чужбинския съвсем наскоро, много интересесна, по този въпрос. В общи линии не се получи отговор на въпроса защо някой би избрал да се себеизразява чрез външен вид,който е характерен за съвсем различни прослойка, занятие и т.н., още по малко за такива с негативна конотация.

# 79
Академичните умове нечестно ги вкарахте в темата. Те имат един характерен мухлясал вид, стилово са още в 70-те и хората ги посрещат напълно адекватно.

# 80
Ми значи пак си имат стил:)

То е ясно, че винаги са възможни изключения, Толумбата е писала по назад, сигурно всеки е срещал, но въпреки всичко умът (би трябвало да) се насочва към най вероятното и логично обяснение.

# 81
Ако срещнеш мил и умен мъж, но с неподходящо облекло е един вид предизвикателство. Всеки ден можеш да си разопаковаш подарък събличайки го или да си поиграеш на стилист. Забавно е и в двата слуачя. А хората, с които се разминавам по улицата изобщо не ме вълнува в коя модна декада са, ако спазват лична хигиена.

# 82
Говорейки за чистоплътност няма спор,че няма да видя много над хигиената ,но относно дрехи и начин на обличане съм малко над нещата и аз. Не съм поклонник на маркови дрехи ,които с явни маркери отбелязват кой какво може да си купи,защото е субективна категория.
Чистотата, обличането според повода и ненатрапчивото са мото ,към което се придържам основно.
Онзи ден на два университетски изпита в Европейски университет нямаше преподавател без дънки и сако,а мнозинството студенти бяха с  "фешън"кецове .
 Но за сметка на това след изпита имах среща с мами от БГ и Полша ,кото българката дойде натокана Simple Smile с прическа, "Бърбери" манто и грим на фолк-звезда. Поводът беше травиален -отивахме до "Старбъкс" за капучино за да обсъдим училищното настоятелство през тази седмичната ваканция и какво да органзиираме за децата през тези дни. И двата примера могат да се разгледат като обичайната неглиже арт академична среда и свъх-амбицирана майка на мисия.Но дали е така?

# 83
Може да съм задръстена но ми е интересно какво мислите по въпроса за цената да изглеждаш добре. Примерно имам двама познати, даже трима, които, купуват дрехи, обувки и аксесоари, които не отговарят на финансовите им възможности, после съответно мизерстват и се лишават от най-обикновени неща, но носят примерно маратонки за 200 лева. Та като съм питала защо е нужно това, отговора  е, че хората ще те възприемат по друг начин, ще си мислят, колко си напреднал незнайно в какво...обаче, не разбирам каква ми е файдата на мен, как ме възприемат хората, като заради скъпите маратонки оставам без пари и за едно кафе. Сещам се и за още по-глупавото разсъждение на една от въпросните "че, какво, тия дрехи не са за мен ли, не заслужавам ли да нося такива?"

Последна редакция: вт, 30 окт 2012, 11:20 от THE_dilian

# 84
Последно, покрай работата си, срещнах семейство, което в България би било определено като тип "чалга".
Тя е копие на Кейти Прайс, той прилича на безмочен културист, напомпан и с татуировки.
Приемни родители са на три деца с аутизъм. И са просто невероятни.
Постигнали са уникален напредък с тези деца и ги обгрижват с много любов.
Трудно ми е да повярвам, че хора, които нямат мозък дори за елементарен външен вид, имат такъв за възпитаване на деца....но , парадокси всякакви.
По-скоро допускам, че тези деца са обучавани от специалисти , а приемните родители се грижат за изхранването и отглеждането.

И аз така мисля.

# 85
Странно как жена с неподходящо облекло не се възприема нито като забавна, нито като предизвикателство.  newsm78
Какво си мислите като видите момиче с неудобни обувки, което едва ходи с тях и аха-аха да падне или да счупи изящния си глезен? Или пък някоя дама гонеща 50-те, облечена по последен тренд от модно тийнейджърско списание?
Жертви на модата или глупачки? Или просто жени с ниска самооценка?

# 86
Може да съм задръстена но ми е интересно какво мислите по въпроса за цената да изглеждаш добре. Примерно имам двама познати, даже трима, които, купуват дрехи, обувки и аксесоари, които не отговарят на финансовите им възможности, после съответно мизерстват и се лишават от най-обикновени неща, но носят примерно маратонки за 200 лева. Та като съм питала защо е нужно това, отговора  е, че хората ще те възприемат по друг начин, ще си мислят, колко си напреднал незнайно в какво...обаче, не разбирам каква ми е файдата на мен, как ме възприемат хората, като заради скъпите маратонки оставам без пари и за едно кафе. Сещам се и за още по-глупавото разсъждение на една от въпросните "че, какво, тия дрехи не са за мен ли, не заслужавам ли да нося такива?"

Комплексарщина на макс.  Peace

# 87
Жертви на модата или глупачки?

И двете. Да се разхождам свободно на високите ми токчета е възможно само благодарение на самочувствието ми, опита и качествените обувки.

# 88
  • София
Странно как жена с неподходящо облекло не се възприема нито като забавна, нито като предизвикателство.  newsm78
Какво си мислите като видите момиче с неудобни обувки, което едва ходи с тях и аха-аха да падне или да счупи изящния си глезен? Или пък някоя дама гонеща 50-те, облечена по последен тренд от модно тийнейджърско списание?

Мечтата на всеки търговец.

# 89
С цел да са модерни и вървежни. Изглеждат ми жалки.

Общи условия

Активация на акаунт