"По дрехите посрещат, по ума изпращат".....А вие?

• 20 091
  • 276
  •   1
Отговори
# 15
По нечистоплътността определено посрещам. Демек прави ми впечатление.  Sick

# 16
По принцип начинът по който изглеждаме е най-силното и категорично послание, което отправяме към другите и към света. Ако искаш да те забележат сред морето от сливащи се хора, ще намериш начин да се откроиш. Много харесвам хората на изкуството (или просто по-нестандартните личности), които никога не са облечени в актуалния тренд, но винаги първи привличат погледа и любопитството ми.
Ако пък на светско събитие видя мъж без чорапи, веднага ще ми стане интересно кой е тоя и за к'во се бори  Laughing

# 17
Гледам да не се впечатлявам много от външния вид. Начина на говорене /диалект, надменост, сумтене и други/ повече влияе на преценката ми за индивида.

# 18
Ако приемем, че вида на постовете ни са "дрехите" във форума - да, определено "посрещам" по това - правопис, графично оформление, изложение на мисълта... Не чета несвързани и неграмотни постове, и не им давам никакъв шанс, независимо колко безценно е съдържанието им.

В реалния живот не съм толкова крайна, може би защото опита от общуването с хората ми е изострил радарите и доста бързо и точно ги преценявам, повече по поведението и по други признаци, отколкото само по облеклото.

# 19
Ако някой е немарлив към външния си вид ,може да е защото е загрижен за другите.И обратното.

Р.Р. BirdsFlu ,ще прочетеш ли поста ми,или не е достатъчно напудрен?

# 20
Вярна е Simple Smile Все пак трябва да имаш много ум и способности, за да си позволиш да се явяваш мърляв и неугледен, с просто отвратителни и безвкусно подбрани дрехи, за да те изпратят с уважение, възхищение и да те потърсят отново  Sunglasses Познавам такива, които могат си позволят безобразна външност, именно защото вече са ги оценили по ума и са се утвърдили в областта си като най-добрите. 
Който е по-обикновен, по-добре да се грижи за външния си вид.

# 21
"По дрехите посрещат и понякога бързо изпращат без да гледат ума."

Според мен така може да се осъвремени поговорката.

# 22
Много широко е формулирана темата - едно е човек да е нечистоплътен и да оставя след себе си "приятен аромат", съвсем различно е да няма възможност всеки ден от седмицата да ходи с раличен чифт дънки. А затова как са подбрани на някой дрехите - да си облечен с вкус е толкова относително понятие, че стига да не ми се натрапва по някакъв начин, изобщо не ме интересува човекът отсреща дали е спазил всички изисквания на етикета като си е подбирал дрехите. Да не говорим колко хора са над тези неща, но умственият им багаж надхвърля в пъти капацитета на разни фльорци, които може да се облечени безупречно, но като си отворят устата и ставо страшно.

# 23
Намирам пряка зависимост между външният вид (облекло и излъчване) и интелекта. Не съм срещала човек, при който да има драстични разлики в полза на едно от двете.

# 24
Здравейте.
Има истина в това, че "по вида посрещат", но според мен под "вид" не се има предвид само облеклото - вида е комплекс от качества, които човек демонстрира на пръв поглед.
В смисъл - може да си добре облечен, с пари, стил и вкус, но ако маниерите ти са просташки - това разваля общото впечатление за вида ти - и обратното - по-скромното облекло, но пък съчетано с очевидно добро възпитание и култура поражда впечатление за добър вид.
Поне за мен е така, а що се отнася до ума - твърде често се оказва, че той липсва.

# 25
Донякъде е вярно..Но само ако робуваш на клишета..

Дрехите не ми правят чак такова впечатление, освен ако не са онези абсурдни комбинации от плетените обувки с белите чорапки..
Гледам излъчването на човека - дето се вика - "хубавият кон и под скъсан чул се вижда"
Важното е да е чист или поне да има такъв вид..

П.С - мъжът ми е най-несуетният човек на света и съответно-тотално небрежен по отношение на външен вид (марки, дрехи и тн)..Ако гледах това в него, когато го срещнах - сега друга щеше да е "принцеса"..))

# 26
Вярна е Simple Smile Все пак трябва да имаш много ум и способности, за да си позволиш да се явяваш мърляв и неугледен, с просто отвратителни и безвкусно подбрани дрехи, за да те изпратят с уважение, възхищение и да те потърсят отново................

Само дето рискуваш изобщо да не стигнеш до фаза да се доказваш.....    Laughing
На мен ми се е случвало да отсвирвам хора, без дори да чуя нещо повече от "Здравей!" .....Може и да съм загубила , че съм ги отсвирила, но.....Риска на външността.    Simple Smile

# 27
Според зависи. Сега критериите да изглеждаш добре са размити. По-различен начин ще посрещна кака с къса червено черна дантелена рокля над коляното, с лачена чанта, лачени обувки и ярко червено червило и кака облечена стилно и елегантно. Винаги се отнасям с голямо внимание към хора, които спазват бизнес етикецията и недолюбвам каки които държат да си покажат дългите крака или големите цици. А ума...той е пряко обвързан с визията...
За мъжете, комбинацията дънки и сако за мен е смъртоносна.

# 28
Донякъде е вярно..Но само ако робуваш на клишета..

Дрехите не ми правят чак такова впечатление, освен ако не са онези абсурдни комбинации от плетените обувки с белите чорапки..
Гледам излъчването на човека - дето се вика - "хубавият кон и под скъсан чул се вижда"
Важното е да е чист или поне да има такъв вид..

П.С - мъжът ми е най-несуетният човек на света и съответно-тотално небрежен по отношение на външен вид (марки, дрехи и тн)..Ако гледах това в него, когато го срещнах - сега друга щеше да е "принцеса"..))

Тъкмо това си мислех да споделя и аз в предишния пост, но го спестих, защото и бездруго съм си многословна, но е факт - милият ми никога не е бил суетен и роб на модата, стига му дрехите да са чисти, здрави и прилични - друго не търси.
Ако бях съдила за него по това, че не е "фешън" и се облича просто, определено щях да изпусна прекрасен човек.

# 29
Да, оценявам човек първо по външния му вид, а едва след това заради ума и поведението му, защото няма начин да опозная първо второто преди да мине известно време. За мен облеклото, косата, аксесоарите дават много адекватна обратна връзка и то несъзнавана, която човек не контролира.

Общи условия

Активация на акаунт