БХК съди държавата, защото няма регламент за домашно раждане

• 90 099
  • 3 420
  •   1
Отговори
# 2 040
Не в София. Познавам много повече от 10 жени от старото поколение, плюс разкази на баба ми за десетки жени. Но наистина, в онези години на оплакването и мрънкането не се е гледало с добро око. Със сигурност системите с окситоцин са били практика, както и други неприятни работи, но това не е пречело жените да излизат с добро чувство.

Как става това, зомбита ли са, говеда ли са?

# 2 041
  • На земята, която е всъщност звезда.
Не в София. Познавам много повече от 10 жени от старото поколение, плюс разкази на баба ми за десетки жени. Но наистина, в онези години на оплакването и мрънкането не се е гледало с добро око. Със сигурност системите с окситоцин са били практика, както и други неприятни работи, но това не е пречело жените да излизат с добро чувство.

Ти например кое от двете си?  newsm78

# 2 042
За целите на тази тема съм вампир. Приятно ми е, Ръсел Еджингтън.

Що ли мен никой не ме кани по телевизията?

А Мег! толкова се стараеше с мейнстрийминга...

# 2 043
  • София

Сигурно не си достатъчно фотогенична. Мег е много добро рекламно лице на домашното раждане.

# 2 044

Ти например кое от двете си?  newsm78

Ми не става лесно, вярно е - с дълго време набиване в главите на масата на горе-долу следното: "Срещу властта - институциите, началниците, по висшите и т.н. и т.н. (можем да обобщим изобщо "силните"), НИКОГА не се надава глас, понеже ще хапнеш дръвцето!"

Така става, 45 години комунизъм на това прилежно са били учени нашите родители, а после до някое време и ние самите. А това е доста време, затова и трябва после отово доста време, та да се върнеш в реалността... която не е винаги прекрасна.

Мълчиш си и ни вопъл, ни стон.

Горното ми прозвуча така, та си представих ония лозунги с вечно доволните усмихнати хора, от онова време. Винаги по комунистически "доволни" от всичко - че смеят ли да не са...  Wink

Как било ставало... егати нелепия въпрос.

Последна редакция: пн, 19 ное 2012, 14:17 от Сова

# 2 045
Като заговорихме за вампири, най-добре е да си раждаш у дома, но само ако се казваш Бела, а БНД се зове Едуард и може да те приобщи към немъртвите in extremis.

# 2 046
За целите на тази тема съм вампир. Приятно ми е, Ръсел Еджингтън.

Явно имаш нещо лично с тази Мег и затова я цитираш през пост.  Tired

И не случайно не те канят по тв. Както вече ти споменах, с агресивния си, нетърпящ възражения тон, повтарянето на едно и също /тук-там поукрасено с някоя нова обида/ и неспособност да надзърнеш над капаците, трудно някой ще те изтърпи, а и ще си в по- голяма полза на опонента.

# 2 047
Какъв комунизъм , каква власт ? Rolling Eyes Rolling Eyes
Тук за рискове за живот говорим .

Където и да съм , каквато  власт да е , не бих искала да раждам в къщи !

# 2 048
А, виж ти - тук сме разбрали, че в чужбина били раждали в къщи ОСНОВНО по финансови причини... Верно ли така разбрахме..? Ама чакай, бе те затова и бебетата не къпят веднага след раждането (е, също и щот са тъпи и ограничени, много ясно..) , пак по финансови причини, ахааамм Wink

Пестят вода... За туй и клизми не им правят на родилките...  Laughing   Живи да ги ожалиш у чужбината...  Laughing 

Да бе по финансови причини  Laughing

Тук в Обединеното Кралство (родила съм две чавета) клизми не се правят и ако поискаш такава ще има да се пулят. А дали ще раждаш у дома или в болница няма абсолютно никакво значение. Все си е безплатно  Peace
Даже вчера четох за домашно раждане след цезарово сечение у дома в басейн и болницата беше изпратила акушерка.

Аз у дома няма да раждам сега поради именно този страх, ако нещо се закучи, но не го смятам за ненормално щом се предлага от здравната каза.

А и още нещо, раждането не сме смята за спешен случай, т.е ако викнеш линейка и кажш, че раждаш да те закарат в болница ти казват да си извикаш такси  Mr. Green (това е пример с моя позната)

Е, имам и случай на друга позната родила в линейката, но не знам как ги е накарала да дойдат  Whistling

Сори, че цитирам твоя пост, Stelt77 ама вече се чудя кой да цитирам  Laughing

# 2 049
Ми такъв, понеже горе имаше въпрос, как така тогава били всички доволни. Е, това е сигурно единствената рецепта за винаги доволи и щастливи хора, без оплаквания Wink

# 2 050
Аз съвсем разбирам позицията, и на мен страхът не ми е чужд. Но разбирам, че някои неща не са подходящи във всички ситуации.

Да искам на всяка цена винаги да "бъда себе си" въпреки необходимостта е като да искам да изкача Пирин на високи токчета. Не е функционално, макар токчетата сами по себе си да са красиво нещо.

Към Мег! нямам нищо лично, освен това, че въплъщава голяма част от комизма на битието с напъните си (всякакви, и идейни, и родилни).

# 2 051
...
Към Мег! нямам нищо лично, освен това, че въплъщава голяма част от комизма на битието с напъните си (всякакви, и идейни, и родилни).
...

Не, не, поведението ти говори за лично отношение. И други съфорумки не я одобряват, но няма такова озлобление като теб. Говеда, не знам какво си... #Crazy

# 2 052
  • Paris, France
Подкрепям исканията на БХК и силно се надявам до дело да не се стигне. Дано държавната администрация осъзнае нуждата от такъв регламент и го изработи преди делото  Grinning Естествено нито родилките, нито акушерките ще бъдат задължени да раждат или израждат в къщи и ощетени няма да има. Асистирането на домашно раждане не е било забранено по времето на комунизма (поне до 72г когато са забранили частната практика на лекарите) и познавам лично жени, родили у дома си по желание през онези времена, при това с акушер-гинеколог!!!!!!!

# 2 053
За нито един лекар или акушерка не се говори само добро или само лошо... Винаги ще има доволни или недоволни, защото хората сме различни... Не винаги определено раждане е успешно, не винаги дадено лечение е успешно и е логично не всички да са доволни/недоволни... Родилката, която загуби бебето си в монтанската болница преди около 3 месеца (споменаха случая й във "Всяка неделя") работи в същата тази болница, а бе поискала аутопсията да не се извършва там... Защо ли? Вероятно има голямо доверие в колегите си (дали като специалисти, дали друго)...

Mamacita Bandida, прави разлика между това някой да се държи културно и да не прави патаклами и да е реално благодарен... И майка ми, и баба ми са ми разказвали не до там лицеприятни неща от ражданията си... И не само от това - въобще отношението в някои болници е под всякаква критика от десетилетия... Каквото ми е разказва баба ми, че го е виждала/преживявала в болници го има и днес... Аз също нямам спомен да съм се държала гадно с който и да било в болнично или друго лечебно заведение, но не е защото съм била изключително доволна, а защото се смятам за културна... Говоря културно и ако отсреща ме разбират - ок, а ако не ме разбират крясъците и писъците няма да подобрят комуникацията...

# 2 054
  • София

stelt77, нали ако се узакони домашното раждане, отново същите тези акушерки и лекари ще асистират. Ако не желаеш присъствието им, то можеш да си родиш по собствена воля вкъщи, и то неасистирано и сега.

Последна редакция: пн, 19 ное 2012, 16:50 от desy_net

Общи условия

Активация на акаунт