"По дрехите посрещат, по ума изпращат".....А вие?

• 20 395
  • 276
  •   1
Отговори
# 150
Хората на МЕНСА изглеждат прилично. Не са фешън икони, но не са и  клошари. Облеклото им е уместно за случая. А май това е нещото, което характеризира въпросната поговорка - УМЕСТНОСТ.

абсолютно нищо им няма на хората от МЕНСА, нормални хора с ежедневни дрехи - дънки и пуловери. Ако са изкъпани и чисти, не ме интересува дали са модерно облечени или още си носят дрехите от хипарската младост. Срещала съм неугледно облечени, но много интелигентни хора с прекрасна душевност, както и наконтени, гримосани по последна мода кухи лейки. Всякакви ги има, но ако ме интересува какви са хората, слушам приказките и съдя по постъпките им.

# 151
Добре, че където живея всичко е модерно. Няма този сезон жълтото е хит, всички носим жълто. Носят се и обувки с остри върхове, и с заоблени и с квадратни и никой няма да ти изсмее защо си толкова демоде. Спретнат ли си, навсякъде си добре дошъл.

А за вечната подигравка втора употереба, като гледам някои хора какви ансамбълчета си закупуват от първа употреба, бих предпочела да си купя нещо от втора, но да не изглеждам като кандидат за работа на магистрала.

И защо да не можеш да отидеш с бална рокля до магазина. Може да ти се е наложило да притичаш да купиш бутилка вино за купона, на който отиваш. Не вярвам някой да си слага официалните дрехи само и само да го забележат в кварталния супермаркет.

# 152
  • Bapнa
Значи като са ми ужасни ноктите, облякла съм първото, което ми попадне, не съм си оскубала веждите и са ми мръсни обувките хората ще си помислят, че съм глупава ли?  Thinking Аз така си ходя по срещи с клиенти, по заведения, срещам се с приятели. Изобщо не ми пука кой какво си мисли, досега не ми се е случвало някой да ме гледа странно...
Не задължително да го свържат с ума. Аз бих казала, че такъв човек не държи на себе си или търси изгода в това да изглежда изпаднал.

Това за изгодата да изглеждаш изпаднал не ми е ясно. А, че ми е все тая как изглеждам не означава, че не държа на себе си. Нямам вътрешни терзания, че ми е обелен лака примерно, или че облеклото ми не е съобразено цветово.

# 153
А май това е нещото, което характеризира въпросната поговорка - УМЕСТНОСТ.

А така. С уговорката, че неспазването на тази уместност може да е съзнателна проява на някакъв бунт, примерно.  Grinning

Пресияна, може би някой иска да буди съчувствие с външния си вид.  Rolling Eyes

# 154
  • Bapнa
ИрПуц, да, ако е просяк. Ако отива на заведение с приятели, какво съчувствие би събудил и у кого?

# 155
Може да се надява някоя съжалителна мацка да го черпи едно питие Laughing

# 156
  • Bapнa
Може да се надява някоя съжалителна мацка да го черпи едно питие Laughing

Joy

# 157
ИрПуц, да, ако е просяк. Ако отива на заведение с приятели, какво съчувствие би събудил и у кого?

Чак за такива крайности ли говорим  Thinking Аз си мислех,че просто за евтино облечени хора.

# 158
  • София
Значи като са ми ужасни ноктите, облякла съм първото, което ми попадне, не съм си оскубала веждите и са ми мръсни обувките хората ще си помислят, че съм глупава ли?  Thinking Аз така си ходя по срещи с клиенти, по заведения, срещам се с приятели. Изобщо не ми пука кой какво си мисли, досега не ми се е случвало някой да ме гледа странно...
Не задължително да го свържат с ума. Аз бих казала, че такъв човек не държи на себе си или търси изгода в това да изглежда изпаднал.

Това за изгодата да изглеждаш изпаднал не ми е ясно. А, че ми е все тая как изглеждам не означава, че не държа на себе си. Нямам вътрешни терзания, че ми е обелен лака примерно, или че облеклото ми не е съобразено цветово.
Изглежда странно, но истината е, че повечето хора харесват това някой да е по- зле от тях или ако е умен да се носи зле облечен, ако е богат да ходи оръфан- някакъв вид проява на скромност и съчувствие към останалите е. като доказателство, че човек наистина не може да има всичко, защото последното дразни ужасно. Да не говорим колко пасва на хора, които играят ролята на жертва, но това е друга тема.

Съчетаването на цветовете си е въпрос на личен избор, но обеления лак е като да не си взел душ, поне от моя гледна точка. не е нужно да си някакъв извънземен маникюр, аз самата не нося лак през повечето време, но независимо от пола мръсните нокти са признак на лоша хигиена и нищо повече. Това за мен, не претендирам за универсалност.

ПП Това за втората употреба и скъпите дрехи за мен е нелепо да се коментира. Всеки според възможностите си. Преследването на модните тенденции също най- често е смехотворно, защото само хора с перфектна фигура могат да изглеждат еднакво добре във всяка нова модна тенденция.

ще играе по- грозната приятелка, например. Хората сме сложни същества, понякога така сложни, че мнозина сами не знаят защо постъпват по определен начин.

# 159
Много сте двулични относно хората от МЕНСА. Много!

# 160
  • Варна
Много сте двулични относно хората от МЕНСА. Много!
Хайде сега.

# 161
  • София
Е, как да нямат стил менса-рите. Нърд стайл се казва.

# 162
  • Най-сетне у дома
       Дали само аз съм сбъркана? Факт - видя ли човек да ми се мотае с дни с едни и същи дънки, дето им се чернее вече покрай джобовете, и тотално ми пада в очите....Не дай си Боже, да ти е шеф.....Не, не е.
         Усещам се , че много влияят за преценката МИ такива "повърхностни" уж неща и то трайно. И след това не мога "да изпратя по ума".

Примери: скъсани или кални обувки, по цяла седмица с едни и същи дрехи на работа, грим тип фолк-звездица, мазна косица, миризми разни, тотална липса на стилово или поне цветово съчетаване на дрехите.  Особено ако се касае за финансово презадоволени хора, завинаги са ми паднали в очите. Не, че безпаричието оправдава, де.

Казуса е засяган много пъти в разни теми из форума. Но, аз вече се плаша от себе си....честно. Чак тъй на "снобария " може ли да го избие човек newsm78???

Ами... хората съдят за хората по различни неща. Мен неща като несъответен грим и облекло наистина не ми казват нищо за човека, калните обувки също, чертите на лицето - още по-малко. Моят бъг е правописът. Поне до едно известно време беше. Срещайки някъде изпуснат пълен член, като в случая "Казуса е засяган", веднага започвам да си мисля нехубави неща за човека. Обаче след това, в рамките на същия пост, срещам мисълта "вече се плаша от себе си" и виждам себерефлексия, която многократно надвишава стойността на това да си се научил да пишеш така, че правилното поставяне на пълен член да е автоматизъм. И сега какво да мисля за този човек.

Laughing Шегувам се, наистина. Това, което исках да кажа е, че най-интересните, смислени и успешни хора, които съм срещала, до един са препълнени с несъответност по един или друг начин. Също и някои от най-занемарените хора, с които съм се сблъсквала, са били с тежки психични заболявания. Случвало ми се е да обърквам университетските ми преподаватели с пациентите им. Предразсъдъците спестяват проблеми само привидно, по-скоро водят до важни пропуски и загуби. Съдя на индивидуален принцип. Аз имам ужасна походка и обувките ми са кални след пет крачки. Няма да прекарам живота си в чистенето им на всеки час.

Последна редакция: вт, 30 окт 2012, 20:34 от Saule

# 163
На чужд груб и сто тояги са малко. Нека да обсъждаме себе си, а не някакви случайни умници на случайна снимка. Хората от снимката са облечни много прилично, не съм очаквала да ги видя във фракове и вечерни рокли.

# 164
[Предразсъдъците спестяват проблеми само привидно, по-скоро водят до важни пропуски и загуби.  

Чудесно казано!

Общи условия

Активация на акаунт