БХК съди държавата, защото няма регламент за домашно раждане

• 90 987
  • 3 420
  •   1
Отговори
# 1 605
  • волно калдъръмче
Акушерка, която се навие да бабува, за мен не е с ума си.

Хората правят всичко за пари, не се заблуждавай. Ще дойде у вас като едното нищо.
Ке ѝ давам пАре и ке я карам да ми вари домашна лютеница у дОма, не да ме изражда  Laughing

# 1 606
  • До морето :)
Сега па- полиция! Нарочно ли ги обсъждате тях, точно след телетата, това не разбрах само.  Laughing
Плащаме осигуровки, раждаме си. На вас какво ви пречат жените, дето не щат касата да се харчи за тях по три дни болничен престой и лекар не знам.

Пречи ми, защото не знам от къде ще се бърка, в чий джоб, за да се регламентират тези раждания.  newsm78 И ако се бърка в моя, предпочитам тези пари да отидат В болниците. Ако родилката си плаща на частно и ЗК нищо не поема - не ме вълнува по принцип кой къде ще роди.

# 1 607
  • Варна
Северина, повечето от субективните права са принципно постановени, няма списък с изчерпателно изброяване. На какво основание са, смяташ, осъдени други държави за същото?

Да ти кажа повече от изумена съм, че са осъдени. Препоръки и насоки да, но присъди!?!?!

# 1 608
  • София
Пречи ми, защото не знам от къде ще се бърка, в чий джоб, за да се регламентират тези раждания.  newsm78 И ако се бърка в моя, предпочитам тези пари да отидат В болниците.

Ще го използвам само като пример /иначе аз подкрепям плащането на ин-витро опитите от държавата/: ами, какво пък трябва да ме интересува мен, че някой не може да си плаща сам опитите, та трябва да се взима от моите данъци?

# 1 609
  • До морето :)
Ако ин-витрото се правеше в домашни условия, нямаше да го подкрепям. Така се развиват и болниците. И не е избор на пациентите, а безизходица.

# 1 610
  • София
Да, развиват се, а България е с доста ниска успеваемост в ин-витро опитите, ама хайде, че съвсем уйде коня ...

# 1 611
Лече-Буболече, теб какво ще те бърка 420-те лева за мен по здравна каса дали отиват в болница, в родилен център или при акушерка?
Защо да може частна болница да работи по зк, а акушерка, която също изпълнява критериите да не може да работи по зк и да ми идва в къщата?

# 1 612
Вий недейте, че Мег като нищо ще вземе да скокне до САЩ, да стане Lay Midwife или Certified Public Midwife, да излъже туземното население, че това е равно на истинска акушерка и ако има закон, като нищо скоро ще хваща бебетата на веган-юпитата...

Мисля си, че не е толкова страшно от време на време да се откажеш от претенциите да си личност. Временно е и ако не си пълен егоманиак, не боли чак толкова...не и повече от контракции при раждане.

# 1 613
  • София
Мисля си, че не е толкова страшно от време на време да се откажеш от претенциите да си личност.

Добре, но кажи ми защо?

# 1 614
Чета , чета и вече ми иде да нашокам репите на някои потребителки на естествено до дупка, кърмене до кръв и раждане у дома до смърт. Народът толкова е изперкал, че се нуждае по-скоро от нов закон за спешна психиатрична помощ и построяване на психиатрии. Имаме си вече разни лече-дули-йога-астро-карма специалисти - 4-5 в едно. Това са изключително опасни хора, залитнали в разни крайности, с някакво образование и невероятни претенции в независимо каква област на живота. Но най-любима си им остава медицината. Нашите героини посещават някакви измислени курсове по няколко дни, срещат се с други световни откачалки (тези клер, мер и онази с италианското име , както и всичките мегита и пегита ме плашат дори и на снимка  с налудничавия си вид), размахват някакви сертификати от съмнителни организации и си позволяват да се опитват да диктуват генералните линии в българското здравеопазване. Всичко това е потресаващо и изцяло подкрепям докторите, които не им се връзват на дивотиите. Как си представяте докато раждате и се налагат разни спешни процедури , докторът да се занимава с вас , да си губи ценното време да ви убеждава и да се опитва да избие простотиите, с които е натъпкана дебелата ви дървена глава , вместо да си гледа работата? Не може да стане просто - докторът е там, за да се погрижи за раждането на здраво бебе  с минимален риск за майката.
На който не му харесва - има секти - отидете там - и може да си правите каквото си искате, вкл. и да ядете плаценти.
Мамасита, изцяло те подкрепям във всичко казано! Не им се давай на откачалките!

# 1 615
Мисля си, че не е толкова страшно от време на време да се откажеш от претенциите да си личност.

Добре, но кажи ми защо?

Защото има приоритети в този живот. И животът на детето ти би трябвало да може да вземе превес над егоизма и заслепението ти. Затова.

# 1 616
Вий недейте, че Мег ........., като нищо скоро ще хваща бебетата на веган-юпитата...
Е защо сега намесваш и веганите? Нещата изобщо, изобщо не се кръстосват!!!  Аз съм вегетарианец, заклет, от много години, но не съм си и помисляла да раждам извън болница, просто си подбрах в коя и при кого.
По никакъв начин не мога да съдя, че някой не иска тази или онази процедура, щом си е намерил лекар "по мярка".
И кой изобщо ви прави пъпа на света, за да казвате кое е правилно за друг? Че и заслепени били ....  е как разбрахте, че точно вие сте прогледналите, пък те опъките. Ако "Станка" ражда в къщи, тя не застрашава вашето дете, че да и давате тон.

# 1 617
Вий недейте, че Мег ........., като нищо скоро ще хваща бебетата на веган-юпитата...
Е защо сега намесваш и веганите? Нещата изобщо, изобщо не се кръстосват!!!  Аз съм вегетарианец, заклет, от много години, но не съм си и помисляла да раждам извън болница, просто си подбрах в коя и при кого.
По никакъв начин не мога да съдя, че някой не иска тази или онази процедура, щом си е намерил лекар "по мярка".
И кой изобщо ви прави пъпа на света, за да казвате кое е правилно за друг? Че и заслепени били ....  е как разбрахте, че точно вие сте прогледналите, пък те опъките. Ако "Станка" ражда в къщи, тя не застрашава вашето дете, че да и давате тон.
Значи щом не е моето дете Станка, може да си убие нейното от залитане по някоя щуротия? Форумският съвет разрешава, Станке!
Много плоско изказване и далече стигна!

# 1 618
На който не му харесва - има секти - отидете там - и може да си правите каквото си искате, вкл. и да ядете плаценти.

Може ли? Ама верно ли?  Laughing   Щото мога да ти ги посоча поименно (с никове де) тия от тази тема, които ще скочат, че не може... ТЕ не позволяват, не че по принцип не може...  Laughing  Няма угодия ей... Едни са против раждането вкъщи по принцип, други са против само неасистираното такова, трети са против асистираното, щото от къде на къде лекар ще им ходи на тия по къщите за прищевки, четвърти са против всичко, което плащат И те със здравните си застраховки и данъци... Ако измислим начин и да ви угодим на всичките, грешка няма...  Laughing

Значи щом не е моето дете Станка, може да си убие нейното от залитане по някоя щуротия? Форумският съвет разрешава, Станке!
Много плоско изказване и далече стигна!

Е не можеше ли!? Ти самата каза 2-3 изречения по-рано, че може Станка да ходи из разни секти и да яде плаценти... А за да яде плаценти, първо трябва да роди...  Laughing  Айде оправи се какво позволяваш и какво не позволяваш, че да ти угоди Станка...

# 1 619

Добре, но кажи ми защо?

Защото така е по-малко болезнено да се изправиш пред реалността на битието. Не е мое изобретение, разни будисти-мудисти са го измислили, само че му викат "да не се идентифицираш с егото си".

Още нещо политически некоректно. Според мен желаещите да раждат у дома са незрели личности, неосъзнали какво значи да си майка. Тайничко даже май не искат да са майки, а по-екстремните случаи искат експириънса от бременност и раждане, но ако може детето да стане ангелче- така хем драма, хем после няма да я има цялата сложност по отглеждане на дете до състояние на зрял човек. Вид екстремен спорт. Щото ако наистина осъзнаваш какво е да си майка и родител, няма да ти пука за нито една интервенция, лоша дума, кофти линолеум, стига накрая нещата да са добри.

Общи условия

Активация на акаунт