БХК съди държавата, защото няма регламент за домашно раждане

• 90 594
  • 3 420
  •   1
Отговори
# 1 830
Ами дъвчи бавно.Не яж сам и така ще има кой да те потупа по гърба като се задавиш.
Защо извърташ нещата?

След като  риска е еднакъв навсякъде предлагам да закрием темата.
Друго исках да кажа,правиш се,4е не разбираш.

Цитат
А малко ли е да се реагира навреме? Малко ли е? Малко е да се спаси живот, може би дори два, а?
Разбира се,4е не!
Пове4ето раждания в БГ и по света са спонтанни и без усложнения (справка:статистика).т.е. ти говориш за раждания с усложнения нали?
При такива,ДА,по добре е да има адекватна помощ!

"...е да, ама едно раждане колкото и да запо4ва добре може да свьрши зле..."
Да,така е.И лекарят може да полу4и инфаркт по време на раждането.

[Интересно...за последните 2 години,само 6 решения.
В БГ има над 10 000 жалби за лекарски грешки на година.
Може ли да видим и какви са наказанията?
Дали са пари4ни само или? Mr. Green

Моля, цитирай източници за 10-те хиляди жалби.
Невинаги наличието на жалба обосновава автоматично наличието на вина.

Не претендирам за изчерпателност на решенията - просто дадох пример за това, че осъдени има (както посочих и в предишния си пост освен тези решения има и десетки други на по-долни съдилища, които изобщо не са стигнали до ВКС). Който иска може да си намери информация от всяка една правно-информационна система.
Към настоящия момент практикуващите лекари в България, съгласно сайта на БЛС са 31504, т.е. осъдителните решения съотнесени към броя на лекарите не е незначителен.
Не помня кьде е статистиката,но 4ислото ми направи впе4атление.Не 4е е голямо,в Германия са 65000 на година и около 5% се установява нали4ие на вина.
Трябва да се има предвид,4е делата с лекари се водят с определени сьдии и вещи лица,които в пове4ето слу4аи са на тяхна страна.Отделно лекарите имат лоби и то много силно.
Щом в БГ има 31504 лекари и има толкова "много" (зна4ителен брой-твои думи) наказания,толкова по лошо говори за тяхния статут и компетентност.
Още ведньж,ако се сведе и тази статистика колко и защо са осьдени,може да се окаже,4е рискьт да раждаш с лекар е по голям отколкото без него. Peace

# 1 831
Какво не разбирам? Че ти и стелт спамите нарочно ли? Много добре го разбирам.

# 1 832
  • София
120 страници едно и също.
Едните - не бива да раждате вкъщи, опасно е за бебето.
Другите - няма пък, ще раждаме където си искаме.
Все едно сме в детската градина.
В крайна сметка, никоя защитаваща домашното раждане тук не е родила вкъщи, нали? Просто смятате, че сте УНИКАЛНИ и РАЗЛИЧНИ, защото защитавате теза, различна от общоприетата. По същия начин смятате, че сте УНИКАЛНИ, защото не ваксинирате, например. Всеки има право да се мисли за какъвто си иска, друг е въпросът какъв е всъщност.
Не мисля, че на някоя здравомислеща родилка й пука как точно ще се роди едно бебе, важното е да има живо и здраво бебе и жива и здрава майка и толкоз. Целта оправдава средствата. Останалото са просто спекулации и претенции за уникалност. Изключвам тези, които разсъждават от правната страна на въпроса, те са прагматици и гледат професионално на искането. 

# 1 833
Целта оправдава средствата.
Тези думи са на едно чудовище от 1943-45 година. Sick

# 1 834

Всъщност отново грешиш. Simple Smile

# 1 835

Всъщност отново грешиш. Simple Smile
Обясни...

# 1 836
  • София
Макиавели е по-възрастен.

# 1 837
# 1 838

Важното е кой е оправдавал целите си в миналия век.
Днес тази фраза дори е забранена да се използва. Peace

# 1 839
  • София

Не. Автор на прословутата фраза е Макиавели.

# 1 840

Внимавай да не изпишеш твърде много глупости, всички ще се чувстваме неудобно.

# 1 841
Аз не се смятам за уникална... Защо някой смята, че аз смятам, че съм такава...  Crazy

ОМ, не мога да чета мисли... Уточнявай за кои говориш, особено като ме цитираш, щото аз може да не визирам същите...

# 1 842
  • Варна

Внимавай да не изпишеш твърде много глупости, всички ще се чувстваме неудобно.

Мммм...мноооого елегантно! Party  bouquet

# 1 843
120 страници едно и също.
...В крайна сметка, никоя защитаваща домашното раждане тук не е родила вкъщи, нали? ....

И коя е тази, "никоя", дето защитава домашното раждане тук, без да е родила вкъщи?
И си мислела не знам вече и аз какво си за самата себе си.
За мен най- вероятно е това да е Christian, по обективни причини... Embarassed
Тук май не срещнах отявлена привърженичка с лично отношение принципно към този начин на раждане. Обсъждаме основно обективната страна на нуждата от правила.
Дали ще са за това или за управление на АТВ в населените места- такива следва да има.
хххххххххххххххххххх

Кой какво си мисли за себе си и за останалия свят, за нечии подтици и мотивация, не е отправната точка на обсъжданата идея.
И добре, че е така.
А и няма как да се знае кой какво го е развълнувало, за да пише тук.

# 1 844
  • София
Виждам, че темата е стигнала до фаза, в която се хващаме за думата. Обяснявам какво имам предвид.

"Целта оправдава средствата" е особено приложима за жени, преживели няколко опита ин-витро например. Мислите ли, че средствата имат значение в сравнение с крайния резултат? На жени, които правят чудеса от храброст, за да забременеят, не им пука за тайнството на раждането, за йогата, мантрите и прочие "модни комфорти". Имам приятелка, която пролежа 9 месеца време в абсолютен дискомфорт в болница, но накрая получи жива и здрава крайната си цел.

И коя е тази, "никоя", дето защитава домашното раждане тук, без да е родила вкъщи?
И си мислела не знам вече и аз какво си за самата себе си.
За мен най- вероятно е това да е Christian, по обективни причини... Embarassed
Тук май не срещнах отявлена привърженичка с лично отношение принципно към този начин на раждане. Обсъждаме основно обективната страна на нуждата от правила.

Вярно. Веднага се коригирам на "никой" и се извинявам на Кристиян, въпреки че имах предвид само женската част, която може да роди.
Ами не, Judy, не се обсъжда основно обективната страна на нуждата от правила, а моралната страна на въпроса. Да, няколко единици наистина обсъждате именно това, но огромната част от темата е ЗА/ПРОТИВ.  

Последна редакция: чт, 15 ное 2012, 16:38 от orchid

Общи условия

Активация на акаунт