Клуб на храбрата шивачка - тема 12

• 104 097
  • 744
  •   1
Отговори
# 720
  • sofia
Kissipissi, става с обикновена машина, само малко упражнения са нужни. Помага да имаш краче, което е по-широко отпред, за да имаш поглед върху това, което шиеш. Можеш и с обикновено краче да се пробваш. Ще видиш, че не е никак трудно.
С обикновено краче не става. Или без краче (по-трудно е), или с краче за бродерия
Добро обяснение на английски със снимки Иначе напиши в ю туб "free motion quilting" и гледай.

# 721
http://handmade-ani.blogspot.com/search?updated-max=2013-03-02T0 … amp;by-date=false
тази апликация и много други правя на обикновената права машина ако някой се интересува мога да споделя как стъпка по стъпка
но нямам опит в качването на снимки директно във форума така ще ме извините за линка той е от личния ми блог в който публикувам мойте творения или по точно част от тях
сега видях какъв линк съм пуснала та надолу към края на страницата са апликацийте за които говоря

# 722

*Black cat*,това е в моята компетенция!Искам да ти помогна,но всичко зависи от това,къде живееш.Иначе от трикото трябва доста да се отнеме-буквално да се направи нов размер,а на поличката може да сложиш ластик,но не съм сигурна дали ще е удобно на детето.Иначе-може да се оправи така,както Troy е писала и да се вмъкне вътре в шева на двете половини на трикото.Малко трудно се вижда,но май и ма и презрамки,които също трябва да се скъсяват!
Но,ако си наблизо-аз съм насреща!!!

# 723

*Black cat*,това е в моята компетенция!Искам да ти помогна,но всичко зависи от това,къде живееш.Иначе от трикото трябва доста да се отнеме-буквално да се направи нов размер,а на поличката може да сложиш ластик,но не съм сигурна дали ще е удобно на детето.Иначе-може да се оправи така,както Troy е писала и да се вмъкне вътре в шева на двете половини на трикото.Малко трудно се вижда,но май и ма и презрамки,които също трябва да се скъсяват!

Усмивчице,много ти благодаря,но не съм в БГ. За полата ,ще гледам да не е мн стегнато,но трикото.. Не един ,ами два размера по-малко трябва да стане,трябва ми за петък,проверих в няколко магазина и нямаше точно нашия размер. От снимката се вижда,че е доста голямо. Мислих за този вариант,ако взема малко от кръста,но така няма ли да се вдигне мн извивката на крачолите и презрамките да слязат мн надолу? Не съм го рязала още/ др,което ме притеснява е да не тръгнат бримки по трикото,когато го режа/

# 724
  • София

Усмивчице,много ти благодаря,но не съм в БГ. За полата ,ще гледам да не е мн стегнато,но трикото.. Не един ,ами два размера по-малко трябва да стане,трябва ми за петък,проверих в няколко магазина и нямаше точно нашия размер. От снимката се вижда,че е доста голямо. Мислих за този вариант,ако взема малко от кръста,но така няма ли да се вдигне мн извивката на крачолите и презрамките да слязат мн надолу? Не съм го рязала още/ др,което ме притеснява е да не тръгнат бримки по трикото,когато го режа/

Според мен бодито може да се скъси по следния начин:обличаш го на детенцето с опакото навън,след това приблизително на 2-3 см под талията захващаш с кърфички хлабавината и с много ситен бод на ръка го зашиваш,ако няма как да обработиш края може и да не го изрязваш.Облича си го на лице както трябва да е и самия шев ще остане под полата когато облече и нея.

# 725

Ще трябва обаче и в страни да се "прибира" от плата!Най-добре ще бъде да потърсиш професионална помощ

Според мен бодито може да се скъси по следния начин:обличаш го на детенцето с опакото навън,след това приблизително на 2-3 см под талията захващаш с кърфички хлабавината и с много ситен бод на ръка го зашиваш,ако няма как да обработиш края може и да не го изрязваш.Облича си го на лице както трябва да е и самия шев ще остане под полата когато облече и нея.

Ще трябва обаче и в страни да се "прибира" от плата!Най-добре ще бъде да потърсиш професионална помощ.
Иначе и отзад може да се прибере с един тегел така,че да не се реже.И презрамките подгъни и ги приший с конец навътре!С една дума-ший на ръка там,където е широко.
Дано да стане!Успех на малката балеринка!!!

# 726
малко  инфо  дали ще може  трябва ми ютуб клипче  или сайт за детски роклички ? Thinking  примерно  като тази 
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=332396030199476&set= … ype=1&theater

# 727
малко  инфо  дали ще може  трябва ми ютуб клипче  или сайт за детски роклички ? Thinking  примерно  като тази 
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=332396030199476&set= … ype=1&theater

не мога да се сдържа просто  Embarassed ,ама тая рокличка,изглежда крива  Embarassed

# 728
# 729

Joy    мерси  Усмивка  аз имам  регистрация там и си поръчвам    ама   исках  сама да се  науча  да си я ушия    за  много  от  вас тук храбри шивачки  тази рокличка е елементарна   но за  мен е истинско предизвикателство      аз ших   но със  гол гръб     но тази ми се вижда по сложна Laughing

# 730
http://womenstalk.ru/detskie-platya-sshit-samim-bystro-i-prosto-chast-1.html

Това може да помогне повече,надявам се!

# 731

Hug  да  супер  Благодаря ти  bouquet

# 732
  • София
Здравейте!
Принцесата я "събори" вирусче и се наложи тази седмица да си останем вкъщи и да се гледаме. Та намерих време да поушия някоя дрешка.
Оттук до края на албума са дрешките от тези дни, тениските са по два броя, едната е за Алекс, другата е за приятелката й.

Днес пробвах да зашия копче с крачето за копчета (обсъждаше се тук наскоро и реших и аз да видя що за чудо е), че така си и седеше неизползвано, беше ми към машината...Е то голямо удоволствие, а шиенето на копчета ми беше голяма мъка и все гледах да си ги поспестя, когато се налагаше.....

Да споделя, че откакто съм си взела оверлога преоткривам удоволствието от шиенето. Ми то си е песен просто, сега като ми се наложи да използвам правата машина и ми се стори една бавна, тромава......

Последна редакция: чт, 14 мар 2013, 21:57 от Мишле_

# 733
Мишле,да ти е жива и здрава-голяма кукла ти е принцесата!!!! Hug

# 734
Мишле_ много са хубави дрешките,  Heart Eyes
 Heart Eyes

Таня Душкова  ето една много лесна рокличка, http://www.youtube.com/watch?v=GLJaTWARstg

Общи условия

Активация на акаунт